"Útban Sion Felé" teljes film magyarul (3. rész: 5)

Video

January 12, 2018

Pastor Anderson: Nem csak az, de ha szembe nézel a Zsidók történelmével, az elmult 2000 évben, meg voltak áldva Isten által? Nem, üldözve és gyűlölve voltak minden országban ahol voltak. Ebben a könyvben itt, van egy lista az összes országról ahonnan a Zsidók ki lettek dobva az elmult 1000 évben, és amikor megnézed egy a hatalmas listát, muszály megkérdezd magadtól, „Miért voltak ennyire utálva és üldözve mindenhol ahol éltek?” A válasz az, hogy: a Kereszténység káromlásáért, és a fosztogató hitelezési gyakorlataikért.

Az kései 1800-as években, az üldözése a Zsidóknak Oroszországban és máshol, hevesedett és sok Zsidó azt gondolta, hogy az egyetlen remény egy virágzó jövőnek az lenne, hogy a Zsidóknak lenne egy saját államuk. Ezt a hitet később Cionizmusnak neveztek.

Rabbi Abrami: A Zsidó állam a kigondolása Theodor Hertzl hatalmas terve volt.

Pastor Anderson: Theodore Hertzl?

Rabbi Wiener: Ő volt a Cionizmus alapítója.

Rabbi Mann: Arra az ötletre jutott ,hogy az oka az anti-Szemitizmusnak az, hogy a Zsidóknak nincs egy saját államuk.

Rabbi Abrami: És írt egy kis könyvecskét „A Zsidók Állama” néven, és azt írta benne, csak egy módja van a Zsidó emberek védelmére a jövőben: a Zsidók, hogy menjenek el Európából, és telepedjenek le szülőföldjükön, Izráel földjén. Ez a könyv lett a Cionizmus Bibliája.

Rabbi Wiener: A Cionizmus volt a reménység kezdete az új állam formálódásának. Az Első Világháboruval kezdődött - a Balfour- Nyilatkozat volt.

Rabbi Mann: A Balfour- Nyilatkozat jelentős volt. Nem csak egy levél volt egy barátnak.

Pastor Anderson: Értem, hogy jelentős dokumentum volt...

Rabbi Mann: ...A Brit Politika kifejezésének szempontjából.

Pastor Anderson: Tehát a Balfour-Nyilatkozat egy levél volt Lord Balfourtól...

Rabbi Abrami: Lord Rothschildnak.

Pastor Anderson: Az Első Világ Háborúban, Törökország szövetségese volt Németországnak, aki a vesztes fél volt, tehát a Török-Ottoman gyarmat felbomlott. És mivel a Török gyarmatország felbomlott az Első Világháború után, a Brit Lord Balfour írt egy nyilatkozatot, amiben szolt, hogy az a Zsidók anyaföldje kellene legyen.

Rabbi Abrami: Igen, az volt a kezdete a nagyobb bevándorlásnak- több tízezer Zsidó legtöbben Kelet Európából letelepedett Izráelben.

Pastor Anderson: A Balfour-Nyilatkozat egy levél volt Lord Rothschildnak, tehát ahhoz, hogy megértsük a Balfour- Nyilatkozatot, meg kell tudnunk ki is volt Rothschild.

Meyer Amschel Rothschild: A Pénz Hatalom! A Pénz az egyetlen dolog amivel a Zsidó megvédhetné magát!

Meyer Amschel Bauer, született Frankfurtban, 1744-ben, pénzkölcsönző volt, és aranykovács a Zsidó Utcán, akinek üzletén volt egy jel a külsején elől, egy vörös hexogrammal. Nemsokkal később, megváltoztatja a nevét „Rothschildra” ami Németül „vörös jel”-t jelent.

Rothschild hamar megtanulta, hogy pénzt kölcsönözni az államnak több profittal jár, mint magánszemélyeknek. Nem csak nagyobb volt a kölcsön, de bíztosítva voltak az ország adójával. Mayer Rothschildnak 5 fia volt, akiket kiképezett a pénzteremtésre és elküldött Európa főbb városaiba, hogy kezdjenek új ágakat a családi bankügyletnek.

Mayer Amschel Rothschild: Öten testvérek vagytok. Azt akarom, hogy mindannyian külön nyissatok egy-egy bankot más-más országban- egyikötök nyitson egy házat Párizsban, egy Bécsben, egy Londonban – válasszátok a legfontosabb központokat, hogy amikor pénz küldve van innen Londonba, mondjuk, nem kell kockáztatni az életet és aranyat. Amschel itt Frankfurtban csak küld egy táviratot Nathan-nak Londonban, mondván, „Fizessetek ennyit, vagy annyit”, és az felverve lesz kölcsönökkel Londonból Frankfurtba. Értitek?

Öt fiu: Igen, apánk.

Mayer Amschel Rothschild: A napjaitokban, lesznek háborúk Európában, és nemzetek akiknek van szállítani való pénze, jönni fog a Rothschild-okhoz, mert biztonságos lesz. Az öt bankházaitok befedhetik Európát, de ti kemények lesztek – egy család: a Rothschild-ok, akik örökké öszefognak. Ez lesz az erőtök.

Amikor Mayer Amschel Rothschild elhunyt, 1812-ben, viszahagyott egy végrendeletet, melyben a gyermekeit utasította, hogy működik a Rothschild-ok háza.

Az összes kulcspozicio Rothschild Házában családtagok által kell fenntartva legyen.

A család kizárólag családon belül házasodhat, a saját első, és második unokatestvéreiket, így megóvják a családvagyont.

Rothschild örökösei szigorúan tiltva voltak, hogy bármikor is felfedjék a vagyonuk összegét.

Az egész családot a telhetetlen vágy vezette a vagyon és hatalom felé. Titokban mindkét oldalát segítették számos Európai háborúnak, uralták az Európai bankműködést, és a közép 1800-as évekre, a világ leggazdagabb családjává váltak.

Texe Marrs: Rothschild segített megalapítani Izráelt, és Rothschild mindig is Izráel védője volt. Bármit amit akar Rothschild, megkap. Úgy vélik, hogy ő a leggazdagabb ember a világon, és effelől silány kétségem van.

Bár a Balfour-Nyilatkozat Rothschild Úrnak 1917-ben volt adva, nem volt egészen 1947-ig a Zsidó Állam ötlete végrehajtva. A Második Világ Háború horrorja kellett, hogy a közvéleményt a Zsidó állam teremtése mögé állítsa, Palesztina földjén.

Pastor Anderson: 1947-ben, az ENSZ kijelentette, hogy két állam lesz Palesztinában. Lenne egy Zsidó Állam, és egy Palesztin állam.

US Ambassador: Az Egyesült Államok delegaciója alátámasztja azokat alapelvű egyhangú ajánlásokat az ENSZ által, ami felosztlatást ad és bevándorlást.

Announcer: Később, Oroszország is támogatta az Egyesült Államokat a feloszlatási ajánlással, míg az Arab államok megtorlással fenyegetnek, míg a szent föld jövője a tét.

Texe Marrs: De Izráel lett az első állam, és sosem akarták hagyni Palesztinának, hogy külön állam lehessen, mindig gondoskodtak, hogy az ENSZ kilátása sosem legyen hatályba téve.

1948 Május 14.-én David Ben-Gurion, a Cionista Szervezet Ügyvezetője, elrendelte „a Zsidó állam létrehozását Izráel földjén.”

Announcer: 1948 Májusában „Izráel”, az Új Zsidó állam megszületett egy fürdőnyi vérben. Zsidó csapatok elvezették az Arab erőket Haifa városából: az eleje azoknak a harcoknak, amik még viszavernek az évek során. Az új kormány, melynek felye David Ben-Gurion hatályban van Tel Avivban. Így első alkalommal, mióta a Római légió feloszlatta Jeruzsálemet, Kr. U. 70- ben, a Zsidó embereknek van egy saját államuk.

Pastor Jimenez: Manapság sok Keresztény azt gondolja, hogy Isten hozta visza Izráel nemzetét, és Isten tette ezt a nagyszerű munkát, de tényleg Isten akarata volt, hogy ezeket az embereket Izráelbe vigye, vagy az Egyesült Nemzetek akarata?

Pastor Anderson: A Biblia elmondja nekünk nagyon tisztán a Zsidók 4-ben, hogy amikor először mentek az ígéret földjére, „nem tudtak bemenni hitetlenség miatt”. Aztán 40 évvel később, a gyermekeik, akik hittek az Úrban, beléphettek az ígéret földjére. Aztán később, más isteneket imádtak, mit tett Isten? Eltávolította őket az ígéret földjéről. Elmentek Babilonba 70 évet. Miután megbánták és elfordultak a hamis isteneiktől, visza lettek vezérelve az ígéret földjére. Utána amikor elutasították Jézus Krisztust, elvitte Isten őket az ígéret földjéről újra, és akkor 1947-ben, mindjájan hittek az Úr Jézus Krisztusban, és Isten visza vezérelte az ígéret földjére. Így történt? Nem!

Pastor Coleman: Hittek Krisztusban? Nézd, keresztény odakint, kérdezd meg magadtól: Volt-e felkelés Izráelben? Az elberek elfogadták Jézust mint Megváltójukat? A válasz az, hogy nem. Ezért az nem Isten volt, aki viszahozta Izráelt, mert hittek benne. Azt mondta, hogy szétszórja, hogyha nem tartják meg szavát, ezt megtette. Azt mondta, visza is hozná, amint viszafordulnának hozzá. Nem fordultak hozzá.

Pastor Anderson: Tehát, ha nem az Úr volt aki visza vezéretle őket, akkor ki volt az? Az antikrisztus szelleme volt, aki viszahozta az ígéret földjére. Az Egyesült Nemzetek volt, aki viszahozta őket az ígéret földjére.

Announcer: Ezért történelmé lett ahogy az izráeli Zsidó állam megszületett. Küzdelemben fogamzott, erőszakban elválasztódott, Izráel virágzott, hogy legyen egy építőhang a világ ügyeiben. A zászlója a reménység szimbólumává vált egy zavart világban.

Pastor Anderson: Dávid Csillaga? Honnan jön ez a szimbólum?

Rabbi Abrami: Sosem ír róla határozottan a magában a Bibliában?

Rabbi Abrami: Benne van a Talmudban?

Leader Schesnol: Nem

Pastor Anderson: Van egy rész erről a Bibliában, vagy nem?

Rabbi Wiener: Nincs.

Pastor Anderson: Tehát akkor nem igazán tudja, pontosan honnan jön az?

Rabbi Wiener: Nem.

Rabbi Mann: Megfogtál!

Pastor Anderson: Tehát senki sem tudja, hm?

Rabbi Mann: Nem tudom.

Pastor Anderson: Mert tudom, hogy Dávid csillagának hívják. Van bármi köze is Dávidhoz?

Rabbi Mann: Nem, nem hiszem.

Rabbi Abrami: Kellett legyen valahol. Nem emlekszem pontosan, az összefüggés mi volt.

Pastor Anderson: Én úgy gondolom, hogy amit ők „Dávid Csillagának”, mondanak az valójában Remfán csillaga, mivel amikor tanulmányozod a Bibliát meglátod, hogy amikor más isteneket imádtak, a Biblia beszél arról, hogy vitték magukkal a zászlóját a csillagnak, az istenüknek, Remfan-nak.

Texe Marrs: Viszautasítottátok a Biblia Istenét. Felvettétek magatokra a csillagot (a 6 ágú csillagot) az isteneteknek, Remfánnak. Mindezek nevek voltak Moloknak, a hatalmas Baálnak, a nagy tűz istennek aki az Ördög.

Paul Wittenberger: Belzebub.

Texe Marrs: Úgyvan. Belzebub. És sokkolva voltak ezáltal. Most akkor ki is ez a csillag isten? Ha egyáltalán olvasták volna az Ószövetségüket, tudnák ezt. Ámos könyvében, Isten mondta, hogy felvettétek a csillagot, és dühössé tettetek ezzel, és áldoztátok a saját gyermekeiteket a csillagistennek a tüzeken keresztül. Feláldozták a saját gyermekeiket. A Zsidók a csillagistennek.

Pastor Anderson: Amikor egy hamis istent imádtak, a Remfán csillaga volt a jelképük. Sosem látjuk „Dávid Csillagát” a Bibliában, de viszont látjuk a hamis istenüknek, Remfánnak a csillagát, és tudjuk ma, hogy nem szolgálják, az igaz istent, mert a Biblia azt mondja, „Senkiben nincs meg az Atya, aki tagadja a Fiút. Aki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan”. Ha a Zsidók nem hisznek a Fiúban, a Biblia azt mondja, hogy akkor ők nem hisznek az Atyában. Tehát kiben hisznek? Valaki másban. Egy hamis istenben. Ezért nem hisznek ugyabban az Istenben mint mi. Néhány ember azt mondja, „ők hisznek az Atyában, csak éppen nem veszik tudomásukra Jézust”, de a Biblia azt tanítja, hogy lehetetlen hinni az Atyában, ha nem ismerik el Jézust.

Texe Marrs: Ha viszamész a Kőművesi testvériességhez, a szabadkőművesekhez, a nagy szimbólumuk, a „G”. Nézd meg a csillagot a szögmérőn, ez egy stílizált Dávid Csillaga. Sőt, a teljes Dávid csillaga rajta van rengeteg Kőművestemplomon. Miért van ez? A Szabadkőművesség, a tanulmányozása a Júdaizmus, és a Kabbalának.

A Zsidó néptribún újság, 1927 október 28.-án, állította, „A Szabadkőművesség a Júdaizmuson alapszik. Kihagyja a Júdaizmus tanítását a Szabadkőműves Rituálékból, és mi marad?”

Texe Marrs: Albert Pike írta a „Morals and Dogma” nevű könyvében, hogy a Kabbalah, az igazi alapeszme. A kabala nélkül nem lenne a 33 rituáléja a szabadkőműves páholynak. De az isten akit imádnak, a hatalmas építész, Mólok, a csillag isten. Ha bárki mondja nekem, hogy a Zsidók nem voltak maga Jézus által egy hatalmas átok alatt... ott van.

Pastor Jimenez: A János 8:37 érdekes, mert Jézus ezt mondta: Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok.” Tehát elismerte a tényt, hogy fizikai leszármazottjai Ábrahámnak. Mondta, „Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok, de meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok. Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam, ti is azt cselekszitek azért, amit a ti atyátoknál láttatok. Felelének és mondanák néki: A mi atyánk Abrahám. Mondta nékik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.” Tehát érdekes, mert a 37. versben, elismeri, hogy Ábrahám magvai, hogy fizikai leszármazottjai Ábrahámnak, de a 39. versben, megkérdőjelezi, mondja, „Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.” és voltaképpen azt mondja, hogy nem vagytok Ábrahám gyermekei, mert mint ahogy beszéltük, később a fejezetben, azt mondja, „Ti az ördög atyától vagytok”. Tehát érdekes, hogy maga Jézus mondta, hogy lehetsz fizikailag Ábrahám leszármazottja, de nem Ábrahám magva, és nem tekint Ábrahám gyermekének.

Rabbi Abrami: Van egy másik rész, a János evangéliomában: János, 8. fejezet, 44-es vers, ahol azt mondja, hogy a Zsidók az ördög fiai. Ez volt amit prédikált!

Pastor Jimenez: Maga Jézus tanította: „Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és a hazugság atyja”. Tehát az Úr Jézus Krisztus szerint ők az atyuktól, az Ördögtől valók. Tehát Jézus is azt gondolta, hogy ők nem Ábrahámot követték, ők nem Mózest követik, ők nem a prófétákat követték, ők nem Istent követték. Azt mondta, hogy az atyukat, az Ördögöt követték.

Texe Marrs: A Jelenések könyve második és harmadik fejezetében érdekes versek vannak, melyek beszélnek azokról, akik mondják, hogy zsidók, de nem azok, hanem a Sátán zsinagógája.

Pastor Anderson: Nem nehéz kitalálni, hogy ki a „Sátán zsinagógája”, amikor rájösz, hogy csak egy vallás van a világon amelyik használ zsinagógát: Júdaizmus. Nem nehés rájönni, hogy kik, amikor a Biblia elmondja nekünk, hogy azt mondják, hogy Zsidók, de nem azok. Nem mindenki megy és mondja, hogy „Zsidó vagyok”. Akik gyakorolják a Júdaizmust, azok mennek és mondják, hogy Zsidók. Mondod, „hát Pastor Anderson, ők azt mondják, hogy zsidók, de ők tényleg azok.” Nem, mert a Róma 2:28 azt írja, „Mert nem az a zsidó, aki külsőképpen az; sem az a körülmetélés, ami a testen külsőképpen van: Hanem az a zsidó, aki belsőképpen az; és a szívnek lélekben, nem betű szerint való körülmetélése az igazi körülmetélkedés; amelynek dícsérete nem emberektől, hanem Istentől van.” A Biblia azt írja, „Mert mi vagyunk a körülmetélkedés, akik lélekben szolgálunk az Istennek, és a Krisztus Jézusban dicsekedünk, és nem a testben bizakodunk:” Tehát Isten szemében ők nem Zsidók, hanem a Sátán zsinagógája. A Biblia azt írja a Jelenések 3:9-ben, „Imé én adok a Sátán zsinagógájából, azok közül, akik zsidóknak mondják maguk és nem azok, hanem hazudnak; ímé azt mívelem, hogy eljőjjenek és leboruljanak a te lábaid előtt, és megtudják, hogy én szerettelek téged.” De most Isten miért akarná hogy a Sátán zsinagógája tudja, hogy Isten szerette a gyülekezetet Filadelfiában? Mert a Zsidók azt gondolják, hogy Isten egyedül őket szereti. Nem hiszik, hogy Isten szereti a görögöket Filadelfiában, és ezért mondta Isten, „Elrendezem, hogy a Sátán zsinagógája tudja, hogy én titeket szerettelek.” Isten szereti a világ gyermekeit. Piros és sárga, fekete és fehér, becses az Ő szemében. Az 1 János 2:22-ben, a Biblia megadja a definíciót, hogy mi is egy antikrisztus:

„Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, aki tagadja, az atyát és a fiút.”

Pastor Anderson: Ahoz, hogy valaki higyje, Jézus nem a Krisztus, hinnie kell, hogy van egy Krisztus, és hogy az nem Jézus.

Pastor Jimenez: A János 4-ből tudjuk, hogy a „messiás”, „megváltó”, „Krisztust” jelent. A nő a kútnál mondta, „Tudom, hogy Messiás jő (aki Krisztusnak mondatik) ”ebből tudjuk, hogy a „Krisztus” szó definíciója „Messiás”. Tehát az 1 János 2:22-ben amikor azt mondja, „Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja ,hogy a Jézus a Krisztus.” Itt azt mondja igazából, „Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Messiás.” Melyik embercsoport hiszi, hogy van egy messiás, de nem hiszi, hogy Jézus volt az a messiás? Megint, ezek a Zsidók.

Pastor Anderson: Lássuk csak ha jól tudnám ezt jellemezni. Igazából a Zsidó hit Jézusban... nyílvánvalóan nem gondolja, hogy Ő a messiás, de ön azt gondolja, hogy csak egy másik egy hosszú sora a hamis messiásoknak?

Rabbi Mann: Igen, hogyha az állítás meg volt téve, hogy ő a messiás, akkor egy hamis messiás volt.

Rabbi Abrami: Jézus sosem mondta, „Én vagyok a Messiás”

Rabbi Mann: A Zsidó embereket érdekelte volna a Messiás. Ők várnak a Messiásra. Akarnak Messiást, tehát hogyha meg lett volt bármi igazi jellemzői a Messiásnak, érdekelte volna őket. De volt neki 12 tanítványa. Az nem sok. Végülis az egész Zsidó népről beszélünk, az összes írástudóval együtt. Ők nem voltak megnyerve fölötte.

Pastor Anderson: Ők nem hittek benne.

Rabbi Mann: Egyáltalán nem! A Keresztények találták fel a bukott messiás ötletét. Attól mert megbukott, még mindig a Messiás. Azt mi alutasítjuk. Ha elbuksz, akkor nem vagy a Messiás.

Pastor Anderson: Ők még mindig figyelik a messiás eljövetelét, és mi tudjuk, hogy az a másik messiás ami jön, az antikrisztus. Hogy néz ki a Zsidó messiás?

Rabbi Abrami: Egy nagyon nagyhatalmú király, aki békét és jóakaratot hoz létre a föld felszínén. Muszály létrehoznod a békét.

Pastor Anderson: Világ békét?

Rabbi Abrami: Világ békét.

Rabbi Mann: Amikor az igazi Messiás eljön, annyira drámai módon, hogy nem lehet viszautasítani, akkor mindenki elfogadja, hogy ő az igazi messiás.

Pastor Anderson: Világszerte?

Rabbi Mann: Világszerte. Még a nem Zsidók is, mert mindenki a Messiásra vár.

Pastor Anderson: Tehát amikor a Messiás eljön, azt mondja, hogy az egész világ hinni fog benne?

Rabbi Mann: Igen, az egész világ, mert a célja az lesz, hogy hozza az egész világot az igazi felvilágosultságára. Minden nemzet áramlani fog Jeruzsálem felé, hogy tanuljanak tőle. Ez kezdeményezni fog egy világbéke időszakot. A Messiás egy szőrnyű karizmatikus alak lesz, nagy tudással, és kommunikációs ügyességgel. És ő egy nagy harcos is lesz. Ő a Zsidók nagy védője lesz, és legyőzi az összes ellenségeiket egy állandó fajta módon.

Pastor Romero: Ha megfigyeled, a Zsidók leírását a messiásuknak, ők egy egy tökéletes képet festenek, az antikrisztus Bibliai leírásának. Elfoglalja az egész világot. Háború által fog békét hozni.

Pastor Anderson: A világ összes vallása benne fog hinni. Világbékét fog hozni. Össze egyesít minannyiunkat.

Texe Marrs: Annyira sok Keresztény, drágák és nem tudják mit tesznek. Egy Prófécia konferencián voltam Floridában, és egy asszony oda jött hozzám, és a Dávid Csillagát viselte. Megkérdeztem tőle, miért hordja azt, és azt mondta, „Ó, annyira fontos, hogy kimutatjuk Izráel támogatását.” Megkérdeztem, „Ön, hogy mutatja Izráel támogatását?” Erre azt válaszolta, „Pénzt adok, minden hónapban a Templom Hegy Alapítványnak.” Hát az egy ilyen Zsidó csoport, és mondtam neki, hogy „Dehát nem tudod, hogy a 2 Thessalonka 2-ben azt írja, hogy az antikrisztus fog fel menni a templomba, és Istennek fogja mondani magát, minden más isten felett?” Azt mondta, „Hát, csak azt gondoltam, hogy be kell teljesítsem a Bibliai próféciát.” Mondtam, „Szerintem is! Te segítesz az antikrisztusnak eljönni! Ki akarná ezt tenni!”

 

 

 

mouseover