"Маршът към Цион" - Целият филм (Част 4 от 5)

Video

May 18, 2015

Равин Джерами Гимпъл: Когато един човек дойде и води войните на Израел, победи враговете, построи храма, мир по света – лидерът, който направи това, всички ще коленичим пред царят. Разбираш ли, какво има предвид? Който и да е това. Така че, от твоята гледна точка – ти казваш, че е второто пришествие. ОК. Ние казваме, че е първо пришествие.

Пастор Андерсън: Вижте, евреите са готови да приемат антихриста за техен месия, и същевременно, християните ги учат, че в последните дни, всичките евреи ще вярват в Исус Христос. Е, не ни е нужен гений, за да разберем, какво прави Дявола тук. Когато евреите приемат антихриста за техен месия, тогава всичките християни отстъпници ще сочат към това и ще кажат, „Вижте, това е второто пришествие на Исус Христос! Вижте, всичките евреи вярват в него!“ Каква е целта на Дявола, с антихриста? Да накара хората да повярват, че той е второто пришествие на Исус Христос. И като всички други фалшиви доктрини, е основано на вземането на един стих напълно извън контекста. Ще вземат края на Римляни 11 и напълно ще игнорират началото на Римляни 11, и направо ще отидат в края, направо на стих 26, „И така целият Израил ще се спаси“, и ще кажат, „Виждаш ли, точно там! В последните дни, всички в Израел ще бъдат спасени. Те ще повярват в Исус!“ Забравят, че Библията точно приключи, разказвайки ни в Римляни 9, че „не всички ония са Израил, които са от Израиля“. Физическите наследници не са истинския Израел! Казал е, „Защото не е юдеин оня, външно такъв. Но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно“. Тези от нас, които вярват в Исус Христос, те са Израел. Как може да гледате някой, който не е спасен и да кажете, „Те са Израел“, когато в Библията пише, „целият Израил ще се спаси“? Това ми говори, че всеки, който не е спасен, не е Израел. Антихриста е този, не Исус Христос, който ще обедини евреите с фалшивите християни и с всяка друга религия по света.

За да може еврейският антихрист да обедини всички религии по света, Дявола трябва да обеди преобладаващите християни, да виждат евреите, като другари вярващи, въпреки тяхното отричане и богохулство към Исус Христос. Теле-евангелистите, като Джон Хейгий, пренебрегват ясното учение на Новия Завет и прилагат обещанията направени на Аврам, в Битие 12:1-3, към съвременния, Христос-отричащ Израел. Всеки, който се придържа към библейската гледна точка, че евреите вече не са богоизбрания народ, е обявен от медиите за антисемит.

Джон Хейгий: Битката на Израел е нашата битка! Ние сме едно! Ние сме обединени! Няма да бъдем обезкуражени! Няма да бъдем победени! Няма да бъдем сплашени! Няма да седнем! Няма да бъдем мълчаливи! Ние сме най-лошия кошмар на антисемитите по света и победата ще е наша!

Тед Круз: Ако не застанете с Израел и евреите, аз няма да застана с вас. Благодаря и Бог да ви благослови.

Джоел Остийн: Ние сме с народа на Израел.

Робърт Джефърс: Каня ви да се присъедините към мен и всеки християнин, и всеки евреин, и всеки свободолюбив Американец, да настоявате този президент и конгреса, да направят всичко, каквото е нужно, да унищожим злото на Ислямска Държава и радикалния Ислям, от лицето на Земята. Сега е времето за действие.

Жена проповедник 1: „Ще благословя ония, които те благославят, а ще прокълна всеки, който те кълне.“

Жена проповедник 2: Не искаш да бъдеш враг на Израел.

Жена проповедник 1: „и в тебе ще се благославят всички земни племена“

Жена проповедник 2: Да, амин.

ТВ проповедник 4: Или си за, или против нея. Едно от двете си.

Джон Хейгий: Човека, църквата, нацията, която благослови държавата Израел и еврейския народ, ще бъде благословен безгранично.

Бени Хин: Да благословиш Израел не означава просто да кажеш, „Е, благословя те“. Трябва да си с тях, когато са в нужда.

Пастор Андерсън: Разбира се, Библията казва в 2 Йоаново 9-11, че

„Никой, който върви напред, и не пребъдва в Христовото учение, няма Бога; тоя, който пребъдва в учението, той има и Отца и Сина. Ако някой дойде при вас, и не носи това учение, недейте го приема в къщи, и не го поздравявайте, защото който го поздравява, става участник в неговите зли дела.“

Пастор Андерсън: И какво правиш, когато поздравяваш някого? Благословиш го. Така че, днес евангелското Християнство казва, че трябва да благословим Израел, ако искаме Божията благословия, и същевременно, 2 Йоаново ни учи, че ако благословим тези, които отричат Божия Син, ние споделяме техните зли дела.

Текс Марс: Евангелистите, разбира се, са голям сегмент от американското Християнство – Южните Баптисти, Петдесятните, Асамблеята на Бог – всички тези са много страстни групи и са много про-Израел, про-Ционизъм. Много от тях отказват дискусия, казвайки, „О, не ти трябва Исус. Ти си евреин“.

В Хюстън Хроникъл, Джон Хейгий беше цитиран, казвайки:

„Не се опитвам да обърна евреите към християнската вяра. Няма нищо в „Нощта за Честване на Израел“, което да има такава цел. Същност, опити да покръстиш евреин, са „загуба на време“. Евреин, който има своите корени в Юдаизъм, няма да се превърне в християнин. Всеки друг, било той будист или Бахай, трябва да повярва в Исус. Но не и евреите. Евреите вече имат завет с Бог, който никога не е заменян с Християнството.“

Пастор Андерсън: И същност, това е най-антисемитското нещо, което можеш да кажеш: „Не покръствайте евреите“. Това ще прати евреите в Ада. В Библията пише:

„Който вярва в Сина има вечен живот; а който не слуша Сина няма да види живот, но Божият гняв остава върху него.“

Пастор Андерсън: Същевременно, Джон Хейгий учи, че евреите вече са готови и че не е нужно да ги покръстваме.

Пастор Фърс: Е, Джон Хейгий тотално бърка. Библията ни казва, че трябва да спечелим загубените и трябва да проповядваме Библията на всяко създание. Споменах по-рано, за С.И. Скофийлд, който се е развел и оженил отново. Не е ли интересно, че Джон Хейгий има същата история: развел се е с жена си, оженил се е за друга дама и води голяма Петдесятна църква, и набляга на Израел до степен на идолопоклонничество.

Джон Хейгий: Свободата е свобода наистина! Дайте му хвала и слава в Божия дом.

Говорител: От 18,000 човека, които членуват в неговата църква в Сан Антонио, Тексас, до 99 милиона домове, той казва, включете се в седмичното му радио и телевизионно предаване, Джон Хейгий е построил империя, споделяйки евангелието на Израел с евангелисти по целия свят. И като лидер на „Християни Обединени за Израел“, неговата власт се простира от народа до политиците.

Пастор Андерсън: Джон Хейгий е богохулен фалшив учител, който учи, че Исус Христос не е дошъл на тази земя за да бъде Месия.

Джон Хейгий: „В Защита на Израел“ ще разклати християнската идеология. Тя доказва, чрез Библията, че еврейския народ, като цяло не е отхвърлил Исус като Месия. Също ще докаже, че Исус не е дошъл на Земята за да бъде Месия. Ще докаже, че е имало конспирация за разпятие между римляните, върховните свещеници, и Ирод, да екзекутират Исус, като бунтовник, прекалено опасен да живее. Понеже Исус отказал, с думи и дела, да твърди, че е Месията, как може евреите да бъдат набедени, за отричане на това, което никога не е било предложено? Прочете ги в това шокиращо експозе, „В Защита на Израел“.

Говорител: Последната книга на пастор Джон Хейгий е създадена да предизвика оживена дискусия между християните по целия свят.

Пастор Фърс: Джон Хейгий не е независим Баптист, нито вярва в Библията на цар Джеймс, така че, много хора, които гледат този документален филм, ще кажат, „Е, това не са нашите хора“. Добре, ами Сам Гип, който преди около година, проповядваше в църква в Айдахо и каза (и мога почти да го цитирам дума по дума), „Знаете ли какво не наричам Исус никога? Никога не го наричам моят Месия“.

Сам Гип: Знаете ли какво не наричам Исус никога? Никога не го наричам моят Месия. Знаете ли защо? Вие ще кажете, „Е, той е Месията“. Не е вашия Месия! Освен ако не сте евреи, не е вашия Месия. Вие от езичници ли произлизате? Добре, на нас никога не ни е обещаван Месия.

Пастор Фърс: Съжалявам, но Сам Гип бърка, и може да е популярен дори сред независимите Баптисти, но това не е правилно, който и да е, Сам Гип или Питър Ръкман, или който и да е. Божията дума си е Божията дума и ние не позволяваме, било то Скофийлд, Джон Хейгий, или любимия ни проповедник, или любимия ни професор и учител, да има влияние върху това, какво всъщност пише. Исус Христос е Месията. Той е моят Месия. Той е Месия на всеки.

Хейгий продължава и казва, в статията в Хюстън Хроникъл, „Много християнски теолози са антисемити, защото казват, че завета с евреите е приключил – че евреите са заместени от християните и че Израел не заслужава американска военна техника и подкрепа“.

Не само че християнски ционисти, като Хейгий, учат че ХРИСТИЯНИТЕ трябва да подкрепят Израел, но също така настояват американското правителство да подкрепя Израел военно и финансово. И понеже евангелските християни са голяма част от гласуващите, политиците чинно пътуват до Израел, да се молят на еврейския бог пред Стената на Плача.

MSNBC Говорител 1: Има много обществено консервативни, евангелски, републикански гласоподаватели, които много се интересуват от темата, и ако могат да видят Тед Круз да излезе на Фокс Нюз и да каже, „Аз съм 100% в подкрепа на Израел“. Когато видят това да се случва, много от консервативните гласоподаватели ще кажат, „Ей, тоя тип, Круз, е по-добър отколкото си мислех!“

MSNBC Говорител 2: Същност, те точно имаха събитието на „Християни Обединени за Израел“, което е организация от евангелски християни, които са много, много про-Израел. Това е кадър – мисля че го имаме – Рон Пол се моли с тях. Ето го. Моли се с тези хора.

Тед Круз: Искам да кажа това: Тези, които мразят Израел, мразят Америка и тези, които мразят евреи, мразят християни.

Джим Стали: Опозиция към Израел е опозиция към Бог и не ме интересува, в какво вярват и къде се намират, в духовния график, защото не е мой проблем. Аз го подкрепям и няма значение, какво прави и къде е. Стига да вика името Господ, Бога на Аврам, Исаака, и Яков, той е мой брат.

Равин Джерами Гимпъл: Ще има, мисля, обръщане към по-библейско Християнство, по-еврейско Християнство и границите между нас – „О, тези са християни; тези са евреи“, ще се превърнат в, „О, тези са ни като братя!“

Бенямин Нетаняху: Израел е благодарна за подкрепата на американския народ и американските президенти, от Хари Труман до Барак Обама.

Барак Обама: Всъщност, съм горд да кажа, че нито едно американско правителство не е направило повече, в подкрепа на сигурността на Израел, от нашето. Нито едно! Не позволявайте на някой, да ви казва нещо различно! Факт е.

Мит Ромни: Ние признаваме правото на Израел, да се защитава и че е правилно за Америка, да ви подкрепя.

Джон Хейгий: Следователно е време за Америка, да приеме думите на сенатор Джоузеф Либерман и да обмисли предварителен военен удар срещу Иран, за да предотврати атомно унищожение в Израел и атомна атака в Америка.

Пастор Андерсън: В 2 Летописи 19, един набожен цар на име Иосафат, щял да помогне на Израел военно. Ето, какво му е казал Бог в стих 2:

„гледачът Ииуй, Ананиевият син, излезе да го посрещне, и рече на цар Иосафата: На нечестивия ли помагаш, и тия ли, които мразят Господа, обичаш? Затова, гняв от Господа има върху тебе.“ Пастор Андерсън: Значи ни казват днес, че ако подкрепяме Израел, ще бъдем благословени от Бог, заради Битие 12, когато всъщност Библията ни учи, че ако помогнем на безбожна и зла нация, като Израел, ще имаме Божия гняв върху нас.

Пастор Филениъс: Защо, ние като християни, вярващи в Библията, трябва да подкрепяме Израел, когато Израел дори не позволява християни да имигрират в тяхната държава. Ако искаш да имигрираш в Израел, трябва да отречеш името Исус Христос.

Пастор Андерсън: Значи, за да някой да стане ортодоксален евреин, или да има правото да се завърне, трябва да се откаже от Християнството, например.

Лидер Шеснол: Да, трябва.

Равин Абрами: Не можеш да бъдеш евреин и християнин. Или едното, или другото.

Лидер Шеснол: Така че, когато става дума за съвременната държава Израел, се изисква отричането на предишната ти религия и се изискват серия от ритуали, които са създадени да те пречистят от предишната ти религия.

Пастор Андерсън: Значи, някой, който не е евреин, няма автоматична покана да имигрира в Израел?

Лидер Шеснол: Не и като гражданин.

Пастор Андерсън: Значи, за да може да имигрират в Израел, трябва да се отрекат от Християнството, за да…

Лидер Шеснол: за да станат граждани, и трябва да бъдат превърнати в евреи, от ортодоксален равин.

Пастор Филениъс: Аз лично познавам много, които са отишли в Израел, вярвайки, че Израел е обетованата земя и че евреите са богоизбрания народ, и те отиват там с това в сърцата си, и те отиват там, да свидетелстват и да им разкажат за Христос, но е забранено в Израел да се разпространяват трактати. Полицията ще дойде и ще ги тормози и дори ще бъдат под заплаха за арест или депортация. Библията е права, когато казва, че те са враговете на евангелията. Римляни 11:28.

„Колкото за благовестието, те са неприятели, <което е> за ваша <полза>, а колкото за избора, те са възлюбени заради бащите.“

Пастор Филениъс: Пише го точно там, в Божията дума. Те са враговете на евангелията.

Пастор Фърс: През Юни 2014, през месеца на гей парада, американското посолство развяваше американския флаг и под американския флаг, бяха закачили флага на гей парада. През последните няколко години, Тел Авив е избран като №1 гей град в света, според самите гей общества. Избрали са Тел Авив №1 в света – не Сан Франциско, не Ню Йорк, а Тел Авив.

Глен Бек: Ние сме основани за основаването на Израел! Знаците са навсякъде. Извадете долар от джоба си. Вижте великия печат. Ще видите, между крилете на орела, ще видите звездата на Давид, направена от 13 звезди. Защо звездата на Давид е там?

Джон Хейгий: Около звездата е облачното избухване Шекинска слава, символизиращ Шекинската слава, която е била над храма. Джордж Вашингтон е казал, „Искам това да е на долара, за да може хората да знаят, колко са допринесли евреите за САЩ“.

Не само, че християните днес ги учат, да бъдат в подкрепа на евреите и Израел, странните доктрини на Талмуда и Кабалата също се промъкват в църквите и се преподават като християнска доктрина. Например, много пастори използват термина „Шекина“, сякаш е нещо от еврейския Стар Завет, когато същност, думата не се среща нито веднъж в Библията.

Равин Ман: „Шекина“ се отнася към Божественото присъствие.

Равин Уинър: И е дума от женски род, между другото. Не от мъжки.

ТВ Равин: Например, ако Моисей де Леон беше казал, „Имам страхотна идея. Бог е жена.“ Това може би нямаше да се приеме много добре. Но е казал, че древния равин Шимон ни е учел за Шакина, женската половина от Бог, и нейния романс с нейния божествен партньор, Светият, благословен да бъде той.

Равин Уинър: Така че, съществува вярата, че Бог може да е мъж и жена едновременно.

Равин Абрами: Шекината е обитаващото присъствие на Бог във вселената. Това, което се излъчва от самия Бог. Но за евреите, Шекина и Бог са едно и също, и е почти забранено да ги разделяме. Бог просто се появява в формата на вдъхновението на Шекина.

Пастор Фърс: Шекина е нещо, което е част от Талмуда – нещо, което е част от Юдаизма, не Християнството. И въпреки това, колко много баптистки проповедници са използвали тази фраза, „Шекинската слава“, в църквата, и дори не е от Библията.

ТВ проповедник 5: Приятели, трябва да осъзнаем това, че Шекинската слава е в нас. Това присъствие, за което говорехме, това присъствие, което дойде в по-горната стая при учениците, Шекинската слава – то е в нас като вярващи.

Пастор Андерсън: В Библията е ясно, от Битие до Откровение, че Бог е „той“, не „тя“. Ако учиш, че Бог е едновременно „той“ и „тя“, значи имаш друг бог. Християнската Библия учи, че мъжът е направен по образа на Бог, и в 1 Коринтяни 11, Библията казва:

„Защото мъжът не трябва да си покрива главата, понеже е образ и слава на Бога; а жената е слава на мъжа.“

Пастор Андерсън: Значи, според 1 Коринтяни 11, мъжът не трябва да покрива главата си, защото мъжът е по образа на Бог, за разлика от жената. Затова дори в Битие 1:17 пише: „И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.“

Пастор Андерсън: Създадени са мъж и жена, но той е създаден по образа на Бог. Какво означава, да бъдеш по образа на Бог? Да приличаш на Бог. Когато Исус е ходил по земята, той е бил мъж, и Бог Бащата е мъж. Това е богохулно учение от мистицизма на новата ера, който почита майката Земя и женския дух, и богинята, и Кабалата, и новата ера – от там идват всички тези неща.

Ленърд Нимой: Това е формата на буквата Шин – от еврейската азбука – много интересна буква в езика. Тя е първата буква в думата Шадай, първата буква в думата Шалом, и първата буква в думата Шекина, което е името на женската половина на Бог.

Спок: Живей дълго и просперирай, образ на Сирач, баща на всичко, което вече смятаме за истина.

Ленърд Нимой: Страхотно е. Хората не осъзнават, че се благословят с това.

 

 

 

mouseover