"Маршът към Цион" - Целият филм (Част 3 от 5)

Video

May 14, 2015

Пастор Андерсън: Не само това, но ако погледнете еврейската история през последните 2000 години, те били ли са благословени от Бог? Не, те са били гонени и мразени във вяска държава, в която са били. Тази книга тук, съдържа списък с всичките държави, от които евреите са били изхвърлени, през последните 1000 години, и когато разгледате този огромен списък, трябва да се запитате, „Защо са били толкова мразени и гонени навсякъде, където са живели?“ Отговорът е, заради богохулството им срещу Християнството и заради хищническите им кредитни практики.

В края на 19ти век, прогонването на евреи от Русия и на други места, се е засилило, и много евреи започнали да вярват, че единствената им надежда за проспериращо бъдеще, е да притежават своя собствена държава. Тази вяра станала позната като „Ционизъм“.

Равин Абрами: Еврейската държава е била осъществяването на великия проект на Теодор Херцел.

Пастор Андерсън: Теодор Херцел?

Равин Уинър: Той е основателят на Ционизма.

Равин Ман: Той е стигнал до идеята, че причината за антисемитизма, е че евреите си нямат собствена държава.

Равин Абрами: И написал една малка книжчица „Държавата на евреите“, и е казал, че има само един начин да бъдат защитени евреите за в бъдеще: евреите да напуснат Европа и да се заселят в родината си, Израел. Тази книга се е превърнала в Библията на Ционизма.

Равин Уинър: Ционизмът е бил формирането на надежда за възраждане. Започнало е с Първата Световна Война – Декларацията на Балфур.

Равин Ман: Декларацията на Балфур е била значителна. Не е просто писмо до приятел.

Пастор Андерсън: Разбирам, че е било много важен документ…

Равин Ман: … от гледна точка на изразяване на британската политика.

Пастор Андерсън: Значи Декларацията на Балфур е било писмо от Лорд Балфур…

Равин Абрами: … до Лорд Ротшилд.

Пастор Андерсън: През Първата Световна Война, Турция е била съюзник на Германия, която е губещата страна, и така Отоманската империя се е разпаднала. Понеже Отоманската империя се е разпаднала след Първата Световна Война, британския Лорд Балфур написал декларация, казвайки, че трябва да бъде родина за евреите.

Равин Абрами: Да, това е било началото на голямата имиграция – десетки хиляди евреи, предимно от източна Европа, се заселили в Израел.

Пастор Андерсън: Декларацията на Балфур е било писмо, написано до Лорд Ротшилд, така че, за да разберем Декларацията на Балфур, трябва да знаем, кой е бил Ротшилд.

Майер Амшел Ротшилд: Парите са власт! Парите са единственото оръжие, което един евреин има, за да се защитава.

Майер Амшел Бауер, роден в Франкфурт, Германия, през 1744, е бил заемодател и златар на Еврейската улица, чиито магазин, имал табела отпред, с червен хексаграм. В последствие, си е сменил името на „Ротшилд“, което на немски означава „червена табела“.

Ротшилд бързо научил, че да дава заеми на правителства и царе, било по-доходоносно, от това да ги дава на частни лица. Заемите били не само по-големи, но били подсигурени от данъците на държавата. Майер Ротшилд имал 5 сина, които обучил в уменията, на създаване на пари и ги изпратил в основните столици на Европа, да отворят клонове на фамилния банков бизнес.

Майер Амшел Ротшилд: Вие сте пет братя. Искам всеки от вас да започне банков бизнес в различна държава – един да отиде и да отвори къща в Париш, един във Виена, един в Лондон – изберете най-важните центрове, така че, когато трябва да се изпратят пари от тук до Лондон, например, няма да е нужно да рискувате живот и злато. Амшел, тук във Франкфурт, просто ще изпрати писмо до Нейтан, в Лондон, казвайки, „Плати на еди-кой си“, и това ще бъде компенсирано от заеми, от Лондон до Франкфурт. Разбирате ли?

Петте сина: Да, татко.

Майер Амшел Ротшилд: Във вашите дни, ще има много войни в Европа и държави, които имат пари, които трябва да бъдат преведени, ще дойдат при Ротшилд, защото ще е безопасно.

Вашите 5 банкови къщи, могат да покрият Европа, но ще бъдете една фирма – едно семейство: Ротшилд, които работят винаги заедно. Това ще е вашата сила.

Когато Майер Амшел Ротшилд починал през 1812, оставил завещание, инструктирайки синовете си, как Къщата на Ротшилд трябва да функционира.

- Всички ключови позиции в Къщата на Ротшилд, трябва да са заети от членове на семейството.
- Семейството трябва да се сродява с техните първи и втори братовчеди и така да запази огромното си богатство.
- На наследниците на Ротшилд, им е абсолютно забранено, да разкриват количеството на богатствата си.

Цялото семейство е задвижено от неутолима страст, за натрупване на богатства и власт. Те тайно финансирали и двете страни в много Европейски войни, доминирали банкирането в Европа и до средата на 19ти век, се превърнали в най-богатото семейство в света.

Текс Марс: Ротшилд помогнал за основаването на Израел и Ротшилд винаги е бил поддръжник на Израел. Каквото поиска Ротшилд, го получава. Смята се, че е най-богатия човек на света и аз нямам съмнение, че е така.

Въпреки че Декларацията на Балфур е била дадена на Лорд Ротшилд през 1917, е било чак през 1947, когато плана за еврейска държава е влязъл в действие. Били са нужни ужасите от Втората Световна Война, за да сложат публичното мнение, в подкрепа на създаването на еврейска държава в Палестина.

Пастор Андерсън: През 1947, Обединените Нации обявяват, че ще има две държави в Палестина. Ще има еврейска и палестинска държава.

Посланик на САЩ: Делегацията на САЩ подкрепя основните принципи, на единодушните препоръки на ООН, за разделение и имиграция.

Говорител: По-късно, Русия подкрепила препоръките на САЩ, за разделение, а пък арабските държави заплашили с репресивни мерки, докато бъдещето на свещената земя е под въпрос.

Текс Марс: Но Израел се е превърнала в първата държава и никога не са позволили на Палестина да стане държава, и са подсигурили, уговорката в ООН, никога да не влезе в действие.

На 14ти Май, 1948, Давид Бен-Гурион, изпълнителния директор на Организацията на Ционистите, обявил „основаването на еврейската държава в земите на Израел“.

Говорител: През Май 1948, нова еврейска държава „Израел“ бе родена в баня от кръв. Еврейските войски прогонили арабската армия от Хайфа, в първата от серия битки, които щели да кънтят през годините. Новото правителство, оглавено от Давид Бен-Гурион, е основано в Тел Авив. И така, за първи път, откакто римските легиони унищожили Йерусалим през 70 г. след Христа, еврейския народ имал своя собствена държава.

Пастор Джименез: Днес, много християни смятат, че Бог възродил Израел и Бог направил това прекрасно нещо, но било ли е наистина Божията воля, да бъдат доведени тези хора в Израел, или е било волята на ООН?

Пастор Андерсън: Библията ни казва съвсем ясно, в Евреи 4, че когато за първи път пристигнали в обетованата земя с Моисей, „не можели да влязат в нея, заради неверието си“. И след това, 40 години по-късно, на техните деца, които вярвали в Господ, им било позволено да влязат в обетованата земя. След това, по-късно, почитали други богове, и какво направил Бог? Премахнал ги от обетованата земя. Отишли във Вавилон за 70 години. Тогава, когато се разкаяли и се отвърнали от фалшивите си богове, били върнати отново в обетованата земя. После, когато отхвърлили Исус Христос, отново били премахнати от обетованата земя, и тогава, през 1947, те всичките повярвали в Исус Христос и Бог ги върнал в обетованата земя. Така ли е станало? Не!

Пастор Колман: Повярвали ли са в Христос? Вижте, Християни, задайте си въпроса: Случило ли се е възраждане в Израел? Хората приели ли са Исус за техен Месия? Отговорът е не. Следователно, това не е било Бог, който ги е върнал в Израел, защото са повярвали в него. Той е казал, че ще ги разпилее, ако не спазват закона му, и така е направил. Казал е, че ще ги върне, когато те се завърнат към него. Те не са се завърнали към него. Пастор Андерсън: Значи, ако не е Бог, който ги е върнал, кой ги е върнал? Било е духа на антихрист, който ги е върнал в обетованата земя. Било е ООН, която ги е върнала в обетованата земя.

Говорител: И така, историята е била написана, с раждането на еврейската държава. Зачената в кавги и насилие, Израел е процъфтяла и се е превърнала в градивен глас, в световните афери. Нейния флаг се превърна в символ за надежда, в един затруднен свят.

Пастор Андерсън: Звездата на Давид? От къде произлиза този символ?

Равин Абрами: Никога не е споменато изрично в самата Библия?

Равин Уинър: Дали е в Талмуда?

Лидер Шеснол: Не.

Пастор Андерсън: Има ли стих за това в Библията, или не?

Равин Уинър: Не.

Пастор Андерсън: Значи не сте сигурен, точно от къде произлиза?

Равин Уинър: Не.

Равин Ман: Хвана ме!

Пастор Андерсън: Значи никой не знае, а?

Равин Ман: Аз не знам.

Пастор Андерсън: Защото знам, че се нарича звездата на Давид. Има ли нещо общо с Давид?

Равин Ман: Не, не мисля.

Равин Абрами: Трябва да го има някъде. Не си спомням точно каква беше асоциацията.

Пастор Андерсън: Смятам, че това, което наричат „звездата на Давид“, същност е звездата на Рефана, защото, когато изучаваш Библията, виждаш че когато почитали други богове, Библията говори за това, как са носели знаме със звездата на техния бог, Рефана.

Текс Марс: Вие отрекохте Бога на Библията. Взехте за себе си звездата (това е шестоъгълната звезда) на вашия бог, наречен Рефана или Чиун. Всички тези са имена на Молох, великия Ваал, великия огнен бог, който е Дявола.

Пол Уитенбърг: Велзевул.

Текс Марс: Така е. Велзевул. И бяха изненадани от това. Сега, кой е звездния бог? Ако само си прочетат Стария Завет, щяха да знаят. В Амос, Бог казва, възнесли сте звездата и сте ме вбесили с това, и дори сте пожертвали собствените си деца, на бога на звездата, чрез огньовете. Пожертвали са собствените си деца. Евреите, на бога на звездата.

Пастор Андерсън: Когато са почитали фалшив бог, са имали звездата на Рефана, като знак и символ. Никъде не се среща „звезда на Давид“ в Библията, а само звездата на фалшивия бог Рефана, и така знаем, че днес те не почитат истинския бог, защото в Библията пише, „Този, който отрича Сина, същия няма Бащата: но този, който признава Сина, има и Бащата.“ Ако евреите не вярват в Сина, Библията казва, че нямат и Бащата. Тогава, кого имат? Някой друг. Фалшив бог. Следователно, те не почитат същия Бог, които почитаме ние. Някой хора ще кажат, „О, те почитат Бог Бащата, просто не признават Исус“, но в Библията пише, че е невъзможно, да почиташ Бащата, ако не признаваш Сина.

Текс Марс: Ако погледнем Масонското братство, техния велик символ е „G“. Поглеждаме звездата на пергела и тя е стилизирана звезда на Давид. Дори имат цяла звезда на Давид в много масонски храмове. Защо? Масонството е изучаване на Юдаизъм и Кабалата.

Вестникът „Еврейска трибуна“, на 28ми Октомври, 1927, пише, “Масонството е базирано на Юдаизъм. Премахнете ученията на Юдаизма от масонските ритуали, и какво остава?“

Текс Марс: Албърт Пайк е казал, в книгата си „Морал и Догма“, че Кабалата е самата основа. Без Кабалата не бихме имали 33те ритуала на масонската ложа. Но бога, който почитат, великия архитект, е Молох, бога на звездата. Ако някой ми каже, че евреите не се поставени под голямо проклятие, от самия Исус… това е там.

Пастор Джименез: В Йоан 8:37, е интересно, защото Исус казва това: „Зная, че сте Авраамово потомство“. Така че той признава факта, че те са физическите наследници на Аврам. Казал е, „Зная, че сте Авраамово потомство; но пак искате да Ме убиете, защото за Моето учение няма място във вас. Аз говоря това, което съм видял у <Моя> Отец; също и вие вършите това, което сте чули от вашия баща. Те в отговор Му казаха: Наш баща е Авраам. Исус им каза: Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите.“ Така че е интересно, защото в стих 37 признава, че те са потомци на Аврам, но после в стих 39 се съмнява, казва: „Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите.“, и така казва, че те не са децата на Аврам, защото, както вече споменахме по-рано, по-нататък в пасажа казва, „Вие сте от баща дявола“. Така че е интересно, че самия Исус казва, че може да бъдеш физически наследник на Аврам и от неговото потомство, и той не те смята за дете на Аврам.

Равин Абрами: Има още един стих, в евангелието на Йоан: Йоан, глава 8, стих 44, където казва на евреите, че те са синове на Дявола. Това е проповядвал!

Пастор Джименез: Самия Исус ни учи, „Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на <лъжата> баща.“ Така че, според Господ Исус Христос, те са от баща им, Дявола. Значи Исус е вярвал, че те не следват Аврам, не следват Моисей, не следват пророците, не следват Бог. Казва, че следват баща си, Дявола.

Текс Марс: В Откровение 2 и 3, има интересни стихове, които говорят за тези, които казват, че са Евреи и не са, а са от синагога на Сатаната.

Пастор Андерсън: Не е трудно да разгадаеш, кой е „синагога на Сатаната“, когато осъзнаеш, че има само една религия на света, която използва синагоги: Юдаизма. Не е трудно да разгадаеш, кои са те, когато Библията казва, че те наричат себе си Евреи, но не са. Не всеки по света казва, „Аз съм Евреин“. Хората, които практикуват Юдаизъм, казват че са Евреи. Вие казвате, „Е, пастор Андерсън, те казват, че са Евреи, но наистина са“. Не, защото в Римляни 2:28 пише, „Защото не е юдеин оня, външно такъв, нито е обрязване онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога.“ В Библията пише, „защото ние сме обрязаните, които с Божия Дух се кланяме, и се хвалим с Христа Исуса, и не уповаваме на плътта.“ Така че, в Божиите очи, те не са Евреи, те са синагога на Сатаната. В Библията пише, в Откровение 3:9, „Ето, давам <ти> някои от ония, <които са> от сатанинската синагога, които наричат себе си юдеи, а не са, но лъжат, - ето, ще ги накарам да дойдат и да се поклонят пред нозете ти, и да познаят, че Аз те възлюбих.“ Сега, защо трябва Бог да накара синагога на Сатаната, да разбере, че Бог обича църквата в Филаделфия? Защото евреите смятат, че Бог обича само тях. Не смятат, че Бог обича езичниците в Филаделфия, и за това Бог казва, „ще накарам синагога на Сатаната да разбере, че аз обичам вас“. Бог обича децата по света. Червени и жълти, черни и бели, те са ценни в неговите очи. В 1 Йоаново 2:22, Библията ни дава дефиниция, за това, какво е антихрист:

„Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина.“

Пастор Андерсън: За да вярваш, че Исус не е Христос, трябва да вярваш, че има Христос, и той не е Исус.

Пастор Джименез: Йоан 4 ни казва, че думата „месия“ означава „Христос“. Жената при кладенеца казва, „Зная, че ще дойде Месия (който се нарича Христос)“, така че знаем, че дефиницията на думата „Христос“ е „месия“. Така че, в 1 Йоаново 2:22, когато се казва, „Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос?“, това, което има предвид, е, „Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е месията?“ Коя група хора вярва, че има месия, но не вярва, че Исус е този месия? Отново, това са Евреите.

Пастор Андерсън: Нека видя, дали не мога да охарактеризирам това правилно. По принцип, еврейската вяра за Исус… явно не вярвате, че е месия, но смятате ли, че е просто поредния от дълга редица фалшиви месии?

Равин Ман: Да, ако е направено твърдението, че той е Месията, тогава той е фалшив месия.

Равин Абрами: Исус никога не е казвал, „Аз съм Месията“.

Равин Ман: Еврейския народ щеше да е заинтригуван от Месията. Те чакат Месия. Те искат Месия, така че, ако той имаше някой от истинските характеристики на Месията, те щяха да са заинтересувани. Но той е имал 12 ученици. Това не е много. Става дума за нацията на Евреите, с всичките си учени. Те не са били спечелени от него.

Пастор Андерсън: Те не са повярвали в него.

Равин Ман: Въобще! Християните измислили мита за провалил се месия. Въпреки че се е провалил, той пак е Месията. Ние отрекохме това. Ако се провалиш, значи не си Месията.

Пастор Андерсън: Те все още чакат друг месия да дойде и ние знаем, че този друг месия, които ще дойде, е антихриста. Как изглежда един еврейски месия?

Равин Абрами: Много властен цар, който ще установи мир и добра воля на Земята. Трябва да можеш да установиш мир.

Пастор Андерсън: Световен мир?

Равин Абрами: Световен мир.

Равин Ман: Когато истинският месия се появи, по такъв драматичен начин, че не може да бъде отречено, тогава всички ще приемат, че той е истинският месия.

Пастор Андерсън: По цял свят?

Равин Ман: По цял свят. Дори и тези, които не са Евреи, защото всички чакат Месията.

Пастор Андерсън: Значи, когато дойде Месията, казвате, че целия сят ще му повярва?

Равин Ман: Да, целия свят, защото неговата цел ще е да въведе целия свят в правилното почитане. Всички нации ще се точат към Йерусалим, за да се учат от него. Това ще въведе времена на световен мир. Този Месия ще бъде велика харизматична личност, с огромни познания и умения за комуникация. Също така, ще е велик войн. Той ще е защитникът на Евреите и ще победи всичките им врагове завинаги.

Пастор Ромеро: Като слушаш, как Евреите описват техния месия, описват перфектно това, което Библията описва като антихриста. Той ще завземе целия свят. Той ще донесе мир чрез война.

Пастор Андерсън: Всички религии по света ще вярват в него. Ще донесе световен мир. Ще ни обедини всички.

Текс Марс: Много християни не знаят какво правят. Бях на конференция за пророчества в Флорида и една дама дойде при мен и носеше звездата на Давид. Попитах я защо носи това и тя каза, „О, много е важно да показваме подкрепа за Израел“. Казах ѝ, „Как показвате подкрепа за Израел“. Тя каза, „Давам пари всеки месец на фондация Храма на Хълма“. Е, това е еврейската група, и аз казах, „Не знаете ли, че 2 Солунци 2 казва, че антихриста ще влезе в този храм и ще се самопровъзгласи за Бог?“. Тя каза, „Е, аз просто смятам, че помагам да бъде изпълнено Библейското пророчество“. Аз казах, „Да! Помагаш на антихриста да дойде! Кой би искал да направи такова нещо!“

 

 

 

mouseover