The Bible Way to Heaven (Albanian)

Video

October 17, 2015

Bibla është shume e qartë mbi temën e shpëtimit. Nuk bazohet në faktin sesa i mirë jeni. Shumë njerëz

mendojnë se janë shumë të mirë dhe se ata do të ngjiten në qiell, pikërisht sepse janë tepër të mirë.

Por në Bibël thuhet: Sepse të gjithë mëkatuan dhe u privuan nga lavdia e Zotit,

Bibla thotë, është shkruar, se asnjë nuk është i drejtë, as unë vetë nuk jam i drejtë.

Ju nuk jeni të drejtë. Dhe në qoftë se do të ishte vetëm mirësia jonë që do të na merrte në qiell,

asnjë prej nesh nuk do të shkonte.

. Prano që je mëkatar.

Madje edhe Bibla e thotë këtë tek Zbulesa :: Kurse për frikacakët dhe të pabesët, dhe të neveritshmit

dhe vrasësit, dhe kurvëruesit, dhe magjistarët, dhe idhujtarët, dhe [dëgjoni këtë pasazh] Të GJITHë gënjeshtarët, pjesa e tyre do të jetë

në liqenin që digjet me zjarr dhe squfur, që është vdekja e dytë

Unë kam gënjyer më parë. Gjithkush ka gënjyer më parë. Të gjithë ne kemi mëkatuar, dhe kemi bërë gjëra

edhe më të këqia se gënjeshtra. Le të përballemi me këtë. Ne te gjithe meritojnë ferrin.

. Kuptoni dënimin për mëkatin.

Por Bibla thotë: Por Peréndia e tregon dashurinë e tij ndaj nesh në atë që,

kur ende ishim mëkatarë, Krishti vdiq për ne Pra Jezu Krishti,

për shkak të dashurisë për ne, erdhi në këtë tokë. Bibla thotë se ai ishte Perëndia i shfaqur

në mish. Zoti që mori formë njerëzore Ai jetoi një jetë të pamëkat. Ai nuk

kreu asnjë mëkat. Natyrisht, Atë e rrahën, Atë e pështynë dhe Atë e gozhduan në kryq.

Bibla thotë se, kur Ai ishte në atë kryq, Ai Vetë i barti mëkatet tona në trupin e tij mbi

dru. Pra, ēdo mëkat që ju keni bërë ndonjëherë, ēdo mëkat që keni bërë ndonjëherë, do të ishte sikur Jezusi

ta kishte bërë atë. Ai u dënua për mëkatet tona. Dhe, ata morën Trupin e tij, kur ai

vdiq dhe e varrosën në varr, dhe Shpirti i Tij zbriti në ferr për tre ditë dhe

tri net (Veprat :). Tri ditë më vonë, Ai u ringjall prej së vdekurish. Ai u tregoi

dishepujve vrimat në duart e Tij. Bibla është shumë e qartë kur thotë se Jezusi vdiq për

të gjithë ne. Aty thuhet se Ai nuk vdiq vetëm për Mëkatet tona, por edhe për ato të gjithë

botës. Por ka diēka që ne duhet të bëjmë që të shpëtohemi. Bibla e ka këtë pyetjeje

në Veprat e Apostujve : Ē'duhet të bëj që të shpëtohem? Ata thonë: Beso në Zotin Jezu Krisht

dhe do të shpëtohesh ti dhe shtëpia jote Dhe vetëm kaq. Ai nuk thotë. Bashkoju një kishe dhe do të shpëtohesh.

Pagëzohu dhe do të shpëtohesh. Jeto një jetë të virtytshme dhe do të shpëtohesh.

Pendohu për të gjitha mëkatet e tua dhe do të shpëtohesh. Jo. Ai thotë: Beso dhe do të shpëtohesh.

. Besoni se Jezusi vdiq, u varros, dhe u ngrit përsëri për ju.

Edhe vargu më i famshëm në të gjithë Biblën, që është shkruar në pjesën e poshtme të kupës në

një OutBurger, është aq i famshëm sa të gjithë kanë dëgjuar për të: Gjoni ::

Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha birin e tij të vetëmlindurin, që kushdo që

beson në të, të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme. E përjetshme do të thotë e përjetshme.

Do të thotë përgjithmonë. Jezusi tha: Dhe unë u jap atyre jetën e përjetshme

dhe nuk do të humbasin kurrë, e askush nuk do t'i rrëmbejë nga dora ime

Bibla thotë tek Gjoni :: Në të vërtetë, në të vërtetë po iu them, Kush beson në mua ka jetë të përjetshme.

Pra, nëse ju besoni në Jezu Krisht, Bibla thotë se do të keni jetë të përjetshme. Ju

do të jetoni përgjithmonë. Ju nuk do të humbni shpëtimin tuaj. është i përjetshëm. I përjetshëm.

Pasi të jeni shpëtuar, kur ju të besoni në të, do të shpëtoheni përgjithmonë

dhe sido që të vijë puna, kurrë nuk do ta humbni shpëtimin tuaj.

Edhe nëse unë dal dhe kryej ndonjë mëkat të tmerrshëm, Perëndia do të më dënojë mua për të në këtë tokë.

Nëse dal dhe vrau dikë sot, Perëndia do të sigurojë që unë të marr ndëshkimin e duhur.

Do të shkoj në burg apo më keq, ose do të dënohem me vdekje, apo ēfarëdo dënimi tokësor të mundshëm.

Perëndia do të sigurojë që unë të ndëshkohem edhe më shumë. Por nuk do të shkoj në ferr.

Asgjë nuk do të bëjë që unë të shkoj në ferr, sepse unë jam shpëtuar. Dhe nëse unë shkova në ferr,

Perëndia më gënjeu, sepse Ai më premtoi se kushdo që beson në ka jetën e përjetshme. Ai tha:

Dhe ai që jeton e beson në mua, nuk do të vdesë kurrë, përjetë.

Ja pse ka shumë shembuj të njerëzve në Bibël që kanë kryer mjaft vepra

të këqia, por sidoqoftë gjetën rrugën e tyre në qiell. Si? Sepse ishin të mirë? Jo. Sepse ata

besuan në Zotin Jezu Krisht. Mëkatet e tyre u falën. Njerëz të tjerë të cilët mund të kenë jetuar një jetë më të mirë në sytë e njerëve,

ose ndoshta me të vërtetë ata bënë një jetë më të mirë, por nuk besuan në Krisht,

ata pritet të shkojnë në ferr që të ndëshkohen për mëkatet e tyre.

. Besoni vetëm tek Krishti si Shpëtimtari juaj.

Dhe më lejoni ta mbyll këtë me një mendim, një gjë që kam kërkuar me vendosmëri ta sjell

tek ju sot. Njëri nga dishepujt e tij i bëri një pyetje Jezusit. Kjo pyetje

ishte: A janë pak ata që do të shpëtohen? Kjo është një pyetje e mirë, apo jo ?

A janë shpëtuar shumica e njerëzve? Apo janë pak të shpëtuarit? Kush mendon në këtë sallë se shumica

e njerëzve në këtë botë do të shkojnë në qiell? Gjeni se cila ishte përgjigja?

Ai tha tek Mateu : Hyni nga dera e ngushtë: Sepse e gjërë është dera dhe e hapur

është udha që të ēon në shkatërrim, dhe shumë janë nga ata që kalojnë nëpër të: Sa e ngushtë

është dera e sa e ngushtë është rruga që ēon në jetë e janë pak nga ata që e gjejnë

Më pas ai vazhdon kështu: Jo ēdo njeri që më thotë, O Zot, O Zot, do të hyjë në

mbretërinë e qiejve; por do të hyjë ai që kryen vullnetin e Atit tim që është në qiej.

Shumë do të më thonë atë ditë, O Zot, o Zot, a nuk profetizuam ne në emrin tënd?

a nuk i dëbuam demonët në emrin tënd, a nuk kemi bërë shumë vepra të fuqishme në emrin tënd?

Dhe atëherë unë do t'u them atyre: "Unë s'ju kam njohur kurrë;

largohuni nga unë, ju të gjithë, që keni bërë paudhësi.

Në rradhë të parë, pjesa dërmuese e kësaj bote as nuk pohojnë se besojnë tek Jezusi. Fatmirësisht,

pjesa më e madhe e kësaj klase shpall se beson tek Jezusi. Por pjesa më e madhe e botës

nuk deklarojnë se besojnë tek Jezusi. Por Zoti paralajmëroi se edhe në mesin e atyre që shpallin se besojnë

tek Jezusi, madje edhe në mesin e atyre që e quajnë atë Zot, shumë do të thonë: Ne kryem gjithë këto vepra të mrekullueshme.

Pse nuk u shpëtuam? Ai do t'u përgjigjet:Largohuni nga unë, unë kurrë nuk iu kam njohur.

Kjo sepse shpëtimi nuk kryhet me anë të veprave. Dhe nëse keni

besuar se veprat tuaja do t'ju shpëtojnë, nëse mendoni se do të shkoni në qiell për shkak se jeni

pagëzuar, ose nëse mendoni Epo, unë mendoj se njeriu duhet të jetojë një jetë të virtytshme. Unë mendoj

se duhet t'u përmbahem urdhëresave për t'u shpëtuar. Mendoj se duhet të shkoj në kishë. Unë mendoj

se duhet të pendohem për mëkatet e mia. Nëse besoni në veprat tuaja, Jezusi

do t'ju thotë një ditë, Largohuni prej meje, unë nuk iu njoh. Ti duhet të

vësh gjithë besimin tënd në atë që bëri ai. Ti duhet të vësh besimin tënd në atë që bëri Jezusi mbi

kryq, sepse ai vdiq për ty, u varros dhe u ngrit përsëri. Kjo është bileta juaj për në

qiell. Nëse ju besoni se, Oh unë do të shkoj në qiell, sepse në jetë kam qenë një

i krishterë i devotshëm dhe kam kryer vepra të mrekullueshme Ai do të thotë, Largohu nga unë.

Dhe vëreni ēfarë thotë: Largohuni nga unë, Nuk iu kam njohur KURRë. Jo, unë iu kam njohur

ju. Sepse kur Ai ju njeh, siē e përmenda më herët, është e përjetshme. është e përjetshme.

Kur Ai ju njeh, ju shpëtoheni përgjithmonë. Por Ai do të thotë, Largohuni nga unë,

Nuk iu kam njohur kurrë. Nëse shkoni në ferr, do të ndodhë sepse Ai nuk iu ka njohur kurrë. Sepse kur Ai ju njeh,

ju njeh. është njëlloj si me fëmijët e mi të cilët do të jenë gjithmonë fëmijët e mi. Kur të

lindni përsëri, kur të jeni fëmija i Tij, ju do të mbeteni gjithmonë fëmija i Tij. Ju mund të jeni delja

e zezë e familjes. Ju mund të jeni dikush që do të ndëshkohet rëndë nga Perëndia mbi këtë tokë.

Ju mund të shkatërroni jetën tuaj këtu në tokë, por nuk mund ta shkatërroni atë aty lart. Jeni të shpëtuar.

është punë e kryer. Pra, kjo ishte gjëja kryesore që desha t'ju tregoja në lidhje me

fundin e kohës. Dhe na kanë mbetur vetëm disa minuta

për pyetje lidhur me shpëtimin ose për fundin e kohës.

I dashur Jezus, unë e di që jam mëkatar. Unë e di se meritoj të shkoj në ferr,

Por unë besoj se Ti vdiqe në kryq për mua dhe u ringjalle.

Të lutem më shpëto tani dhe më jep jetën e përjetshme. Unë besoj vetëm tek ty, Jezus. Amen.

 

 

 

mouseover