"Útban Sion Felé" teljes film magyarul (5. rész: 5)

Video

January 12, 2018

Amikor a Keresztények megtudják az eddig előadott információt ebben a filmben, sokan még ott maradtak az ötletnél, hogy a zsidók fizikailag Ábrahám , Izsák és Jákób leszármazottjai, és a többiek pedig mind idegenek vagyunk... de vajon tényleg ennyire egyszerű?

Pastor Anderson: Az ember egyetlen módja, hogy tudja , hogy Zsidó, a genealógia lenne. Sőt, a legtöbb mai-napi ún. Zsidók egyáltalán nem tudják, hogy melyik törzsből vannak. Az emberek tudják a Zsidó közösségben, „Hé, és a megtérteké vagyok”, vagy „Hé, és tulajdonképpen a Júda tőrzséből vagyok, vagy a Benjámin törzséből, vagy a...”

Rabbi Mann: Ami a törzseket illeti, mi nem tudjuk. Nem tudom, melyik törzshöz tartozok. Az egyedüliek akik igen is tudják, azok a Cohen. Ők tudják, mert továbbadva van, apáról fiúra, apáról fiúra. Mer vannak bizonyos dolgok amit a Cohen/papok... bizonyos áldások amit mondanak, és a többi, meg így tovább. Tehát megőrizték a leszármazást. Ők tudják. Én, nekem fogalmam sincs, milyen törzsből származnak az elődeim.

Pastor Anderson: És azt mondja, talán a legtöbb Zsidó nem tudja melyik törzs?

Rabbi Mann: Senki. Éz nem volt megtartva. Ma nem számít egyáltalán. Nem.

Pastor Anderson: Ha tényleg külömbséget tett volna, hogy ki származott Izráeltől és ki nem, akkor miért mondaná Isten, hogy kerüljük el a genealógiát.

Pastor Romero: A Biblia mondja, a Titus 3:9-ben, hogy kerüljük a genealógiát. Az Újszövetség nagyon tiszta. Nem számít honnan jöttek a fizikai elődeid.

Pastor Anderson: Krisztusban nincs sem Zsidó sem Idegen. A Biblia tiszta:

„nincs külömbség a zsidó meg görög között”

Tehát akkor miért gondoljuk ma, hogy van külömbség a zsidó és a görög között. És azt gondoljuk, hogy valahogy, ha valaki leszármazottja Ábrahámnak, Izsáknak, és Jákóbnak, hogy az csak valahogy automatikusan Isten kiválasztott embere, ha hisznek, ha nem Jézus Krisztusban. Lehet ha körülmetélve vannak a testben, de a Biblia azt mondja, hogy az a körülmetélkedés a szívben és a lélekben van ami Zsidóvá tesz Isten szemében.

Pastor Anderson: Az 1 Timóteus 1-ben, az áll, a 4. versben, „Se mesékkel és vége-hossza nélkül való nemzetségi táblázatokkal ne foglalkozzanak.” – tartsátok észben ezt a kifejezést – „vége-hossza nélkül nemzetségi táblázatokkal ne foglalkozzatok, amelyek inkább versengéseket témasztanak, mint Istenben való épülést a hit által.” Most, a Titusban, csak azt mondta, hogy „nemzetségekről való tudakozásokat kerüld”, itt azt mondja, hogy „vége-hossza nélküli” genealógiát kerüld. Most meg fogom mutatni a genealógiák, miért vége-hossza nélküliek. Ezek igazán végtelenek. Ez az, ahogy egy családfa kinéz. Na most, ennek a családfának az alján, csak egy ember van, te. Te két embertől származol, ugye? Az apádtól és anyádtől. Tehát, hogyha viszaugrunk egy generációt, akkor két ember van, akitől közvetlen származol, viszont hogyha viszamegyünk még egy generációt, nem csak két nagyszülőd van. Négy nagyszülőd van, és állandóan duplázódik, mert van két szülőd, 4 nagyszülőd, 8 dédszülőd, 16 ükkszülőd, és van 32 szépszülőd. Ez azt jelenti, hogy ha csinálnák egy családfát, mely viszamegy 5 generációt, olyan széles papírra lenne szükségem, hogy annak a papírnak a tetelyén, rá tudnák fértetni 32 ember nevét, mert ennyi elődöm lenne, közvetlenül az 5. generációban. Most, hogyha viszamennék a 6. generációba, a papírom kétszer annyira széles kell legyen, mert most be kell fértetnem 64 rést, a neveknek. Hát, az történik, hogy amikor tovább visza megyünk, ez a szám hatalmas-naggyá válik. Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan működik ez a táblázat, meg kell tudnunk, mennyire hosszu is egy átlagos generáció. Mennyi idő egy átlagos generáció?

Dr. Donald Yates: Hát, azt mondják 20-25 évig.

Pastor Anderson: Na most, a generációnak semmi köze sincs az életkorhoz. Például, nekem édesanyám 30 éves volt, amikor engem megszült, és a nők általában a 20 és a 40 éves kor között szülnek gyermeket, tehát vegyük 30 évnek az átlag generációt. A 30 egy szép kerek szám, és a 30 egy elég konzervatív szám erre a számításra. Tehát egy generáció 30 év, vagyis valakinek gyermeke születik amikor 30 évesek, és nekik születik egy gyermek amikor ők 30 évesek, és nekik születik egy gyermek amikor ők 30 évesek. Semmi köze az életkörhoz. Ez azt jelenti, hogy ha visza megyünk 10 generációt, akkor az 300 év. Kerekítsük le és mondjuk, hogy ha viszamegyünk a családfánkban körülbelül 10 generációt, akkor 1700-ban lennénk. Most mivel a családfánk egyre szélesebb, hogyha akarnánk csinálni egy teljes családfát, mely mutatja az összes elődünket a 10. generációig, szükségünk lenne egy akkora papírra, melyre ráfér 1024 rés, mert 10 generációval ezelőtt, lenne 1024 ember akitől közvetlen származunk. Habár, valamit észrevettem, amikor csináltam a családfámat. Amikor viszamentem 10 generációt, tudod mire kezdtem rájönni? Ezek többé már nem egy egyéni emberek, mert volt néhány vegyes házassága 300 év alatt, amely tudomásukon kívül jött létre. Menjünk visza 20 generációt. Tehát az 1400-as év körül járnánk. Hát, ha be akarnám felyezni a családfát, szükség lenne egy akkora papírra, amelyikre elfér 1,048,576 ember neve. Az azért egy egész nagy darab papír. Tehát 1400-ban, ha utánajárok az összes elődömnek, és megmondom nektek, hogy az összes elődöm ki volt az 1400-as évekből, fog kelleni, meg kellene mutassak egy akkora családfát amelyiknek csak a tetelyén egy millió valahány ember lenne – csak a felső sorban, s még nem is beszélve a többiekről lefelé. Ha viszamennék 30 generációt, most is csak 1100-ban vagyok. Még nem is vagyok közel Krisztus idejéhez, ugye? Nem. Ha viszamennék 1100-ba, 30 generációt, lenne 1,073,741,824 elődöm abban a generációban. Figyeljetek, nem mind egyéni emberek. Amikor csináltam a geneológiámat, találtam egy rokont, aki a 10. ősanyám az egyik oldalon és a 11. ősanyám a másik oldalon, mert az emberek mert az emberek elvették az 5. és 6. unokatestvérüket, tudatukon kívül. Sok megismétlődés történik. Amit ez mutat az, hogy rengeteg ember származik azonos embertől. Tehetetlül csak összeházasodni tudnak. Lehetetlen nem tenni, ezek a számok miatt. De az igazi szám ahová visza akarunk menni, nem Kr. u. 1100. Menjünk visza Kr. u. 70-be mert Kr. u. 70-ben, volt amikor az összes Zsidó szét volt osztlatva. Most amikor mondja, hogy elszórva mindenütt a világban, a szó szerinti értelemben gondolja? Úgy értem, összes nemzetbe?

Rabbi Wiener: Igen, a legszószerintibb értelemben.

Pastor Anderson: Ha visza mennénk Kr. u. 70-be, és egy családfát csinálnánk, ami megmutatja az összes elődünket, Kr. u. 70 és hogy csatlakoznak össze, a vonal tetelyén 18 kvintillió, 446 kvadrillió, 744 trillió név lenne Kr. u. 70-ből. Na most, ki gondolja, hogy élt 18 kvintillió, 446 quadrillió, 744 trillió ember Krisztus idelyében, vagy nem sokkal később? Nem. Sőt, a hozzávetőleges népesség abban az időben körülbelül 200 millió volt. Abból a 200 millióból, hívjuk csak 7-8 milliót Zsidónak. Mondod, „hát nem szeretem ezt a számot.” Hát ez a szám mindjárt nem fog számítani. Tehát akkor csak hívjuk 7-8 milliónak, szóval hívjuk csak 7-8 milliónak. Tehát hogyha van 200 millió ember a földön a templom lerombolása idelyén, és közzávetőlegesen 7-8 millió közülük Zsidó, akkor az azt jelenti, hogy ha van nekem egy elődöm abból korszakból, lenne egy 1 a 27-ből esélyem hogy Izráeliták voltak. Tehát gondolj erre: mi lenne, ha én vennék egy lottójegyet, és az győzelem esélye annak a lottójegynek 1 a 27-hez, mert ez a nyerő jegy amely azt mondja, „Te Zsidó vagy! A kiválasztott emberekhez tartozol! Izráeli vagy! Egy Izráelita vagy valóban!” Van egy 1 a 27-ből esélyed. Mondod, „Hát Pastor Anderson, hogyha van egy 1 a 27-ből esélyed, talán nem fogod megnyerni azt a lottót, mert 1 a 26 az esélyed a vesztésre. Oké, de mivan, hogyha veszek 18 kvintillió lottójegyet. Mit gondolsz, fogok nyerni? Hadd kérdezzem meg: hányszor kell eltalálnom, hogy Ábrahám leszármazottja legyek? Hányszor kell eltalálnom, a leszáramozzja legyek Izráelnek? Mondod, „Hát, tudod, én fekete vagyok. Afrikai vagyok. Hogy lehetek én összefüggésbe Ábrahámmal?” Hát, állj csak meg és gondolkodj rajta. Gondolj Izráel gyermekeire. Izráel egyik gyermeke, József: találd ki honnan van a felesége? Egyiptomból. József felesége egyiptomi volt. Hol van Egyiptom? Afrikában. Mózes felesége származása Etiópia. A második felesége etióp volt. Máris látjuk, hogy még a Bibliai időkben is, összevegyültek Afrikával – keveredtek Hám fiaival. Ha belegondolsz, az Efraim és Manassé törzsére, nekik fele Hám és fele Izráel volt, mert Izráel fia, József elvett egy Egyiptomi nőt, aki Hámtól volt. Az összes Efraimbeli és Manassébeli, Hám leszármazottja volt. Nem csak az, de végig a történelem folyamán voltak kereskedők és misszionáriusok és hódítók. Gondolj a Mongól birodalomra ami végig ment az egész világon, ami elfoglalta Kínát, ami elfoglalta Japánt, ami elfoglalta Kóreát – az összes halyó ami vitorlázott ide, meg oda, meg mindenhova. Kell egyedül egyetlenegy ősöd, a rengeteg milliónyi ősödből, csak egyetlenegy Izráelinek kell légy a leszármazottja, és te ma egy közvetlen leszármazottja vagy Izráelnek. Űlsz, és mondod, „Óh, én tisztán fehér ember vagyok. Óh, én tisztán ázsiai vagyok. Én tisztán Afrikai vagyok.” Nem, nem vagy az. Senki sem az.

Teresa Yates: Az emberek elvettég egymást és vegyesen házasodtak több ezer éven át, tehát nem lehet semmi tiszta népesség.

Pastor Anderson: A Biblia jól mondta, amikor azt írja, hogy mindnyájan egy vérből vagyunk.

Teresa Yates: Még a populációt amit úgy gondolunk, „100%-os kell legyen!” Nem 100%-osak. Nincs 100%-os.

Pastor Anderson: Ülhetsz ott, és nézegetheted a végtelen genealógiádat. Nem is lesz pontos, mert tudod, hogy mit nem fogsz megtudni a genealógiából? Hogyha valaki házasságtörést tett, és hazudott a férjének, s mondta, „Óh, ez a te fiad” és nem az. Tudod, az emberek megcsinálják a genealógiát, és valahogy mindent úgy vesznek mint evangélium, amikor igazából ott lehet, ahogy enyhítve nevezte, „nem-apasági esemény.”

Dr. Donald Yates: Van egy nem-apasági mutató, amely becslés szerint 0.05 (5%) generációnként, tehát ha viszamész 20 generációt, valószínű, hogy lesz egy nem-apasági esemény. Ez a lágy kifejezége, és ha 20-25 évnek tekintesz egy generációt, azt jelenti, hogy 500 év alatt, valószínű, hogy lesz egy nem-apasági esemény.

Pastor Anderson: 500 évenként?

Dr. Donald Yates: Egy vonalban!

Pastor Anderson: Egy vonalon!

Dr. Donald Yates: Egy vonalban, de hány vonal van?

Pastor Anderson: Tehát valójában, hogyha valakik utánajárnak a genealógiájának, nem igazán mondhatnák, „Hé, én tudom tényként, az egész történetet, mert nézem ezt a Genealógiát,” mert a DNS teszt többet felfed.

Teresa Yates: Hát, a DNS nem hazudik. Emberek hazudnak. DNS nem hazudik.

Pastor Anderon: Rendben! Tehát az emberek mondhatnák, „Hé, én Zsidó vagyok,” vagy „nem vagyok Zsidó”, de a DNS...

Teresa Yates: A DNS-nek nincs eltitkolnivalója. Az embereknek van eltitkolnivalójuk. Az embereknek van oka hazudni, és ugyancsak talán nem is tudják az igazságot.

Pastor Anderson: Persze, tehát nem is az, hogy hazudnak, hanem csak az, hogy tévedésben vannak.

Teresa Yates: Csak tovább adják a téves információt.

Dr. Donald Yates: 1, 15 amerikaiból örökbe fogadott, vagy a szülője örökbefogadott. Ez is egy elég nagy szám.

Pastor Anderson: Ki tudja megmondani a leszármazásában mindenkit aki örökbe volt fogadva? „Óh, igen, a egyik elődöm 300 évvel ezelőttről örökbe volt fogadva.” Nem fogod ezt megjegyezni. Tehát, vannak örökbefogadások, van hűtlenség, vannak utazások, vannak hódítások, vannak kereskedők, vannak misszionáriusok.

Teresa Yates: Különféle embereknek vannak különféle dolgaik, amit elakartak rejteni, és tehát csak azt mondják el amit akarnak, hogy hallj.

Pastor Anderson: Nem számít, honnank jöttetek emberek. Tudjátok miért mondta Isten hogy ne foglalkozzunk ezzel? Mert fáj a fejed, hogy csak egyáltalán erre a számra gondolj! Ezek a számok meggörbítik az elmét. Ne is foglalkozzatok velük. Vége-hossza nélkül való nemzetségi táblázatokkal ne foglalkozzatok. Versengéseket támasztanak. Nagyon biztosnak érzed magad a nemzetségedről most? Nem, felvet egy csomó kérdést. Tehát mit gondol, arról, ha valaki lemegy a DNS laborba, egy DNS tesztre, és viszajön az eredmény azt mondja, „Neki vannak Zsidó elődei.”

Rabbi Wiener: Nem veszekszem velük.

Pastor Anderson: Elfogadná azt?

Rabbi Wiener: Abszolút.

Pastor Anderson: Nagyonis lehetséges, mivel annyira elszórtak.

Rabbi Wiener: Igen, sosem vitáznák vele.

Pastor Anderson: Ennek a filmnek a rendezője, Paul Wittenberger, meg én csak két fehér fickó. Sosem közölték velünk, hogy Zsidók lennénk, vagy lenne bármiféle Zsidó elődünk, de lemegyünk egy DNS-tesztre és kiderítjük, hogy van-e.

Lab Technician: Összemérjük a DNS profilját több mint 400 népcsoporthoz világszerte, és megmutatjuk az ötven kiemelkedőt, és ősi DNS-nek, nem kell nekünk ujjlenyomat. Nincs semmi törvényes dokumentum, tehát ez minden ami kell: minta, és a név. Tehát ezek kimennek ma este. Az eredmény vissza kell érkezzen körülbelül 3-4 hét mulva.

Pastor Anderson: Pár hét mulva Paul és én megkaptuk az eredményeket, és mint mondták, mi is egy keveréke voltunk egy csomó különféle nemzetnek. Minden volt bennünk Arabtól a Brazilig, Amerikai Őslakos, és volt rengeteg olyan ami nagy meglepetés volt. És bizonyosan, amikor megnéztuk a mély származásunkat, amelyik viszamegy messzebbre, mint az ötven kiemelkedő, mindkettőnknek volt jele Zsidó DNS-nek, tehát arra gondoltam, teszteljük a nagymamám DNS-ét is, hogy lássuk meg, hátha a Zsidó bejutott az ő 50 kiemelkedőjébe. Teszteltük nagymamámat. Ő épp 94 éves, és mintát akartunk venni tőle, míg még mindig velünk van.

Teresa Yates: Óh, igen, az nagyon fontos.

Pastor Anderson: Tehát megkaptuk. Rendben, nagymama eredménye bent van. Lássuk csak. Rendben, nézzuk meg az kiemelkedő 50-esét először. Az első – Askenázi zsidó- az első.

Paul Wittenberger: Nem lehet igaz.

Pastor Anderson: Tehát ez megmagyarázza miért volt benne a távoli származásomban, azért mert neki az 1. számú az 50 nemzetségéből. És az 1. számú a Magyar Askenázi Zsidó, tehát az 1. számú eredménye Askenázi Zsidó volt.

Teresa Yates: Vao. Hát, DNS tanácsadókkal, ezt csináltuk sok sok éven át. Nem láttam ilyet gyakran, és minden jelentés,mint mondom, egyedi. Az emberek mondják, „Áh, talán nagyon általános.” Nem. Mindenkinek nagyonis egyedi. Nem is tudom, mikor láttam 1-es számú Askenázit.

Pastor Anderson: Tényleg? Nemsemmi!

Teresa Yates: Talán 3 vagy 5 alkalommal.

Pastor Anderson: Akkor hadd kérdezzem meg...

Teresa Yates: Az nagyon ritka.

Pastor Anderson: Tehát, ha nagymama DNS-je 1. számú Askenázi Zsidó, akkor van bármiféle kétely, hogy ő egy Askenázi Zsidó?

Teresa Yates: Nincs.

Pastor Anderson: És hogyha ő a nagymamám, akkor engem az mivé tesz?

Teresa Yates: Te Zsidó vagy.

Pastor Anderson: Tehát Zsidó vagyok?

Teresa Yates: Nem kell elfogadnod a vallást.

Pastor Anderson: Rendben, de úgy értem, hogy etnikailag beszélve...

Teresa Yates: Etnikailag az vagy.

Pastor Anderson: Akkor ön most kijelentett Zsidónak!

(nevetés)

Pastor Coleman: Ez tényleg amire az egész lebomlik? Te jó ég! DNS? Viccelsz velem? Mi a helyzet Krisztussal? Hogyan lehetnének Isten emberei elhatározva DNS által?

Pastor Berzins: Nézd, nem számít mit mond a genealógiánk. Nem számít mi a DNS eredményünk. Ezek egyáltalán nem is fontosak. Ez egyetlen dolog, ami tényleg számít, az, hogy Isten gyermeke vagyunk Jézus Krisztusba vetett hit által.

Pastor Coleman: És annyiféle bizonyítékot találtam, hogy Izráel ott, nem az az Izráel amiről Isten beszél. Mi, akik hittünk Istenben, akiknek meg van Ábrahámnak a hite, az Isten fia. Mi vagyunk Ábrahám magva.

Pastor Romero: Azt mondja a Róma 9:7,

„Sem nem mindnyájan fiak, kik az Ábrahám magvából valók; hanem: Izsákban neveztetik néked a te magod. Azaz, nem a testnek fiai az Isten fiai; hanem az ígéret fiait tekinti magul.”

Pastor Romero: Tehát a Biblia szerint a testnek fiai, a fizikai gyermekei Ábrahám, Izsák és Jákóbnak – és kifejezetten kibetüzi és mondja, hogy ők nem az Isten fiai.

Pastor Berzins: Sőt, a Galátzia 3 elmagyarázza, hogy mi vagyunk Ábrahám fiai. Azt mondja:

„Értsétek meg tehát, hogy akik hitből vannak, azok Ábrahám fiai.”

Texe Marrs: Ez elképesztő nekem, hogy a Keresztényeknek, hogyan kerüli el a figyelmét a Galátzia 3. Most, én majd 70 éves vagyok. Én öreg vagyok, de még sohasem hallottam prédikációt a Galátzia 3:29-ről.

„Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magyva vagytok, és ígéret szerint örökösök.”

Texe Marrs: Ez mindkettő fantasztikus. Ki az örököse az ígéretnek? Akinek megvan Jézus!

Pastor Anderson: Az Efézus 2:11 mondja,

„Annakokáért amlékezzetek meg arról, hogy egykor ti a testben pogányok, kikel körülmetéletlenségnek nevez vala amaz úgynevezett s testen kézzel megcsinált körülmetélkedés, Hogy ti, mondom, abban az időben Krisztus nélkül valók voltatok, Izráel társaságától idegenek, és az ígéret szövetségeitől távolvalók, reménységetek nem vala, és Isten nélkül valók voltatok e világon; Most pedig Krisztus Jézusban ti, kik egykor távol valátok, közelvalókká lettetek a Krisztus vére által.”

19. vers: Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek és cselédei az Istennek.

Pastor Anderson: Ez szerint mi polgártársai vagyunk Izráelnek, mert még a 12. versben, azt mondta, hogy abban az időben, amikor Krisztus nélkül voltatok Izráel társaságától idegenek. Jövevények és Zsellérek voltatok, de a 19. versben azt mondja, hogy most polgártársai vagytok a szenteknek. Tehát akkor egy fickó a Közel Keleten, aki nem is hisz Jézusban és a Shekhinát imádja? Vagy az igaz hívője az Úr Jézus Krisztusnak aki be van vonva és közel van hozva Izráelhez.

Texe Marrs: Nagyon egyszerű. Jézus mondta a Máté 21:43-ban,

„Annakokáért mondom néktek, hogy elvétetik tőletek az Istennek országa, és oly népnek adatik amely megtermi annak gyümölcsét.”Texe Marrs: Vao. Ők nem hoztak gyümölcsöt. Elutasították Jézust. Elutasították a bünbocsánatot. Elutasították a felismerését a Sion megmentőjének: maga Krisztus Jézusnak! És Jézus mondta, hogy emiatt, a királyság el van véve tőletek, és oda van adva egy másik nemzetnek. Hát, melyik az a másik nemzet? Szíria az? Amerika? Anglia? Németország? Nem, nem, nem! Egy lélekbeli nemzet!

„Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartására való nép vagytok, hogy hirdettessék Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket; Akik hajdan nem nép voltatok, most pedig Isten népe vagytok; akik nem kegyelmezettek voltatok, most pedig kegyelmezettek vagytok.”

Pastor Anderson: A Biblia nem egy könyv, arról, ahogy Isten megáld egy nemzetet. Ezért mondta, Isten Ábrahámnak, „És megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.” És, hogy az áldás Ábrahám magva által van, az Úr Jézus Krisztus által.

Pastor Furse: Tudjátok, a Biblia azt mondja, a Zsidók 11-ben, hogy Ábrahám nem egy fizikai földet keresett. Ő egy várost keresett, melynek az alapjának, melynek építője, és alkotója Isten.

Pastor Berzins: Mi, Keresztények, keresünk egy új Jeruzsálemet. Keresünk egy mennyei várost, mint a Zsidók 11, a hit fejezete, kimutat,

„Így azomban jobb után vágyódnak, tudniillik mennyei után; azért nem szégyenli őket az Isten, hogy Istenöknek neveztessék, mert készített nekik várost.”

Pastor Berzins: Isten előkészített egy várost nekünk - egy várost, amit mi fizikailag nem találunk ezen a foldon, mert egy mennyei város. Olyasvalami, amit Isten készített elő azoknak akiknek a hitük benne van.

Pastor Jimenez: Amikor keressük a Siont, és amikor keressük Jeruzsálemet, nem nem azt keressük amely most van. Mi nem keressük azt amit meg tudunk fogni. Nem azt keressük, amely szellemileg Sodoma és lelkileg Egyiptom. Azt keressük amely mennyei – az amely eljövendő.

Pastor Anderson: A Biblia azt mondja a Zsidók 12:22-ben,

„Hanem járuljatok Sion hegyéhez, és az élő Istennek városához, a mennyei Jeruzsálemhez, és az angyalok ezreihez,”

Pastor Anderson: Tehát az újszövetség szerint, a Sion a mennyei Jeruzsálem, és nem a fizikai Jeruzsálem amely manapság van. A mennyei Jeruzsálem le fog szállni a mennyből. Az a mi fővárosunk. Az a mi Sionunk.

Pastor Coleman: És így én izráeli vagyok! Azok az emberek ott, nem Izráel. Ezért mondja is Pál, „nem mindnyájan izráeliták azok, kik Izráelből valók;” lehetnek Izráeltől genealógiailag beszélve, de nem Izráel ahogy Isten számolja – ami az eredeti szándéka volt – az emberek akik dícsérik és imádják őt.

Pastor Anderson: Mi, Keresztények vagyunk a kiválasztott népe Istennek. Mi vagyunk az igaz Izráel, és mi Menetelünk a Sionra.

Texe Marrs: A neve ennek a videónak Menetelés a Sionra. Ismerjük úgy, mint a címe egy evangéliomi éneknek. Azt jelenti, hogy útban Jézussal a legfőbb fejével a formációnak.

Pastor Coleman: Éneklünk énekeket, mint, „Menetelünk a Sion felé, a gyönyörű, gyönyörű Sion felé, menetelünk fel a Sionra, Isten gyönyörű városába.” Az Isten városa. A szélső észak felén van. Az Isten otthona, és egy nap, le fogja hozni a földre. Az majd a földön lesz. Mi fogjuk örökölni a földet, mert mi vagyunk Isten emberei. Mi, akik hittek Krisztusban, Isten emberei vagyunk. Mi vagyunk Izráel. Mi vagyunk hercegek Istennél, és mi vele fogunk uralkodni mindörökké.

Texe Marrs: Nagyon szeretném látni a Koránt kidobva, tönkretéve, tábortűzbe téve, nem mert gyűlölöm a Muszlimokat. Nem! Szeretném nekik, hogyha Keresztények lennének. Szeretném látni a Tálmudot, és a 36 kötetét – oh, mekkora tábortüzünk lehetne abból! Mint Keresztény, azt mondom, hagyni kell ezeket a könyveket, hogy létezzenek. Hagyd, hogy létezzen a Korán. Hagyd, hogy a Tálmud létezzen, mert ha az emberek elolvassák azokat, és utána elolvassák az Újszövetséget, akkor muszály arra a következtetésre jutnod, hogy Jézus Krisztus az Úr.

 

 

 

mouseover