"Marshimi drejt Zionit" (Marching to Zion in Albanian)

Video

 

May 26, 2015

Para 4000 Vjetesh ,Zoti iu shfaq Abrahamit dhe i tha:"Largohu nga vendi yt,nga te afermit e tu, dhe nga shtepia e Babait tend, dhe shko ne vendin qe do te te tregoj.Une prej teje do te bej nje komb te madh"Abrahami ju bind Zotit,dhe shkoi ne vendin e premtuar ne Kanaan,ku jetoi me Isakun dhe Jakobin,qe me vone u quajt "Izrael"

Izrael dhe 12 bijte e tij shkuan ne Egjipt per shkak te skamjes ne vendin e Kanaanit,dhe atje ata u shumuan e u bene nje komb i madh. Egjiptianet u ndjene te kercenuar nga fuqia e popullit te Izraelit qe jetonte ne mesin e tyre,keshtu ata i roberuan dhe e veshtiresuan jetesen e tyre.Pas 430 vjetesh ne Egjipt,ata u larguan nga Egjipti te udhehequr prej Moisiut,dhe kaluan nepermjet Detit te Kuq,dhe shkuan ne Arabi,ku atyre u dha Ligji i Zotit nepermjet Moisiut, ne Malin Sinai.

Brezi i Izraeliteve qe u larguan nga Egjipti me Moisiun,nuk u lejuan te hynin ne Token e premtuar,per shkak te mosbesimit te tyre ndaj Zotit.Ata u detyruan te endeshin neper shkretetire per 40 vjet,deri sa brezi i ri u rrit,dhe besonte tek Zoti,dhe hyne ne Token e Premtuar me Joshua.

Peraferisht 400 vjet ,12 fiset e Izraelit,udhehiqeshin nga Gjykatesit ,sipas Ligjit te Moisiut.Kur ata deshiruan te kishin nje Mbret,si gjithe komet e tjera rreth tyre,Zoti dergoi Saulin te ishte Mbreti i tyre,i cili mbreteroi per 40 vjet,i ndjekur nga Mbreti David,qe mbreteroi 40 vjet,dhe djalit te Davidit , Solomoni qe mbreteroi 40 vjet.Gjate mbreterimit te Solomonit,mbreteria e Izraelit ishte shume e fuqishme, dhe ata ndertuan tempullin e pare,por kur Solomoni u plak,dhe zemra e tij u largua prej Perendise,Zoti i tha atij qe 10 prej fiseve nuk do te udhehiqeshin prej djalit te tij.

Pas vdekjes se Solomonit,mbreteria e Izraelit u ndadhe 10 fiset ne veri u udhehoqen nga mbreter te keqinj,te cilet nuk ishin pasardhes te Davidit dhe Solomonit.Mbreteria e Veriut u quajt Izrael,dhe pati si qender Samaria,ndersa mbreteria e Jugut u quajt Judea,dhe kishte si qender Jeruzalemin,dhe udhehiqej nga pasardhes te Davidit.me vone ata u quajten Judej, pas emrit te mbreterise se Judes,( 2 Mbreterit 16)

Per shkak te veprave te tyre,Mbreteria e Veriut,Izraeli, ra dhe u moren rober nga Asirianet,ata qe mbeten,u bashkuan dhe bashkejetuan me njerzit qe erdhen dhe pushtuan territoret.Keta njerez do te njihen si Samaritanet,dhe 10 fiset e Izraelit nuk do te ishin me nje komb.

Mbreteria e Jugut(Judejte) me kalimin e kohes do te merren rober, nga Babilonia,si ndeshkim ,sepse u sherbenin zoterve te tjere,dhe tempulli u shkaterrua,por pas 70 vjetesh,Judejte u kthen ne tokat e tyre ne Juda,dhe rindertuan tempullin ne Jeruzalem,dhe vazhduan te udhehiqen nga mbreter,pasardhes te Davidit.

Ne kohen e Krishtit,kombi i Judas, filloi te njihej si Judea,dhe ishte nen sundimin Romak,Jezus Krishti dhe dishepujt e tij predikuan ungjillin ne gjithe Judean,ne kekim te deleve te humbura te shtepise se Izraelit.Pas 3 vjetesh e gjysem,Judejte nuk e pranuan Jezusin si Mesia(Shpetimtarin) dhe binden Guvernatorin Romak qe ta kryqezonte ate(Jezusin).Pas 3 ditesh,ai u ngrit perseri dhe ju shfaq dishepujve te tij,para se ai te ngrihej ne qiell dhe te shkonte te Ati i tij ne Parajse.

Pak ,para kryqezimit te Jezusit,Ai profetizoi qe si ndeshkim per mos pranimin e Tij,Jeruzalemi do te digjej,dhe tempulli do te shkaterrohej,dhe Judejte do te shperndaheshin neper bote.Kjo profeci u Kryene vitin 70 ES,kur Perandori Romak Titus,pushtoi Jeruzalemin.Per 1800 vjet,Judejte qendruan te shperndare neper bote.

Por ne vitin 1948 e pamundura ndodhi,u krijua Shteti i Izraelit,dhe Judejte u rikthyen ne token e Premtuar.Shume te Krishtere deklaruan se kjo ishte nje Mrekulli e Zotit,por a ishte kjo vertet nje bekim nga Perendia,apo jane forcat e erresires qe punojne??? Ky film ka pergjigjen...

Pastor Anderson : Per te kuptuar krijimin e Shtetit te Izraelit,ju duhet te kuptoni historine e Judenjve qe nga vitet 70 te eres sone,dhe ju duhet te kuptoni ,qe besimi i tyre nuk bazohet ne Bibel.Per shembull, qe ne kohet kur tempulli u shkaterrua ,ata nuk bejne me ofertat me kafshe.

Rabbi Mann: Persa u perket ofertave te kafsheve,eshte nderprere prej kohesh.

Rabbi Abrami: Ka mbaruar!

Rabbi Mann: Ajo cfare u zhvillua ne Judaizem eshte sistemi i lutjes,dhe u be nje lloj zevendesuesi.

Rabbi Weiner: Mendoj qe ky eshte fillimi i modernizimit,une vertet e besoj.

Drejtuesi Schesnol: Pasi tempulli u shkaterrua ,Judenjte nuk kishin nje qender.Ata u shperndane. Ata ndryshuan natyren e Judaizmit,pra Judaizmi u transformua, nga Judaizmi prifteror, ne Judaizem Rabbin.

Pastor Anderson : Judaizmi u ndal duke qenë feja e Dhjatës së Vjetër dhe filloi të jetë feja e rabinëve dhe traditave te tyre, ose atë që ata e quajnë "Tora "

Texe Marrs: : Talmudi është libri i shenjtë i hebrenjve. Ajo ishte thëniet gojore të rabinëve. Është e njohur si urtësia e rabinëve.

Rabbi Abrami: Talmudi është një përmbledhje e të gjitha diskutimeve te mëdha që kanë ndodhur që nga shek 2 deri në shekullin e 5.Kjo është një lloj enciklopedie e njohurive te hebrenjve .Mënyra më e mirë e duke e quajtur atë do të ishte wikipedia hebre nder vite. Po, sepse shumë njerëz kanë marrë pjesë në të. Kjo nuk është shkruar nga një person. Disa qindra dijetarë - qindra autorë.

Pastor Anderson: Sipas Judaizmit, ligjit me gojë, ose atë që më vonë do të njihet si Talmudit, i është dhënë te 70 pleqve që kishin ardhur në bazën e malit Sinai, por nuk ishin të lejuar për të vazhduar më tej. Farisenjtë besonin se këto 70 pleqtë moren një zbulesë shumë më të gjerë dhe të thellë se sa ajo e Moisiut , i cili nuk ishte për të shkruar. Ajo ishte vetëm për të kaluar poshtë gojarisht. Këto tradita gojore moren përparësi mbi shkrimin e Teurat, ose atë që ne e njohim si Zanafilla deri në Ligji i Përtërirë. Dëshmi e kësaj është gjetur në vete Talmudin :

Erubin 21b: " Biri im, bej kujdes në respektimin e fjalëve të skribëve se sa në fjalët e Teuratit. "

( Torah= Ligj)

Rabbi Mann: Kjo është ajo që dallon Ortodokset nga jo-ortodokset.

Pastor Anderson: Jo ortodokset e shohin Talmudin si dicka e krijuar nga njerezit?

Rabbi Mann: Shume gjera jane zhviluar nga njerezit,dhe vazhojne me tej...

Pastor Anderson: Ndersa ju besoni se Talmudi eshte krijuar nga Perendia?.

Rabbi Mann: Po eshte krijuar nga Perendia. Po.

Rabbi Wiener: Gjithecka qe ka të bëjë me shkrimin e shenjtë është konsideruar fjalë e Perëndisë me anë të një segment të madh të ...

Pastor Anderson: Duke përfshirë dhe Talmudin?

Rabbi Wiener: Po .

Texe Marrs: Ai tha , "Ju qe nuk besoni ne besimin e Moisiut . Ju keni besimin tuaj," u tha Judenjve, "Ju keni per besimin tuaj traditat e Pleqeve."

Ne Marku 7:7, Jezusi u tha Farisejve, "Por kot me bejne nje kult,duke mesuar doktrina ,te cilat jane porosi nga njerezit."

Pastor Anderson: Dhe Talmudi eshte nje doktrine e njerezve.

Rabbi Mann: Kjo nuk është e mundur për një njeri i zakonshëm që nuk është trajnuar për të lexuar Talmudin dhe të kuptoje ligjin . Është shumë komplekse. Ju duhet një mësues.

Pastor Anderson: Ka ndonje Rabbi tipik qe e ka lexuar cdo faqe?

Rabbi Wiener: Nuk e di? Varet se cfare kane studiuar.

Pastor Anderson: A ke ke lexuar vete cdo faqe,vellim?

Rabbi Wiener: Nuk mund te them qe i kam lexuar 36 vellimet,por kam lexuar disa.

Pastor Anderson: Dhe besoj qe keni lexuar shume.

Rabbi Wiener: Po, por unë jam i sigurt njerëzit që kushtojnë energjitë e tyre në studime kanë bërë kete gje.

Pastor Anderson: Hebrenjte e kane ditur gjithmone nepermjet historise,nese te Krishteret do te dinin se cfare ka ne Talmud, te Krishteret do te zemeroheshin, dhe Keshtu Hebrenjte i fshehen shkrimet e tyre qe Kishin deklarata blasfemuese per Zotin Jezus Krisht, sepse shume njerez nuk e dine hebraishten.

Texe Marrs: Ja se cfare shkruajne per Jezusin ne Talmud. Ka disa shkrime per Jezusin. Ne fakt, kemi nje liber te tere qe eshte shkruar nga drejtori i studimeve per Hebrenjte ne Universitetin Princeton , Dr. Schäfer, nje Hebre. Ai ka shkruar nje liber "Jezusi ne Talmud." Pra, nëse ju doni të dini se çfarë Jezusi ka të bëjë me Talmudin, merrni librin e tij "Jezus në Talmud" nga Dr Schäfer.

Peter Schafer është kreu i studimeve Hebre në Universitetin Princeton. Në librin e tij, "Jezusi në Talmud" ai dokumenton dhe analizon çdo herë Jezusi është përmendur në faqet e Talmudit.

Pastor Anderson: Mbani në mend se Talmudi është shkruar qindra vjet pas jetes se Krishtit, dhe kështu ajo ka referenca rreth Jezusit në të, dhe ata janë plot urrejtje , referenca blasfemuese.

Sipas Talmudit, Jezusi ishte produkt i tradhëtisë: bastard i biri i Maries dhe një ushtar romak me emrin Pantera. Ai e kaloi femijerine e tij të në Egjipt ku ai mësoi magjine e zeze, idhujtarine , dhe magjinë

Texe Marrs: Jezusi u lind nga një prostitutë. Maria ishte një prostitutë. Ajo kishte marrëdhënie seksuale me shumë burra.Babai ishte një centurion romak.

Talmudi më tej e shan Zotin Jezus duke e quajtur atë një budalla dhe e krahasuar atë me kriminelet e Dhiatës së Vjetër, si Balaami, Ahithofelit, Doegut dhe Gehazin.

Pastor Anderson: A flet Talmudi per Jezusin qe u vra nga Hebrenjte ?

Rabbi Mann:Turbull, por Maimonides besonte se hebrenjtë e vrane - se Judenjtë e ekzekutuan atë për shkak të doktrinave të tij dhe kështu me radhë.

Pastor Anderson: A e Besoni se Hebrenjte e vrane Jezusin?

Rabbi Mann: Ka mundesi qe Hebrenjte e vrane Jezusin. Le te themi qe ata e bene. Ndoshta ai e meritonte te vdiste . Ndoshta Ai ishte nje ngaterrestar. Le te pretendojme qe ne e beme. Ne vrame dike.

Pastor Anderson: Talmudi gezohet me faktin qe Jezusi vdiq i ri . Ne kete varg thuhet , " A ke dëgjuar se sa i vjetër ishte Balaami ? Ai u përgjigj, njerëzit gjakatarë dhe hileqarë nuk do të arrijnë në gjysmën e ditëve të tyre. Dhe vazhdon qe ai ishte 33 ose 34 vjec ." Dhe mendon , "Prit, ky varg thote Balaam, jo Jezus," Por po te shikoni ne shenimin ne fund te faqes: "Balaam perdoret shpesh ne Talmud si nje lloj Jezusi." Jo vetem kjo, por ne encikopedine Hebreje , Volumi 2, faqja 469, fjala Balaam thote , "Balaam - u quajt Jezusi ne San Hedrin 106b dhe Gittin 57a.

Peter Schafer shkruan ne librin e tij “Jezusi ne Talmud” se nuk mund të ketë asnjë dyshim se tregimi i ekzekutimit në Talmud i referohet Jezusit. Ne fakt ne liber shkruhet , "Nuk ka arsye pse duhet te turperohemi sepse ne me te drejte ekzekutuam nje blasfemues dhe idhujtar. Jezusi e meritoi vdekjen , dhe mori ate qe meritonte .”

Ne liber thuhet , "Ai ishte nje blasfemues dhe idhujtar, dhe sepse Romakeve nuk u interesonte aspak , ne kembengulem qe ai te merrte ate qe meritonte. Ne e bindem governatorin Romak (ose me sakte: e detyruam ate ) qe ky heretik dhe mashtrues duhet te ekzekutohet - dhe jemi shume krenare per kete.”

Schafer thote ne nje artikull per Publishers Weekly persa i perket librit te tij "une nuk dua te demtoj dialogun Jude -Krishtere . Por dialogu kerkon ndershmeri, dhe une dua te jem i ndershem.”

Texe Marrs: Ka disa hebrenj Mesianike sot, të cilët duan të marrin Talmudin dhe të bëjëne atë të krishterë. Si mund të marresh një libër te tmerrshëm dhe të bësh atë të krishterë? Të gjitha këto gënjeshtra rreth Jezusit janë ne kete liber.

Rabbi Abrami: Eterit e kishes fajesuan Hebrenjte per vdekjen e Jezusit, Kjo eshtre ajo qe po ben Pali.Ishte Pali ai qe ne letren drejtuar Thesalonikasve, kapitulli 2, vargjet 14 dhe 15: "Sepse ju, o vellezer,u bete imituesit e kishave te Perendise ,qe jane ne jude ne Jezus Krishtin,sepse dhe ju keni vuajtur nga bashkekobesit tuaj,te njejtat gjera ,sikur dhe ta kane vuajtur nga Judenjte: Te cilet e vrane Jezusin..."

Pastor Anderson: Dhe cfare do te thote kjo?

Rabbi Abrami: Ka helmuar mendjet e shume brezave te Krishtere fatkeqesisht . A e dije kete ?

Pastor Anderson: Pra , 1 Thesalonikasit 2...

Rabbi Abrami: Ky eshte Pali! Sot e kesaj dite 26% e Amerikaneve besojne se Ludenjte jane pergjegjes per vdekjen e Jezusit .

Texe Marrs: Kur Mel Gibson beri filmin "Pasioni i Krishtit," ata thane , "Oh, ai eshte nje antisemitist! Cfare personi i tmerrshem! Ai thote qe judenjte vrane Jezusin!" Mire, kete thote dhe Bibla .

Rabbi Abrami: Kur filmi " Pasioni i Krishtit" u shfaq, numri shkoi nga 26% ne 36% sepse njerezit jane te verber. I shfaq Judenjte si njeres te keqinj , por nuk ka kuptim!

Pastor Anderson: Judenjte e quajne kete "Judenjte vrane Jezusin eshte nje mit ." me ler te te shpjegoj dicka : Fakti qe Judenjte e vrane Jezusin nuk eshte nje mit. Eshte ne Bible.

Rabbi Abrami: Te krishteret e besojne , dhe sot e kesaj dite.! Eshte rrenjosur ne mendjet e tyre.Ata fajesojne Judenjte, edhe pse shumic e Judenjve nuk ishe aty.

Pastor Anderson: Shih tek Veprat e Apostujve 3:13, thote:

"Perendia i Abrahamit, dhe i Isakut, dhe i Jakobit, Perendia i Eterve tane , ka perlevduar Birin e Tij Jesus; te cilin ju e dorezuat , dhe e mohuat para Pilatit, megjithe se ai kishte vendosur ta lironte ate."

Pastor Anderson: Ketu ai u predikon mijra Judenjve, dhe Ai thote:

"Por tani, o vellezer , une e di qe e keni bere nga padija, ashtu sic bene dhe kreret tuaj."

Pastor Anderson: Prit pak. Mendoja se ishin thjesh drejtuesit? Jo ,Ai tha, "Ju e bete kete, ashtu si dhe kreret tuaj ." Kjo tregon qe nuk ishin thjesht Kreret , por dhe populli. Duke lexuar shkrimin shohim, populli po bertiste, nje grup i madh prej mijra Judenj po therrisnin, "Kryqezohe ate!" dhe Pilati tha, "Doni te kryqezoj mbretin tuaj?" "Ne nuk njohim mbret tjeter vec Cezarit" " Unë jam i lirë nga gjaku i këtij personi të vetëm" tha Pilati . "Gjaku i tij le te jete mbi ne dhe femijet tane!" Keshtu thane judenjte.

Texe Marrs: Thuhet se Jezusi korruptoi Judaismin, dhe si ndeshkim per krimet e tij, ai eshte ne ferr duke u djegur ne zjarr , dhe aty do te jete gjithmone.

Pastor Coleman: Ata e urrejne Jezusin. E urrejne emrin e Tij. Mendoj sepse ata jane femijet e Djallit, jo te Zotit. Keshtu Djalli - Mendo urrejtjen qe ka ai per Krishtin, pra mendo cfare do te kene femijet e tij?

Texe Marrs: Nje Jude mesatar beson se Dhjata e Vjeter eshte nje liber i bukur me histori dhe mite te cilat kane nje kuptim te bukur, por per te kuptuar Dhjaten e Vjeter duhet studiuar Talmudi dhe Kabbalah.

Pastor Anderson: Judenjte ndaluan se besuari ne Torah duke filluar qe tek Zanafilla kapitulli 1.

Rabbi Wiener: Besoj se krijimi eshte dicka qe nuk ka fund. Evolucioni eshte pjese e procesit, dhe fillimi per mua...e di, ka njerez qe flasin per Teorine e Big Bang. Nuk jam kunder tyre.

Pastor Anderson: Pra ju nuk besoni ne Zanafilla, tek kopshti i Edenit dhe gjarperi...nuk e merrni per te vertete ?

Rabbi Wiener: Jo, per mua, jane thjesht Parabola.

Pastor Anderson: Kur sheh pikat kryesore te mesimeve ne librat e Moisiut, Zanafilla deri te Ligji i Perterire, Judenjte nuk besojne fare ne to. E di qe rrethprerja eshte dicka e madhe ne...

Leader Schesnol: Ouch!

Pastor Anderson: Mendoj se eshte dicka e madhe ne Judaizm . Drejt ?

Leader Schesnol: Po eshte.

Rabbi Wiener: Ne qofte se nje i rritur vjen tek une per tu konvertuar dhe nuk eshte rrethprere , eshte dicka shume e thjeshte. Merr nje gjilpere e shpon pak tek p****, vetem nje pike gjaku, eshte mjaftueshem .

Pastor Anderson: Pra eshte me teper simbolike?

Rabbi Wiener: Po.

Leader Schesnol: Thjesht perfaqeson vullnetin per te qene pjese e kesaj beselidhje .

Pastor Anderson: Pra , ata nuk heqin pjesen e lekures? Thjesht benje dicka simbolike...

Leader Schesnol: e sakte.

Pastor Anderson: Mirel, por ne Torah, Abrahami ishte 99 kur u rrethpre, dhe biri i tij Ishmael ishte 13, por ne ditet e sotme ata nuk bejne rrethprerje?

Leader Schesnol: Po ata nuk e bejne me.

Pastor Anderson: Tane ne te Krishteret sipas beselidhjes se re nuk praktikojme rrethprerjen, por Judenjte , mbaj mend, thone qe ata ndjekin Ligjet e Moisiut , pra ne qofte se e ndjekin, ata duhet te heqin pjesen e lekures dhe te rretpresin personin qe po konvertohet. Kete na meson Torah .

Pastor Berzins: Kam degjuar shpesh, "Oh, Judenjte jetojne sipas Dhjates se Vjeter . Ata besojne gjithcka ,ashtu si ne, perjashto Jezusin," por kjo eshte nje genjeshter. Ata nuk besonje ne Zot . Ata nuk besojne ne Jezus Krishtin . Ata nuk besojne ne Dhjaten e Vjeter , dhe nuk besojne ne Dhjaten e Re. Ata nuk besojne .

Rabbi Wiener: Si mund te percaktojme se cfare eshte mire, dhe cfare eshte e keqe? Quhet "civilizim." Njerezit mblidhen bashte per te percaktuar, "Nuk duhet te vjedhesh." Civilizimi thote, "Eshte e keqe." Keshtu mund te matesh te miren. Neqofte se vjen nga nje shoqeri ,ku te vjedhesh eshte mire, atehere e kupton se si civilizimi percakton te miren nga e keqja .NQS nuk vjedh, je i keq. por nese vjedh, ti je si ne.

Pastor Anderson: A ekziston nje e vertete absolute midis te drejtes dhe te gabuares Ku vjedhja eshte e gabuar sepse Zoti ka thene keshtu?

Rabbi Wiener: Ne mendimin tim nuk ka.

Pastor Romero: Thuhet ne Gjonin 5:46-47

"Neqofte se ju do te kishit besuar Moisiun, do te me besonit dhe mua; sepse ai ka shkruar per mua. por nese ju nuk i besoni shkrimet e tij, si do te besonit fjalet e mia?"

Pastor Romero: Jezus Krishti po u thote Judenjeve se ata nuk besonin ne Moisiun. Ata pretendonin qe ata besonin ne Moisiun, por ata nuk besojne ne te, Jezusi e shpjegon ketu, ne qofte se ju i nuk besoni ne te , ju nuk besoni ne Moisiun.

Rabbi Wiener: Ne praktikojme gjerat ndryshe.Ne besojme ndryshe , dhe ndoshta afrimi yne eshte ndryshe , por destinacioni eshte i njejte. Ne po mundohemi te arrijme tek Zoti, dhe ky eshte qellimi.

Pastor Anderson: Pra ju besoni se te gjitha fete shkojne ne te njejtin destinacion, thjesht marrin rruge te ndryshme?

Rabbi Wiener: Pikerisht ! Rruget e ndryshme te cojne aty, dhe kuptimet e ndryshme te shpjegojnesi te shkosh aty , por kjo nuk ben me te mire njeren se tjetra. Nuk ka nje rruge drejt Zotit . Nuk ka nje kuptim prej Zotit. Te kuptojme Zotin, ne duhet te kuptojme njeri -tjetrin . Duhet te kuptojme vetevehten.

Rabbi Abrami: Nuk ka gjë të tillë si një shpëtim që transformon. Ju bëni atë që është e drejtë, dhe shpetoni veten tuaj ne cdo moment. Perëndia nuk është në Qiell. Nese dikush fillon dhe me tregon se nje shpirt eshte ne Qiell...cfare dine ata per shpirtrat, shpirtrat shpirtërore të njerëzve në Qiell? Kjo eshte histori per femije! Duhet tu thuash atyre. "Si e shpjegon qe gjyshi nuk erdhi ne shtepi sot ?" "Oh, Ai eshte ne Qiell."

Pastor Anderson: Po ne lidhje me Ferrin? A eshte Ferri pjese e Judaizmit, apo jo? Duke qenë si një vend të dënimit të zjarrtë...

Rabbi Abrami: Une kam qene ne Ferr. Ajo qe ne quajme Ferr ,eshte lugina e Hinnom.

Pastor Anderson: Tophet gjitheashtu, drejt?

Rabbi Abrami: Eshte nje vend aty ne te dale te Jerusalemit qe quhet Lugina e Bijve te Hinnom. Ishte bje vend ku paganet ofronin flijime njerezore, dhe mendonin, imagjinonin se ishte nje vend ne univers ku shkonin njerezit e keqinj .

Pastor Anderson: Pra ju nuk besoni mesimet qe jep Dhjata e Vjeter ne lidhje me Ferrin?

Rabbi Abrami: Jo.

Pastor Anderson: Dakord, ne rregull.

Rabbi Wiener: Shume njerez thone qe Bibla thote nese ti nuk ben dicka do te kesh nje jete te keqe, ose do te shkosh ne boten e nendheshme...

Pastor Anderson: Ferrin

Rabbi Wiener: Ne rregull, Ne nuk pajtohemi me te gjithesesi , Une kam nje tjeter kendveshtrim.

Pastor Anderson: Nese Judenjte nuk besojne ne historine e krijimit ne Zanafilla 1, ata nuk besojne historine e Adamit dhe Eves , ata nuk besojne ne Noah, nuk besojne ne Kullen e Babelit, ata tallen me keto histori, nuk besojne ne rrethprerjen, nuk besojne ne flijimet e kafsheve, athere ne cilen pjese te Torah kane besim?! Ky eshte libri me i famshem qe kane ata,por kur she se cfare na meson Torah, ata nuk besojne asnje pjese te saj.

Pastor Anderson: Sot kemi shume te Krishtere Evangjeliste ne Amerike qe jane pro-Israel.

Rabbi Mann: E vertete .

Pastor Anderson: Te krishteret jane shume te zellshem per te mbeshtetur Israelin. A ka qene gjithemone keshtu?

Leader Schesnol: Oh, Zot , jo!

Pastor Anderson: Apo eshte nje fenomen i ri?

Leader Schesnol: Jo, historikisht nuk ka qene ashtu.

Rabbi Mann: Traditcionalisht ,te Krishteret kane qene anti-Semitik. Fenomeni i te Krishtereve Zionist eshte dicka e re. Ata qendrojne ne ate qe Judenjte jane populli i zgjedhur i Perendise dhe do te jene gjithemone. Ata perdorin termin "Molla ne syte e Perendise."

Pastor Anderson: Dhe kjo është një dukuri nga më të fundit?

Rabbi Mann: Po, do te thosha rreth 100 vjet, per aq sa di. Pra kjo nuk shkon shume larg.

Rabbi Abrami: Teolologjia Zvendesuese ka luajtur nje rol te rendesishem ne Krishterim .

TV Preacher 1: Cfare eshte teologjia zvendesuese?

Hal Lindsey: Teologjia Zvendesuese jane rrenjet dhe deget ete Krishtereve anti-Semitist.

TV Preacher 2: Eshte si nje virus per kishen.

TV Preacher 3: Thuhet qe Kisha tane e ka zevendesuar Israelin, dhe kjo teologji e cila hedh poshte vendin e popullit Jude dhe e zevendeson me Kishen, Israelin e ri te vertete dhe shpirteror , eshte shume e rrezikshme ,sepse une besoj keto jane rrenjet e para te anti-semitizmit.

Rabbi Abrami: Shume Teologe ndermjet shekush kane predikuar per teologjine Zevendesuese.

Pastor Anderson: Munnd te na thuash se kush ka predikuar kete?

Rabbi Abrami: Une kam ketu gjithecka per John Chrysostom. Ai eshte drejtuesi kryesor anti-Semitik ne kishe .

John Chrysostom: “Sinagoga eshte me keq se nje bordello… ajo është strofka e poshtër dhe riparimit te kafshëve të egra ... tempulli i demonëve të përkushtuar ndaj kulteve idhujtare …streha e te dehurve , dhe shpella e djallit . Kjo eshte nje asamble kriminale Jude…nje vend takim per vrasesit e Krishtit …nje strofke hajdutesh, nje vendbanim i keq, streha e demoneve Një gji dhe një humnerë e humbjes. Unë do të thoja të njëjtat gjëra në lidhje me shpirtrat e tyre.”

Rabbi Abrami: Ata i kane bere Judenjte si demone. Dhe kjo eshte ne mendjen e shume njerezve .

Pastor Anderson: Ndermjet historise , te Krishteret nuk i kane pare Judenjte si popull i zgjedhur i Perendise . I kane pare me teper si njerezit qe refuzuan Krishtin,dhe keshtu ata u refuzuan nga Perendia. Per shembull, ne librin e fundit te shkruar nga Martin Luther para vdekjes,i quajtur " Per Judenjte dhe genjeshtrat e tyre," ne kete liber, ai jep argumenta se pse Judenjte nuk jane poplulli i zgjedhur i Perendise ,dhe gjitheashtu ekspozon shume mesime blasfemuese ne Talmud.

Texe Marrs: Ne sherbesen e fundit , ai predikoi per Judenjte , dhe tha qe Judenjte e urrejne Zotin dhe Shpetimtarin Jezus Krisht , dhe permes sjelljes se tyre te pabese,ata krijojne te gjitha skemat e manipulimeve per te na mashtruar . Ai u nxeh jashte mase me ta , Ai tha qe ne duhet te djegim gjithe kopjet e Talmudit. Ai ishte i nxehur me Talmudin. Sigurish , Judenjte sot e quajne ate nje anti-Semitist.

Rabbi Abrami: Shen. Augustini nuk ishte me i mire.

Pastor Anderson: Dhe ai ishte anti-Semitik?

Rabbi Abrami: Po ! Ai ishte shume poshterues. Gjithe kjo urrejtje .

Pastor Anderson: Pra nuk ka rendesi nese ti po degjon John Chrysostom, Shen. Augustinin, Pjeterin e Nderuar, Martin Luther, John Calvin...apo kushdo tjeter. Gjithe keta drejtues kishat ne histori. Te gjithe ata thone te njejten gje per Judenjte: Qe ata jane Sinagoga e Satanait,eshte nje religjon fallco. Kjo doktrine qe Judenjte jane ende njerezit e zgjedhur te Perendise ,eshte nje doktrine e re.

Texe Marrs: E di, rreth 1800s, te gjithe e kuptuan se pre cfare po flasim ne tani, por dicka filloi te ndryshonte , ne fillim me Dr. Cyrus Scofield.

Pastor Furse: C.I. Scofield ishte nje burre i divorcuar . Kishte probleme me alkolin . Ishte nje avokat ,dhe u kthye ne pastor . E la gruan e pare Leontine Cerrè in 1883. Kjo ndodhi nje vit pasi ai shkruajti librin e pare "Duke shperndare Fjalen e te Vertetes." .Pra ne 1882 ai shruajti librin " Duke shperndare Fjalen e te Vertetes," dhe ne 1883 ai le gruan, dhe martohet me nje tjeter, dhe behet pastor ne Texas - shume i famshem, shume i njohur . Dispensacionali i Scofieldit ,( premillennial )?Bible është redaktuar me ndihmë financiare nga biznesmenë të shquar, disa prej të cilave kishin lidhje të dyshimta fetare.

Texe Marrs: Ai kishte shoke disa Judenj qe e bene ate antar to klubit Lotus - Nje lloj shoqate e fshehte - dhe papritmas ai kishte shumë para. Ky avokat qe kishte braktisur gruan dhe u gjet fajtor për vepra të shumta si një avokat i korruptuar - por Scofieldit i dhane para, dhe grupi i Oxford ne Angli publikoi Biblen e tij. Pse moren nje avokat te shtrember dhe e bejne ate editorin e Bibles? Dhe papritmas ai kishte miliona dollare per ti bere relkame . Me kete shume te madhe , Bibla doli, dhe mbylli marreveshjen per Judenjte.

Pastor Anderson: Bibla e Scofieldit eshte shume pro-Israelit, Zioniste, dhe ky liber me shume se cfaredo libri tjeter ndryshoi mendimin e shume pastoreve te rinj .

Pastor Jimenez: Nje besim qe kane krishteret sot , i cili nuk eshte i sakte , qe nuk gjehet ne shkrimet e shenjta, nje besim qe na thote se ne duhet te bekojme Izraelin. Ata kthehen në atë që ata i referohen si marreveshja e Abrahamit. Shkojne ne Zanafilla 12, dhe thone, "Ne duhet te bekojme Israelin nese duam bekimin e Perendise , ne duhet ti bekojme ata."

Zanafilla12:1-3 Pika kryesore e shkrimit ku Perendia therret dhe bekon Abrahamin. Shkruhet , “Perendia i tha Abrahamit " Por Zoti i tha Abramit: "Largohu nga vendi yt, nga të afërmit e tu dhe nga shtëpia e babait tënd, dhe shko në vendin që do të të tregoj. Unë prej teje do të bëj një komb të madh, do të të bekoj dhe do ta bëj të madh emrin tënd, dhe ti do të jesh një bekim. Dhe unë do të bekoj të gjithë ata që do të të bekojnë dhe do të mallkoj ata që do të të mallkojnë, te ti do të jenë të bekuara tërë familjet e tokës"

Pastor Anderson: Sipas ketij shkrimi, Perendia po ben nje beselidhje me Abrahamin, dhe i thote Abrahamit, "Do te bekoj." Fjala eshte ne njejez. Ai po i flet Abrahamit. Mire, ne shenimet e Scofieldit per Zanafillen 12, ai e zbaton kete bekim per kombin e ardhshem te Israelit. Por kjo nuk eshte se cfare na meson shkrimi. Shume te Krishtere Evangjelistesot nuk e marrin doktrinen per Izraelin nga Dhjata e Re . Ata bazohen ne shenimet e Bibles se Scofieldit . Kur lexojme premtimet qe ju bene Abrahait ne Dhjaten e Vjeter, duhet te kuptojme se cfare na meson Bibla ne Galatasve 3:16, ku thuhet:

" Dhe premtimet iu bënë Abrahamit dhe pasardhjes së tij......."

Pastor Jimenez: Nese ndalojme ketu, te gjithe te Krishteret e sotem, ose Zionistet, kushdo, mund te thote, "Shikon! Eshte Abrahami dhe fara e tij, por vargu vazhdon. Thuhet: Abrahami dhe fara e tij

" Ai nuk thotë, dhe të farave..." (jo ne shumes shumës)

" Shkrimi nuk thotë: "Edhe pasardhësve" si të ishin shumë, por të një të vetme: "Dhe pasardhjes sate", pra Krishti."

Pastor Anderson: Pra sipas Bibles , Premtimet e bera Abrahamit u bene ne Abrahamin dhe ne Krishtin, Bibla thote ne vargun 29: '"And në qoftë se jeni të Krishtit, atëherë ju jeni farë e Abrahamit dhe trashëgimtarë sipas premtimit."

Pastor Anderson: Sipas Bibles, ne te Krishteret, qofshin Judenj ode jo-Judenj, janë trashëgimtarë të premtimeve të bëra Abrahamit. Sot, ata qe jetojne ne kombin e Izraelit , Nuk jane ne Krishtin. 99% e tyre nuk e besojne Jezusin. Keshtu qe ata nuk jane fara e Abrahamit. Keshtu Zanafilla 12:1-3 nuk aplikohet tek ata.

Pastor Furse: Njerezit thone, "Duhet te mbeshtesim Izraelin nese duam bekimin e Perendise , nese duam bekimin e Perendise ne kishen tone, nese duam bekimin ne kombin tone, duhet te mbeshtetim shtetin e Izraelit. Mire, nese shohim 66 ose 67 vitet e fundit ne historine Amerikane , a e shihni bekimin e Perendise ne Kombin tone ? A e kishim ligjeruar abordin ne vitet 1940? Jo, por ka ardhur me pas. Sa eshte borxhi i 1940s nga ai i sotmi? Si ishim atehere, dhe si jemi sot? Nuk mundeni te me bindni se bekimet e Perendise kane rene ne kete vend sipas "premtimit " per te mbeshtetur nje grup njerezish, lidhet me premtimin e bekimeve te Perendise.

Pastor Anderson: Jo vetem kjo, poe nese shej historine e Judenjve qe prej 2,000 vitesh, a kane qene ata te bekuar nga Perendia? Jo,ata jane persekutuar dhe urryer ne cdo vend qe kane qene . Ne kete liber kemi nje liste te te gjithe Shteteve qe i kane perzene Judenjte per 1,000 vitet e fundit , dhe kur sheh kete liste, pyet vehten , "Pse kane qene kaq te urryer e persekutuar ne cdo vend qe ata kane jetuar ?" Pergjigjja eshte , per shkak te blasfemise ndaj Krishterimit dhe per shkak te praktikave te tyre grabitqare.

Rreth viteve 1800, persekutimi i Judenjve ne Rusi e kudo tjeter u shtua , dhe shume Judenj filluan te besonje se shpresa e vetme e tyre ishte te kishin nje shtet te tyre . Ky besim u njoh si "Zionism."

Rabbi Abrami: Shteti Hebre ishte realizimi i projektit të madh të Theodore Hertzl.

Pastor Anderson: Theodore Hertzl?

Rabbi Wiener: Ai ishte krijuesi i Zionismit.

Rabbi Mann: Ai pati kete ide se shkaku i antisemitizmit është ai qe hebrenjtë nuk kanë një shtet të tyre.

Rabbi Abrami: Ai shkruajti nje liberth "Shteti i Hebrenjve ," dhe tha qe ka vetem nje rruge per te mbrojtur popullin Hebre ne te ardhme : Hebrenjte duhet te largohen nga Europa dhe te kthehen ne tokat e tyre , ne vendin e Izraelit l. Ky liberth u be Bibla e Zionismit.

Rabbi Wiener: Zionism ishte krijimi i shperses per rilindje. Filloi ne Luften e Pare Boterore 1 - Deklarata e Balfour.

Rabbi Mann: Deklarata e Balfourit ishte domethenese . Nuk ishte thjesh nje leter drejtuar nje shoku.

Pastor Anderson: E kuptoj,ishte nje dokument i rendesishem ...

Rabbi Mann: ...Duke shpjeguar termat e politikes Britanike .

Pastor Anderson: Pra Deklarata e Balfourit ishte nje leter nga Lordi Balfour...

Rabbi Abrami: ...per Lord Rothschild.

Pastor Anderson: Ne Luften e Pare Bpterore , Turqia ishte aleate meGjermanine , te cilet humben , dhe Perandoria Otomane u shperbe. Sepse Perandoria Turke u shperbe pas mbarimit te Luftes Boterore, Lordi Britanik Balfour shkruajti nje Deklarate ne te clien tha qe aty duhet te ishte dhe vendi i Judenjve.

Rabbi Abrami: Po, ky ishte fillimi i emigracionit te madh - me mijra Judenj erdhen nga Evropa Lindore dhe u vendosen ne Izrael.

Pastor Anderson: Deklarata e Balfourit ishte nje leter qe ju dergua Lordit Rothschild, per te kuptuar Deklaraten, duhet te njohim se kush ishte Rothschild.

Mayer Amschel Rothschild: Paraja eshte Fuqi! Paraja eshte e vetmja arme qe nje Jude mund te mbroje veten!

Mayer Amschel Bauer, lindur ne Frankfurt, Gjermani, ne 1744, ishte nje huadhenes dhe arpunues ne nje rruge Jude, dyqani i te cilit kishte shenje perpara me nje hegzagram ne te . Me kalimin e Kohes ,,ai e nderroi emrin e tij ne "Rothschild" qe ne gjermanisht do te thote "shenja e kuqe."

Rothschild shpejt mesoi se po tu jepte hua qeverive dhe mbreterve ishte me fitimprurese sesa tu jepte hua individeve . Jo vetem qe huate ishin me te medha , por ishin dhe te siguruara . Mayer Rothschild kishte 5 djem te cilet i trajnoi ne aftesite e krijimit te parave dhe i dergoi ata ne kryeqytetet kryesore ne Europe qe te hapnin dege te Biznesit te tyre familjar .

Mayer Amschel Rothschild: Ju jeni 5 vellezer . Dua qe secili nga ju te hape nje biznes bankar ne vende te ndryshme - nje te shkoje ne Paris, nje ne Viene, nje ne Londer - zgjidhni qendrat me te rendesishme , keshtu kur nisim parate nga ketu per ne Londer, per shembull, ju nuk do te rrezikoni jeten dhe florinjte. Amschel ketu ne Frankfurt do ti dergoje nje leter Nathanit ne Londer dhe ti thote , "Paguaj kete dhe ate ," dhe që do të kompensohet nga kreditë nga Londer ne Frankfurt. Me kuptoni?

Five sons: Po,baba.

Mayer Amschel Rothschild: Ne kohen tuaj, do te behen shume luftra ne Europe, dhe kombet qe do te duan te transportojne para do te vijne ne Rothschildet sepse do te jete e sigurte . Bankat tuaja mund te mbulojne Europen, por ju do te jeni nje firme - nje familje: Rothschilds, te cilet punojne bashke. Kjo do te jete fuqia juaj.

Kur Mayer Amschel Rothschild vdiq ne 1812, la nje vendim duke mesuar djemte e tij se si duhet te funksiononte Shtepia e Rothschildve .

- Te gjitha pozicionet kryesore ne Shtepine e Rothschildve duhet te mbaheshin nga anetaret e familjes .
- Familja duhet te martohej me kusherinjte e tyre te pare dhe te dyte , keshtu mund te ruanin pasurine .
- Rothschildet e kishin te ndaluar te flisnin per pasurine e tyre

E gjithë familja ishte e nxitur nga një epsh të pashuar për akumulimin e pasurisë dhe fuqisë. Ata ne menyre sekrete financuan ne te dy krahet ne luftrat Europiane, dominuan sistemin bankar Europian, dhe nga mesi i viteve -1800 ishte familja me e pasur ne bote.

Texe Marrs: Rothschildet financuan per krijimin e Izraelit, dhe Rothschild ka qene nje mbeshtetes i Izraeit . Cfaredo qe duan Rothschildet, e marrin. Besohet qe eshte njeriu me i pasur ne bote, nuk kam dyshim per kete.

Megjithese Deklarata e Balfourit ju dha Lordit Rothschild ne 1917, por vetem pas viteve 1947 u fut ne zbatim plani per krijimin e shtetit te Izraelit. Do te duheshin tmerret e Luftes se Dyte Boterore per te patur nje opinion publik per krijimin e shtetit te Izraelit ne tokat Palestineze.

Pastor Anderson: Ne 1947, Kombet e Bashkuara deklaruan qe do te krijohen 2 shtete ne Palestine . Do te jete nje shtet Jude ,dhe nje shtet Palestinez.

US Ambasador: Delegacioni i Shteteve te Bashkuara mbeshtet parimet bazë të rekomandimeve unanime nga Kombet e Bashkuara, të cilat ofrojnë për një ndarje dhe emigracion.

Announcer: me vone , Rusia mbeshtet Shtetet e Bashkuara ne rekomandimin e ndarjes, nderkohe shtetet Arabe kercenojne me raprezalje, nderkohe qe e ardhmja e tokes se Shenjte eshte ne ekuliber.

Texe Marrs: Por Izraeli u krijua ne fillim, dhe nuk lejuan qe Palestina te behej shtet, dhe keshtu ata bene te mundur qe qellimi i kombeve te Bashkuara te mos vihej ne zbatim.

Ne 14 maj , 1948, David Ben-Gurion, Shefi Ekzekutiv i Organiztes Zioniste deklaroi “Formimin e Shtetit Jude ne tokat e Izraelit.”

Announcer: Ne maj 1948, Shteti i ri i "Izraelit" lindi pas luftimesh te ashpra. Forcat Izraelite i perzune forcat Arabe nga qyteti i Haifa mbas disa betejash qe do te vazhdojne nder vite. Qeveria e Re e udhehequr nga David Ben-Gurion u vendos ne Tel Aviv. Keshtu qe per here te pare qe pas viteve 70 te E,S.mbas shkaterrimit te Jeruzalemit nga Legjoni Romak, Judenjte me ne fund kishin kombin e tyre .

Pastor Jimenez: Sot shume te Krishtere besojne se Perendia riktheu kombin e Izraelit , dhe Perendia beri kete pune te mrekullueshme , por a ishte vertet vullneti i Perendise qe te sillte keta njerez ne Izrael,apo ishte vullneti i Kombeve te Bashkuara?

Pastor Anderson: Bibla na tregon qartesisht ne Hebrenjte 4 qe ata erdhen ne vendin e premtuar ,per here te pare me Moisiun, "Nuk mund te hynin per shkak te mosbesimit ." Dhe 40 vjet me vone , femijet e tyre qe besuan ne Zotin paten mundesine te futeshin ne Token e Premtuar. Me vone, ata adhuruan zota te tjere, dhe cfare beri Perendia ? Ai i largoi ata nga Toka e Premtuar. Shkuan ne Babiloni per 70 vjet . Dhe pasi ata u penduan dhe u larguan nga zotat e rreme , ata u kthyen perseri ne Token e Premtuar . Pastaj ata refuzuan Jezus Krishtin, dhe u larguan perseri nga Toka e Premtuar , dhe ne 1947, ata besuan ne Zotin Jezus Krisht , dhe Perendia i solli ata perseri ne Token e Premtuar . A ndodhi keshtu? Jo!

Pastor Coleman: A besuan ata ne Krishtin ?Ju te Krishteret, bejini vetes kete pyetje : A ndodhi nje rizgjim ne Izrael? A po e pranonin njerezit Jezusin si Mesian e tyre? Pergjigjja eshte jo. Keshtu pra nuk ishte Perendia qe e kthehu Izraelin sepse ata besuan tek Ai. Ai tha qe do ti shperndante ata nese ata nuk mbanin fjalet e Tij, dhe ashtu beri. Ai tha qe do ti kthente ata ,kur ata te ktheheshin tek Ai. Ata nuk jane kthyer tek Ai.

Pastor Anderson: Pra nese nuk i kthehu Perendia , kush i kthehu ata ? Ishte shpirti i antikrishtit qe i solli ata ne token e premtuar . Ishin Kombet e Bashkuara ata qe i kthyen ne token e premtuar.

Announcer: Historia tregon qe u krijua Shteti i Izraelit . Konceptuar mbi dhunen dhe grindjen, Izraeli u be nje ze konstruktiv ne ceshtjet boterore. Flamuri i saj u be nje simbol i shpreses ne boten e trazuar .

Pastor Anderson: Ylli i Davidit? Nga vjen ky simbol?

Rabbi Abrami: Ne Bibel nuk permendet asnjehere ?

Rabbi Wiener: A eshte ne Talmud?

Leader Schesnol:Jo.

Pastor Anderson: Ka ndonje varg ne Bibel per te, apo jo?

Rabbi Wiener:jo.

Pastor Anderson: Pra nuk jeni i sigurte se nga vjen?

Rabbi Wiener: Jo.

Rabbi Mann: Ketu me kape !

Pastor Anderson: Pra asnjeri nuk e di?

Rabbi Mann: Unenuk e di.

Pastor Anderson: Sepse e di qe quhet ylli i Davidit. A ka te beje me Davidin?

Rabbi Mann: Jo,nuk e besoj.

Rabbi Abrami: Duhet te jete diku . Nuk e mbaj mend me saktesi.

Pastor Anderson: Une besoj se ate qe ata e therrasin "Ylli i Davidit" ne fakt eshte ylli i Remphan nese studion Biblen, sheh se ata adhuronin perendi te tjera , Bibla na tregon se ata mbanin flamurin e yllit te zotit te tyre Remphan.

Texe Marrs: Ju refuzoni Perendine e Bibles. Bete per vehte nje yll (yll me 6 cepa) te zotit qe quhet Remphan ose Chiun. Te gjithe keta ishin emra te Molech, Baal te madh, zotit te zjarrit qe eshte Djalli.

Paul Wittenberger: Beelzebub.

Texe Marrs: Po. Beelzebub. Dhe ata ishin të tronditur në lidhje me këtë. Kush eshte ky zot yll? Nese lexojne Dhjaten e Vjeter , ata do ta dinin kete . Ne Amos, Perendia tha ,ju keni marre yllin, dhe une jam i nxehur per kete,dhe ju flijuat femijet tuaj per te. Ata flijuan femijet e tyre. Judenjte e bene kete per zotin yll.

Pastor Anderson: Kur ata adhuruan nje zot te rreme , ata paten yllin e Remphan si ikone dhe simbol. Ne nuk e shohim asnjehere "yllin e Davidit" ne shkrime , por yllin e zotit te rreme Remphan, keshtu ne e dime qe ata nuk po adhurojne Perendine e vertete qe na tregon Bibla ,thuhet "Kushdo qe mohon Birin, Ka bere te njejten me Atin: por ai qe pranon Birin ka pranuar dhe Atin." Nese Judenjte nuk besojne ne Birin, Bibla thote qe ata nuk kane as Atin. Atehere cfare kane ata? Dike tjeter . Nje zot te rreme . Atehere ata nuk adhrojne te njetin Perendi si ne . Disa njerez thone , "Ata adhurojne Atin, por nuk e pranojne Jezusin" por Bibla eshte e pamundur te adhurosh Atin nese nuk e njeh Birin.

Texe Marrs: Nese sheh tek vllazeria Masonike e fremasoneve , simboli i tyre eshte G. Shih yllin ne busull, ku shfaqet ylli i Davidit. Ne fakt , ata e kane yllin e Davidit ne shume tempuj masone . Perse? Masonry jane studimet e Judaism dhe te Kabbalah.

Gazeta The Jewish tribune me 28 Tetor , 1927, shkruan, "Masonry eshte e bazuar ne Judaizem. Elemino mesimet e Judaizmit nga Ritualet Masonike, cfare mbetet?"

Texe Marrs: Albert Pike shkruan ne librin e tij "Moralet dhe Dogma" qe Kabbalah eshte gjeja baze . Pa Kabbalah nuk do te kishim 33 ritualet e masonizmit . Por zoti qe ata adhurojne , arkitekti i madh , eshte Moloch, zoti yll. Nese dikush me thote qe judenjte nuk jane nen nje mallkim qe u dha vete Jezusi...ja ku eshte .

Pastor Jimenez: Ne Gjoni 8:37, Jezusi tha kete : " "Unë e di se jeni pasardhësit e Abrahamit." Pra ai pranoi faktin qe ata jane fizikisht nga fara e Abrahamit. Ai tha , "Unë e di se jeni pasardhësit e Abrahamit, por ju kërkoni të më vrisni, sepse fjala ime nuk gjen vend në ju. Unë flas për ç'kam parë tek Ati im, dhe ju bëni gjërat që keni parë tek ati juaj". Ata, duke u përgjigjur, i thanë: "Ati ynë është Abrahami". Jezusi u tha atyre: "Po të ishit bij të Abrahamit, do të bënit veprat e Abrahamit." Eshte interesante se ne vargun 37, ai pranoi qe ata jane fara e Abrahamit , qe ishin pasardhes fizik te Abrahamit, por ne vargun 39, ai pyet ,duke thene , " Po të ishit bij të Abrahamit, do të bënit veprat e Abrahamit," pra po thote qe ata nuk jane femijet e Abrahamit sepse, sic thote me pas ne vargun tjeter , " Ju jeni nga djalli, që është ati juaj." Pra eshte interesante qe Jezusi vete u the qe ju mund te jeni pasardhes fizik te Abrahamit , dhe te jeni nga fara e Abrahamit, por ai nuk ju konsideron ju si femije te Abrahamit.

Rabbi Abrami: Ne Ungjillin e Gjonit eshte nje varg: Gjoni kapitulli 8 vargu 44 ku ai thote se Judenjte jane bijte e Djallit. Kete predikonte ai!

Pastor Jimenez: Jezusi thote , " Ju jeni nga djalli, që është ati juaj, dhe doni të bëni dëshirat e atit tuaj; ai ishte vrasës që nga fillimi dhe nuk qëndroi në të vërtetën, sepse në të nuk ka të vërtetë. Kur thotë të rrema, flet nga vetvetja, sepse është gënjeshtar dhe ati i rrenës.." Pra sipas Zotit Jezus Krisht , ata jane femijet e Djallit . Pra Jezusi besonte qe ata nuk ndiqnin Abrahamin, ata nuk ndiqnin Moisiun, nuk ndiqnin profetet , nuk ndiqnin Perendine. Ai thote se ata ishin ndjekes te babait te tyre , Djallit.

Texe Marrs: Ne Zbluesen 2 dhe 3 jane disa vargje interesante te cilat flasin per ta dhe thone qe ata jane judenj,por nuk jane gje tjeter vec se Sinagoga e Satanit .

Pastor Anderson: Nuk eshte e veshtire te kuptosh se kush eshte "sinagoga e Satanit" kur e vetmja fe ne bote qe perdor sinagogat eshte: Judaismi. Nuk eshte e veshtire te kuptosh se kush jane ata kur Bibla e tregon qe ata jane Judenj, por ata nuk jane . Jo të gjithë në këtë botë shkojne rreth duke thënë, "Une jam nje Jude ". Njerezit qe praktikojne Judaizmin thone qe ne jemi Judenj . Ti pyet "Mire , Pastor Anderson, ata thone qe jane Judenj, po a jane vertet." Jo, sepse Romaket 2:28 thote , " Në fakt Jude nuk është ai që duket i tillë nga jashtë, dhe rrethprerja nuk është ajo që duket në mish; por Jude është ai që është i tillë përbrenda, dhe rrethprerja është ajo e zemrës, në frymë dhe jo në shkronjë; dhe për një Jude të tillë lavdërimi nuk buron nga njerëzit, por nga Perëndia." Bibla thote, "Ne jemi rrethprerja , qe adhurojme Perendine ne fryme , dhe gezojme ne Jezus Krishtin, dhe nuk besojme ne veprat e mishit "Pra ne syte e Perendise , ata nuk jane Judenj, por jane sinagoga e Satanit. Bibla ne Zbulesa 3:9 thote " Ja, unë do të dorëzoj disa nga sinagoga e Satanit, që e quajnë veten Judenj, dhe nuk janë, por gënjejnë; ja, unë do t'i bëj të vijnë dhe të bien përmbys përpara këmbëve të tua, dhe do të njohin se unë të kam dashur." Perse Perendia duhet te binde sinagogen e Satanit ,qe Perendia e do kishen ne Filadelfia ? Sepse Judenjte besojne se Perendia do vetem ata . Ata nuk mendojne se Perendia i do jo judenjte qe jane ne Filadelfia , dhe prandaj Perendia thote , " unë do t'i bëj të vijnë dhe të bien përmbys përpara këmbëve të tua, dhe do të njohin se unë të kam dashur." Perendia i do femijet e botes . Te kuq,te verdhe , te zinj,e te bardhe , ata jane te cmuar ne syte e Tij. Ne letren e 1re e Gjonit 2:22, Bibla ne tregon kuptimin se cfare eshte antikrishti:

" Kush është gënjeshtari, veçse ai që mohon se Jezusi është Krishti? Antikrishti është ai, që mohon Atin dhe Birin."

Pastor Anderson: Per te besuar se Jezusi nuk eshte Krishti, duhet te besosh se eshte nje Krisht, qe nuk eshte Jezusi.

Pastor Jimenez: Gjoni 4 na tregon se fjala "mesiah"do te thote "Krisht ." Gruaja tek burimi thote , "E di qe Mesia po vjen, dhe quhet Krisht ," pra ne e dime qe kuptimi i fjales "Krisht "eshte "mesia ." pra ne letren e 1re te Gjonit 2:22 thuhet , "Kush është gënjeshtari, veçse ai që mohon se Jezusi është Krishti, " pra thote , " Kush është gënjeshtari, veçse ai që mohon se Jezusi është Krishti." Cili grup njerezish beson se ka nje mesia por nuk beson se Jezusi eshte mesia? Perseri , ata jane Judenjte .

Pastor Anderson: Pra nese mund te pershkruaj sakte . Besime Jude tek Jezusi ...me siguri qe ju nuk besoni se Ai ishte mesiah, por nje person i radhes qe mund te futet ne listen e mesiahave te rreme ?

Rabbi Mann: Po, nese ishte delkaruar qe ai ishte Mesiah, atehere ai ishte nje mesiah i rreme .

Rabbi Abrami: Jezusi nuk tha , "Une jam Mesiah."

Rabbi Mann: Judenjte jane te interesuar per Mesine . Ata presin ardhjen e Mesias. Ata duan Mesine , pra nese ai do te kishte ndonje prej karakteristikave te Mesias, ata do te kishin interes tek ai. Por ai kishte 12 dishepuj. Nuk jane shume . Po flasim per kombin e Judenjve me gjithe dijetaret . Ata nuk u ftuan prej tij.

Pastor Anderson: Ata nuk besuan tek Ai .

Rabbi Mann: Aspak! Te Krishteret shpiken idene e nje Mesia te deshtuar. Dhe sepse deshtoi, Ai ishte Mesia. Ne e refuzuam kete. Nese deshton, atehere nuk je Mesia.

Pastor Anderson: Ata ende presin me nje mesiah qe duhet te vije , dhe ne e dime qe ky mesiah qe po vjen eshte antikrishti. Cfare pamje ka ky mesia qe presin Judenjte ?

Rabbi Abrami: Nje Mbret i fuqishem qe do te sjelle paqendhe vullnetin e mire ne toke. Duhet te jete i afte te sjelle paqen.

Pastor Anderson: Paqen ne Bote?

Rabbi Abrami: Paqen ne Bote.

Rabbi Mann: Kur mesia i vertete te vije do te bëje paraqitjen e tij në një mënyrë të tillë dramatike sa ajo nuk mund të mohohet, atëherë të gjithë do të pranojmë se ai është Mesia i vërtetë.

Pastor Anderson: Ne mbare boten?

Rabbi Mann: Ne mbare boten.Ehde jo-Judenjte sepse dhe ata po presin te shohin the Mesian.

Pastor Anderson: Pra kur te vije Mesia , ju thoni qe e gjithe bota do te besoje ne Te?

Rabbi Mann: Po, gjithe bota . Gjithe kombet do te shohin drejt Jeruzalemit per te mesuar prej tij. Do te filloje nje peridhe paqeje . Mesia do te jete nje person qe ka njohuri dhe aftesi te mira komunikimi . Gjitheashtu Ai do te jete nje luftetar i madh. Ai do te jete mbrojtesi i Judenjve , dhe do te munde te gjithe kundershtaret .

Pastor Romero: Nese degjon menyren se si Judenjte e pershkruajne Mesian, ata krijojne nje figure perfekte te asaj qe Bibla e pershkruan si antikrishti. Ai do te pushtoje gjithe boten. Ai do te sjelle paqe nepermjet Luftes.

Pastor Anderson: Ai do te besohet nga te gjithe besimet fetare ne bote. Ai do te sjelle paqen ne bote. Do te na bashkoje te gjitheve.

Texe Marrs: Shume te Krishter jane te cmuar , por ata nuk e dine se cfare bejne.Isha ne nje koference ne Florida, kur nje grua erdhi tek une, dhe ajo kishte vendosur ne qafe Yllin e Davidit. E pyeta pse e kishte vendosur ate, dhe me tha , "Eshte e rendesishme per te treguar mbeshtetjen time ndaj Izraelit ." I thashe, "Si e tregon mbeshtetjen tende per Izraelin." Me tha, "Jap para cdo muaj ne Fondacionin Temple Mount." Ai eshte nje Grup Jude , dhe une i thashe, "A e di se ne letren e 2te Thesalonikasve 2 thuhet se antikrishti do te shkoje ne tempull dhe do te deklaroje qe ai eshte Zot , dhe permbi cdo Zot ?" Ajo thote , "Epo ndoshta une po ndihmoj te permbushet profecia ." I thashe , "Po! Ti po ndihmon antikrishtin qe te vije ! Perse duhet te besh kete !"

Rabbi Jeremy Gimpel: Kur vjen nje burre , dhe lufton luften per Izraelin, mund armiqte , nderton tempullin , paqe per gjithe boten - drejtuesi qe ben kete , ne do te perulemi para mbretit . E kuptoni se cfare po them ? Cfare do qofte . Vizioni yt - ti thua ardhja e dyte . Dakort. Ne themi ardhja e pare.

Pastor Anderson: Shih , Judenjte jane gati te pranojne antikrishtin si Mesian e tyre, dhe te Krishteret mesojne se ne ditet e fundit , te gjithe Judenjte do te besojne ne Jesus Krishtin. Pra nuk duhet nje gjeni te kuptoje se cfare po ben Djalli. Kur judenjte te pranojne antikrishtin si mesian e tyre , te gjithe te Krishteret fe mohues do te tregojne ne ate drejtim dhe do te thone , "Shihni ardhjen e dyte te Jezus Krishtit ! Shihni te gjithe Judenjte besojne tek Ai!" Cili eshte qellimi i Djallit me ,Antikrishtin? Te beje qe njerezit te besojne se kjo eshte ardhja e dyte Jezus Krishtit . Dhe si cdo doktrine fallco, e kthen shkrimin ne nje kuptim tjeter . 'Ata do te marrin fundin e kapitullit tek Romaket 11 dhe do te injorojne krejtesisht fillimin e kapitullit, do te shkojne menjehere drejt fundit , direkt tek vargu 26, " dhe kështu mbarë Izraeli do të shpëtohet," dhe ata do te thone , "Ja ketu! ne fund te koheve , te gjithe ne Izrael do te shpetohen. Ata do te besojne ne Jesusin!" Ata harrojne qe Bibla na tregoi ne kapitullin 9 te Romakeve " sepse jo të gjithë që janë nga Izraeli janë Izrael." Pasardhesit fizike nuk jane Izraeli i vertete! Ai tha , "Jude nuk eshte ai qe duket nga jashte. Por ai qe ka rrethprerjen ne fryme." Jemi ne qe besojme ne Jezus Krishtin ,ne jemi Izraeli. Si mund te shohesh nje person qe nuk eshte i shpetuar dhe te thuash, "Ata jane Izraeli," Kur Bibla thote , "Gjithe Izraeli do te shpetohet "? Kjo tregon qe cdo person qe nuk eshte i shpetuar nuk eshte pjese e Izraelit . Eshte antikrishti , jo Jezus Krishti , i cili do te bashkoje Judenje me te krishteret e rreme , dhe gjithe besimet e rreme ne bote.

Ne menyre qe antikrishti te bashkoje besimet e botes , Djalli duhet tu mbushe mendjen te Krishtereve qe Judenjte jane besimtare si ta , ne Perendine , pavaresisht se ata e refuzuan dhe blasfemuan per Jezus Krishtin. Tele-evangjelistet , si John Hagee, i injorojne mesimet e Dhjates se Re , dhe perdorin premtimet e bera Abrahamit ne Zanafilla 12:1-3, ne ditet e sotme . Cdo person qe pretendon se sipas shkrimeve qe Judenjte nuk jane me njerezit e zgjedhur te Perendise , etiketohen nga media si anti-Semitiste.

John Hagee: Lufta e Izraelit, eshte lufta jone! Ne jemi nje ! Jemi te bashkuar ! Nuk do te dekurajohemi ! Nuk do te mposhtemi! Nuk do te kemi frike! Nuk do te heshtim ! Ne do te jemi makthi me i keq per anti-Semitistet ne bote, dhe fitorja do te jete e jona !

Ted Cruz: Nese nuk jeni me Izraelin dhe Judenjte , atehere dhe une nuk jam me Ju. Falemnderit , dhe Zoti ju bekofte .

Joel Osteen: Ne jemi me popullin e Izraelit.

Robert Jeffress: Po ju pyes te bashkoheni me mua dhe te gjithe te Krishteret , me gjithe Judenjte , dhe cdo Amerikan qe do lirine , te pyesim qe ky President dhe Kongresi te bejne ceshte e mundur per te zhdukur te keqen e ISIS dhe Radikalizmin Islam nga faqja e dheut .Ka ardhur koha te veprojme tani.

Woman preacher 1: "Dhe do te bekoj ate qe te bekon ty, dhe do te mallkoj ate qe te mallkon ty ."

Woman preacher 2: Ti nuk duhet te jesh armik me Izraelin.

Woman preacher 1: "Dhe me ju do te bekohen gjithe familjet e botes."

Woman preacher 2: Po, amen.

TV preacher 4: Je me te ose kunder saj. Ke vetem keto dy mundesi.

John Hagee: Njeriu, kisha , kombi, qe bekon shtetin e Izraelit dhe popullin Jude do te marre bekime pa mase.

Benny Hinn: Te bekosh Izraelin nuk do te thote , "Qofsh i bekuar ." Duhet te qendrojme me ta ne oret e veshtira .

Pastor Anderson: Sigurisht Bibla na thote ne Letren 2 Gjonit 9-11 kete

" Kushdo që shkon tej dhe nuk qëndron në doktrinën e Krishtit, nuk ka Perëndi; kush qëndron në doktrinën e Krishtit, ka Atin dhe Birin. Në qoftë se dikush vjen tek ju dhe nuk sjell këtë doktrinë, mos e pranoni në shtëpi dhe mos e përshëndetni, sepse ai që e përshëndet bëhet pjestar në veprat e tij të liga."

Pastor Anderson: Dhe cfare po beni ju kur i uroni dikujt me krahe te lehta ? Ju po i bekoni ata . Pra te Krishteret e sotem evangjeliste na thone qe ne duhet te bekojme Izraelin nese duam qe Perendia te na bekoje ne, por Letra e 2te e Gjonit na meson nese ne bekojme ata qe mohojne Birin e Perendise , ne marrrim pjese ne veprat e tyre te liga .

Texe Marrs: Evangjelistet , sigurisht , jane nje pjese e madhe e te Krishtereve Amerikane - Baptistet Jugore , Pentekostet , Kuvendet e Zotit - të gjitha këto janë grupe shumë të zjarrta , dhe jane pro-Izraelit, pro-Zionist. Shume prej tyre e mbyllin mundesine per te konvertuar duke thene , "Ty nuk te duhet Jezusi. Ti je nje Jude ."

Ne gazeten Houston Chronicle, John Hagee citohet te kete thene :

"Une nuk mundohem te konvertoj popullin Jude drejt besimit te Krishtere . Nuk ka asgje "Naten per te Nderuar Izraelin" qe e ben kete . Ne fakt, te mundohesh te konvertosh Judenjte eshte nje "humbje kohe ." Personi Jude ka ne rrenje Judaizin nuk duhet te kthehet ne Krishterim. Te gjithe te tjeret , nese jane Buddist ose Baha’i, duhet te besoje ne Jezusin . Por jo Judenjte . Judenjte kane nje beslidhje me Perendine qe nuk eshte nderruar asnjehere me Krishterimin."

Pastor Anderson: Por kjo eshte gjeja me anti-Semitike qe mund te thuash: "Mos u ungjillizoni te Judenjve ." Kjo i dergon Judenjte ne Ferr . Bibla thote :

"Ai qe beson ne Birin ka jeten e perjetshme : por ai qe nuk besoi ne Birin nuk do te kete jeten; por zemerimi i Perendise do te bjere mbi ta ."

Pastor Anderson: Por John Hagee Meson qe Judenjte jane ne rregull dhe nuk kane nevoje per ungjillizim.

Pastor Furse: John Hagee e ka gabim. Bibla na meson se ne duhet te fitojme te humburit , dhe duhet ti predikojme Ungjillin cdo krijese . Permenda me heret C.I. Scofieldin qe u nda dhe rimartua . A nuk eshte interesante qe John Hagee ka te njejten histori : u nda nga gruaja , u martua me nje tjeter , dhe tani udheheq nje kishe te madhe Pentekostale , dhe thekson Izraelin deri në pikën e idhujtarisë.

John Hagee: Liria eshte e lire! Jepini atij lavdërim dhe lavdi në shtëpi e Zotit.

Announcer: Nga 18,000 qe i perkasin kishes se tij ne San Antonio, TX, dhe 99 million familje te cilet degjojne programin e tij javor ne radio dhe televizion , John Hagee ka ndërtuar një perandori per ndarjen e Ungjillin te Izraelit me ungjillorët nëpër botë. Dhe si udhëheqës i CUFI, fuqia e tij shtrihet nga shtresat e uleta deri ne politikë.

Pastor Anderson: John Hagee eshte nje mesues blasfemues qe meson se Jezus Krishti nuk erdhi ne kete bote per tu bere Mesia .

John Hagee: "Ne Mbrojtje te Izraelit" do te trondite teologjine e Krishtere . Me fakte ne Shkrime do te tregoje qe populli Jude nuk e refuzoi Jezusin si Mesia . Do te vertetoje gjitheashtu se Jezusi nuk erdhi ne kete bote per te qene Mesia. Ajo do të provojë se ka pasur një konspiracion Kalvari mes Romes, Kryepriftit , dhe Herodit qe te ekzekutonin Jezusin si je person i rrezikshem qe nuk duhet te jetonte . Qe ne momentin qe Jezusi u refuzua me fjale dhe me vepra qe te ishte Mesia, si mund te fajesojme Judenjte qe paskan refuzuar dicka qe nuk u ofrua kurre? Lexoni ne kete liber ekspozues , "Ne mbrojtje te Izraelit."

Announcer: Ky liber i Pastorit John Hagee eshte i destinuar për të gjeneruar diskutime të gjalla në mesin e të krishterëve në të gjithë botën. Pastor Furse: John Hagee nuk është një Pagëzor i pavarur, as një besimtar i Bibles se King James, pra sapo njerezit ta shohi do te thone , "Ai nuk eshte nga tanet." Ne rregull.cfare mendoni per Sam Gipp, qe para nje viti predikoi ne nje kishe ne Idaho dhe tha (dhe unë pothuajse mund të citoi atë fjalë për fjalë), " E dini atë se cfare unë nuk mund te quaj Jezusin?Une kurrë nuk e quaj atë Mesian tim."

Sam Gipp: E dini atë se cfare unë nuk mund te quaj Jezusin? Une kurrë nuk e quaj atë Mesian tim. A e dine perse ? Ju thoni "Ai eshte Mesia ." Si nuk eshte Mesia juaj! Vetem nese jeni Jude , por ai nuk eshte Mesia juaj. A nuk jeni ju nga Jo -Judenjte ? Pra ne nuk na eshte premtuar ndonje Mesia'."

Pastor Furse: Me vjen keq , por Sam Gipp eshte gabim, ai mundte jete i famshem ndermjet Baptisteve ,por kjo eshte gabim, qofte Sam Gipp ose Peter Ruckman, kushdo qofte . Fjala e Perendise eshte Fjala e Perendise , nuk mund te lejojme , qofte Scofielind, ose John Hagee, ose pastorin tone te preferuar , ose profesorin dhe mesuesin tone te preferuar , qe te ndikoje ne ate qe thote fjala. Jezus Krishti eshte Mesia. Mesia im . Ai eshte Mesia i te gjitheve .

Hagee ne nje artikull ne Houston Chronicle thote , "Shume teologe te Krishtere jane anti-Semitik sepse ata thone qe beselidhja me Judenjte nuk eshte me - Judenjte jane nderruar nga te Krishteret , dhe per kete Izraeli nuk e meriton mbeshtetjen e ushtrise Amerikane ."

Te Krishteret Zioniste si Hagee jo vetem qe mesojne te Krishteret qe te mbeshtesin Izraelin , gjitheashtu kerkojne qe qeveria Amerikane te mbeshtese Izraelin ushtarakisht dhe financiarisht . Dhe sepse te Krishteret evangjeliste perbejne nje pjese te madhe te votuesve , Politikane e kane per detyre te shkojne ne Izrael dhe ti luten Zotit Hebre ne Murin e Vajtimeve ( Wailing Wall).

MSNBC Announcer 1: Kemi nje shoqeri te madhe votuesish : konservatore , evangjeliste, Republikane te cilet e kane shume merak kete ceshtje , dhe nese shohin Ted Cruz ne Fox News duke thene , "Une jam 100% me Izraelin." Kur shohin kete gje te ndodhe, shume konservatore thone , "Hej, ky Cruz qenka me i mire se cfare mendoja une !"

MSNBC Announcer 2: Ne fakt , ne nje mbremeje per Izraelin ata mblodhen gjithe te krishteret , nga nje shoqate e krishtere evangjeliste te cilet jane shume, pro-Izraelit. Kemi nje pamje - kemi Rand Paul qe po lutet me ta . Ja ku eshte . Ai po lutet me antaret e CUFI.

Ted Cruz: Ja ku po u them: ata qe urrejne Izraelin Izraelin urrejne Ameriken, dhe ata qe urrejne Judenjte urrejne te Krishteret.

Jim Staley: Pra ai qe eshte kunder Izraelit eshte kunder Zotit, dhe nuk dua ta di se ne cfare besojne dhe ku jane ata shpirterisht ,sepse nuk eshte problemi im . Une jam perkrah tyre , dhe nuk ka rendesi se ku eshte dhe cfare po ben.Persa kohe qe ai flet per emrin e Yahweh, Perendine e Abrahamit, Isakut , dhe Jakobit, ai eshte vellai im.

Rabbi Jeremy Gimpel: Mendoj,Do te ndodhe , nje kthese drejt Krishterimit biblik, ne nje Krishterim Jude, dhe kufijte mes nesh - qe me pare ishte , "Keta jane te Krishtere; kurse keta Judenj," do te jene , "Keta jane vellezerit tane !"

Benjamin Netanyahu: Izraeli eshte mirnjohes per mbeshtetjen , Amerikaneve dhe Presidenteve Amerikane qe nga Harry Truman deri tek Barack Obama.

Barack Obama: Në fakt, unë jam krenar të them se nuk ka administrate amerikane ka bërë më shumë në mbështetje të sigurisë së Izraelit sesa e jona. Asnjë! Mos lejoni askënd tjetër t'ju thote ndryshe! Ky është një fakt.

Mitt Romney: Ne e njohim të drejtën e Izraelit për të mbrojtur veten, dhe se ajo është e drejtë për Amerikën që të qëndrojë me ju.

John Hagee: Prandaj është koha që Amerika të përqafoje fjalët e Senator Joseph Liebermann dhe te konsiderojnë një goditje ushtarake parandaluese kundër Iranit për të parandaluar një holokaust bërthamor ne Izrael dhe një sulem bërthamor ne Amerike.

Pastor Anderson: Ne 2 Kronikasve 19, nje mbret me emrin Jozafat po shkonte te ndihmonte ushtrine e Izraelit . Ja se cfare i tha Perendia ne vargun 2:

" Por shikuesi Jehu, bir i Hananit, i doli përpara dhe i tha mbretit Jozafat: "A duhet të ndihmoje ti një të pafe dhe të doje ata që urrenin Zotin? Prandaj mëria e Zotit është mbi ty.."

Pastor Anderson: Pra sot po na tregojne se po te mbeshtesim shtetin e Izraelit , ne do te kemi bekimet e Perendise sepse eshte shkruar ne Zanafilla 12, kur Bibla na meson se po te ndihmojme nje komb te pafe dhe te lig sic eshte Izraeli , ne do te marrim zemerimin e Perendise mbi veten tone.

Pastor Filenius: Perse ne te Krishteret qe besojme ne Bibel duhet te mbeshtesim kombin e Izraelit kur kombi i Izraelit nuk i lejon te krishteret te imigrojne ne vendin e tyre. Nese doni te jetoni ne Izrael , ju duhet te hiqni dore nga Jezus Krishti.

Pastor Anderson: Pra per tu bere nje Jude Ortodoks , duhet te heqesh dore nga Krishterimi.

Leader Schesnol: Po .

Rabbi Abrami: Nuk mund te jesh dhe Jude ,dhe i Krishtere. Njerin ose tjetrin.

Leader Schesnol: Pra, për sa i përket shtetit modern te Izraelit, ajo kërkon heqjen dorë nga ish përkatësia fetare e dikujt, dhe kjo kërkon një numër të ritualeve që janë projektuar për të pastruar dike nga përkatësia e tyre fetare paraprake. Pastor Anderson: Pra, dikush që nuk është një Jude nuk ka te drejten automatikisht per te emigruar në Izrael ?

Leader Schesnol: Jo si shtetas .

Pastor Anderson: Pra per te emigruar ne Izrael, duhet te heqesh dore nga Krishterimi...

Leader Schesnol: Per tu bere shtetas, dhe ata do të duhet të shndërrohet nga një rabin ortodoks.

Pastor Filenius: Njoh personalisht njerez qe kane shkuar ne Izrael, me besimin qe Izraeli eshte toka e premtuar , dhe qe Judenjte jane populli i zgjedhur i Perendise, dhe ata shkojnë atje me atë në zemrën e tyre, dhe ata shkojnë atje për të dëshmuar për ta dhe tu tregojne atyre në lidhje me Krishtin, por eshte e jashteligjshme te shperndash fletepalosje ne Izrael. Policet vijne aty dhe i ngacmojne ata, dhe me pas kercenohen me arrestim ose debim . Bibla nuk na genjen kur thote se ata jane armiqte e Ungjillit. Romaket 11:28.

" Për sa i përket ungjillit ata janë armiq për hirin tuaj, por për sa i përket zgjedhjes, janë të dashur për hir të etërve."

Pastor Filenius: Thuhet pikerisht ketu ne fjalen e Perendise . Ata jane armiqte te Ungjillit.

Pastor Furse: Ne qershor 2014 gjate muajit gay pride , Ambasada e SHBA ngriti flamurin kombetar , dhe poshte flamurit Amerikan , ata vendosen flamurin e gejve . Per keto vitet e fundit , Tel Aviv eshte votuar si qyteti i numer 1 i gejve ne mbare boten . Ata e votuan Tel Aviv si vendin e pare ne bote - jo San Francisco, jo Nju Jork, por Tel Aviv.

Glenn Beck: Ne u krijuam per te krijuar Izraelin! Shenjat tona jane kudo. Merr nje dollar nga xhepi. Shih tek shenja . do te dalloni midis kraheve te shqiponjes , do te shihni yllin e Davidit krijuar nga 13 yje te vegjel. Perse eshte ylli i Davidit aty?

John Hagee: Rreth këtij ylli është lavdia Shekinah, simbolizon lavdinë Shekinah që ishte mbi tabernakullin. Xhorxh Washington tha, "dua qe te vendoset ne dollar per te treguar kontributin qe kane dhene Judenjte ne SHBA ."

Krishtereve te sotem jo vetem qe po u jepet mesim pro-Judenj dhe pro-Israel, por doktrinat e cudicme te Talmud dhe te Kabbalah po shaqen ne kisha dhe transmetohen si doktrine e Krishtere. Per shembull shume pastore e perdorin termin "Shekinah" sikur te ishte dicka nga Dhjata e Vjeter Hebreje , kur ne te vertete kjo fjale nuk permendet asnjehere ne Bibel.

Rabbi Mann: "Shekinah" i referohet prezences hyjnore.

Rabbi Wiener: Dhe kjo është një fjalë femërore. Kjo nuk është mashkullore.

TV Rabbi: Per shembull,nese Moisi de León do te thoshte , "Kam nje ide ,Perendia eshte nje grua ." Kjo nuk do te percillej mire . Por ai tha se mesimet e lashta te Rabbi Shimon na tregojne per Shekinah, pjesen femerore te Perendise , dhe romanca e saj me partnerin e saj hyjnor, Te Shenjtin, qofte i bekuar .

Rabbi Wiener: Eshte nje besim se Perendia mund te jete dhe mashkull dhe femer se bashku.

Rabbi Abrami: Shekinah është prania banimit te Perëndisë në univers.Dicka ndryshe nga Zoti. Por per Judenjte , Shekinah dhe Perendia jane nje , dhe , eshte e ndaluar ti ndash ata . Perendia e paraqet veten e tij, ose te saj, në formën e frymëzimit të Shekinah.

Pastor Furse: Shekinah eshte pjese e Talmudit- dicka qe eshte pjese e Judaizmit , jo Krishterimit. Perseri sa pastore e kane perdorur kete fjale "lavdi Shekinah " ne kishe , dhe nuk gjendet as ne shkrim.

TV Preacher 5: Miq , ne kemi nevojë për të kuptuar këtë, lavdia e Shekinah eshte me ne. Prezenca qe ne po flisnim , kjo prezence qe erdhi ne dhomen e eprme tek dishepujt, lavdia e Shekinah - eshte tek ne besimtaret .

Pastor Anderson: Bibla eshte e qarte qe ne Zanafille se kush eshte Perendia eshte nje "ai" dhe jo "ajo." Nese jep mesim dhe thua qe Perendia eshte dhe "ai" dhe "ajo," atehere ti ke nje perendi tjeter . Bibla e Krishtere na meson se njeriu u be sipas imazhit te Perendise, dhe ne letra e 1 Korintasve 11 Bibla thote:

" Sepse burri nuk duhet të mbulojë kryet, sepse është shëmbëllimi dhe lavdia e Perëndisë, kurse gruaja është lavdia e burrit."

Pastor Anderson: Pra sipas Letres se 1 Korintasve 11, Sepse burri nuk duhet të mbulojë kryet, sepse është shëmbëllimi dhe lavdia e Perëndisë, ne krahasim me gruan. Kjo eshte perse edhe ne Zanafilla 1:27, thuhet :

" Kështu Perëndia krijoi njeriun simbas shëmbëlltyrës së vet, simbas shëmbëlltyrës së Perëndisë; Ai krijoi mashkullin e femrën."

Pastor Anderson: Ai krijoi mashkullin dhe femren, ai ishte krijuar sipas shembelltyres se Perendise . Cfare do te thote te kesh ngjashmeri mie imazhin e Perendise ? Te dukesh si Perendia . Kur Jezusi erdhi ne toke ,Ai erdhi si nje burre , dheAti Perendi eshte mashkull. Eshte blasfemuese ti tregosh brezit te ri qe mund te adhurje gjera mistike si nena toke ,shprti femeror , perëndesha , dhe Kabbalah, - nga vijne gjithe keto gjera .

Leonard Nimoy: Kjo eshte forma e shkronjes Shin - alfabeti Hebre Shin - nje shkronje shume interesante . Eshte shkronja e pare e fjales Shaddai, shkronja e pare ne fjalen Shalom, dhe shkronja e pare ne fjalen Shekinah, i cili është emri i aspektit femërore të Perendise .

Spock :Jetë te gjatë dhe shpëtim, imazhit te Sirach, babai i vërtetë per të gjithë ne .

Leonard Nimoy: Eshte madheshtore. Njerezit nuk e kuptojne qe bekojne njeri tjetrin me kete . (qesh)

Dhe pasi te Krishteret me kete informacion te marre deri tani nga flimi , perseri varen tek ideja se Judenjte jane pasardhesit fizike te Abrahamit, Isakut, dhe Jakobit , dhe ne pjesa tjeter jemi jo Judenj...por a eshte kaq e thjeshte?

Pastor Anderson: Nje menyre per te provuar nje person a eshte Jude eshte te besh proven gjenetike. Ne fakt, shumica e te ashtu quajturit Jude ,nuk e dine se nga cili fis vijne . A ka njerez ne komunitetin Jude qe e dine, "Jam i konvertuar," ose "Ne fakt jam nga fisi i Judas ose fisi i Benjaminit ose fisi i..."

Rabbi Mann: Persa i perket kesaj ceshtje , nuk e dime. Une nuk e di se nga cili fis vij. Te vetmit qe e dine jane Cohen. Ata e dine sepse ata e transferuan nga babai tek biri, babai dhe biri. Jane disa gjera specifike qe bejne Cohens/prifterinjte...disa bekime qe ai thote, dhe keshtu me radhe . Keshtu ata mbajne drejtimin e tyre. E dine. Sa per veten time,nuk e kam idene se nga vijne paraardhesit e mi.

Pastor Anderson: Dhe ti thua se shume judenj nuk e dine se nga cili fis vijne ?

Rabbi Mann: Askush. Nuk eshte ruajtur diku. Por sot nuk ka rendesi aspak.Jo.

Pastor Anderson: Nese do te sillte nje ndryshim , se kush eshte pasardhes i Izraelit dhe kush jo, atehere perse Perendia do te na thoshte ne te mos shihnim kodin gjenetik?

Pastor Romero: Bibla thote ne Titin 3:9 duhet te shmangim gjenealogjite. Dhjata e re eshte shume e qarte. Nuk ka rendesi se nga vijne paraardhesit tuaj.

Pastor Anderson: Ne Krishtin nuk ka Judenj dhe jo -Judenj. Bibla e thote qarte:

"Nuk ka ndryshim midis Judenjve dhe Grekeve ."

Perse sot mendojme se ka ndryshime midis Judenjve dhe Grekeve ? Dhe ne mendojme nese shohim dike qe eshte pasardhes i Abrahamit, Isakut , dhe Jakobit , atehere ata automatikisht jane njerezit e zgjedhur te Perendise, ska rendesi ne besojne ose jo ne Jezus Krishtin. Ata mund te kene bere rrethprerjen ne mish, por Bibla thote qe rrethprerja behet ne zemrat dhe ne frymen, dhe kjo te ben nje Jude ne syte e Perendise.

Pastor Anderson: Ne Letren e 1 Timotehut 1, ne vargun 4 thuhet , " dhe të mos merren me përralla dhe me gjenealogji që s'kanë të sosur, gjenealogji që s'kanë të sosur, të cilat shkaktojnë përçarje më tepër sesa vepra e Perëndisë, që mbështetet në besim. " - I Mbajeni mend kete fjali - " gjenealogji që s'kanë të sosur, të cilat shkaktojnë përçarje më tepër sesa vepra e Perëndisë, që mbështetet në besim. ." Ne Titin, ai tha, "shmangni gjenealogjite." Ketu ai na thote gjenealogjite " që s'kanë të sosur ". Tani dua tu tregoj perse gjenealogjite s'kanë të sosur. Me te vertete nuk kanë të sosur . Keshtu duket pema familjare . Ne fund te pemes kemi nje person, i cili je ti. Tani ti je pasardhes i dy personave, apo jo? Nga nena dhe babai juaj. Pra nese shkojme pas nje brez, Ti vjen si pasardhes i dy personave , por nese shohim nje brez me tutje , Ti muk ke dy gjysher. Ke kater te ketille , dhe azhdon te dyfishohet sepse ti ke dy prinder, 4 gjysher , 8 stergjysher, 16 ster stergjysher , dhe pastaj 32 ster ster stergjysher . Kjo do te thote nese ndertoni pemen gjenealogjike per 5 breza , do tu duhet nje cope leter aq e gjere sa te shkruani emrat e 32 personave sepse kaq jane paraardhesit tuaj para 5 brezash. Nese shoh ne brezin e 6 , duhet dyfish me e gjere ,sepse une kam 64 vende qe duhet te vendos emrat . Cfare ndodh , nese vazhdojme me tej, ky numer do te jete shume i madh. per te kuptur se si funksionon kjo, duhet te kuptojme se sa i gjate eshte ndryshimi i nje brezi. Sa i gjate eshte nje brez?

Dr. Donald Yates: Thone per rreth 20-25 vjet.

Pastor Anderson: Tani një brez nuk ka të bëjë me jetëgjatësinë. Per shëmbull, nëna ime ishte 30 vjet kur linda unë, femrat nëpërgjithësi lindin ndërmjet moshës 20 dhe 40, pra le të marrim moshën 30 vjet si një mesatare. 30 është një numër i plotë, dhe na ndihmon për te bërë këte llogaritje . Pra nje brez është 30 vjet , që do të thotë se dikush ka nje femije rreth të 30, dhe dikush ka nje femije rreth të 30, dhe dikush ka nje femije rreth të 30. Nuk ka të bëje me jetegjatesine . Kjo do te thote nese shkojme pas 10 breza , pra para 300 vjetesh. Le te marrim nje numer te plote dhe te themi se po shkojme pas rreth 10 breza, ne do te shkonim rreth viteve 1700. Nga qe pema gjenealogjike po zgjerohet shume, dhe nese ne do te donim te shfaqim familjen tone deri tek brezi i 10, do te na duhej nje leter aq e gjere per te shkruajtur 1,024 kutite per shkak te 10 brezave me pare , do te kemi 1,024 njerez nga te cilet kemi prejardhjen . Kur po ndertoja pemen vura re kete gje . Kur shkova te shihja 10 breza me pare , a e dini se cfare vura re? Këto nuk janë më njerëz të veçantë, sepse ka pasur disa Ndërmartesa ne keto 300 vjet that qe kane ndodhur pa dashje . Le te shkojme pas ne 20 breza . Tani do te jemi rreth viteve 1400. Pra per te plotesuar pemen gjenealogjike , do te me duhet nje leter e madhe qe te mund te nxere 1,048,576 emra . Pra nje leter shume e madhe . Pra ne vitet 1400, nese kerkoj te gjej paraardhësit e mi , dhe tu tregoj ju se kush jane paraardhësit e mi ne vitet 1400s , duhet tu tregoj nje peme te tille qe vetem ne majen e saj do te kete nje numer prej 1milion e disa njerezish - vetem ne rreshtin ne maje , pa llogaritur te tjeret qe vijojne me poshte . Nese do te shoja pas 30 breza , tani jam rreth viteve 1100. Nuk jam afruar ende kohes kur ishte Krishti, apo jo? Jo. Nese shoh rreth viteve 1100, tridhjete breza , do te kisha 1,073,741,824 paraardhes ne ate brez . Dëgjoni, ata nuk janë të gjithë unik. Kur bera gjenealogjine time , kuptova se ky i aferm i imi nga brezi i 10 i stergjyses sime nga kjo ane dhe ky nga brezi i 11 i stergjyses ketu ishin te aferm sepse njerez qe ishin kusherinj ndermjet tyre nga brezat e 5 dhe te gjashte u martuan pa e ditur qe ishin te aferm . Ketu kemi shume perseritje . Kjo na tregon qe kemi shume njerez qe jane pasardhes nga persona te njejte . Ata kane bere ndermartesa .Eshte e pa mundur qe te mos kete ndodhur per shkak te ketyre numrave . Numri real qe ne duam te shkojme nuk eshte vit i 1100 P.K . Le te shohim ne vitet 70 P.K. sepse retth viteve 70 ishte momenti kur te gjithe Hebrenjte u shperndane . Kur themi qe u shperndane ne te gjithe boten , themi me kutimin e vertete te fjales ? Dua te them , ne te gjithe kombet ?

Rabbi Wiener: Po, me kuptimin e vertete te fjales .

Pastor Anderson: Nese shkojme rreth viteve 70 P.K. dhe ndertojme nje peme qe te tregoje te gjithe paraardhesit deri rreth viteve 70 dhe si jane te lidhur ata , vetem ne maje do te kemi 18 quintilion, 446 quadrilion, 744 trilion emra ne vitet 70 P.K. Kush mendonte se atehere kane qene rreth 18 quintilion, 446 quadrilion, 744 trilion njerez qe jetonin ne kohen e Krishtit ,ose pak pas tij? Jo,ne fakt , nje numer i perafert i popullsise ne ate kohe ka qene rreth 200 milion. Nga 200 milion, le te themi se 7-8 milion ishin Hebrenj. Ti mund te thuash, "Nuk me pelqen ky numer." ky numer nuk do te kete shume rendesi paspak, por le te themi 7-8 milion. Pra nese kemi 200 milion njerez ne toke ne kohen kur u shkaterrua tempulli , dhe rreth 7-8 milion ishin Hebrenj, kjo do te thote nese kam nje paraardhes nga ajo kohe , kemi nje mundesi 1 ne 27 qe ata te ishin nga Izraeli . Pra mendo pak: nese ble nje bilete llotarie , dhe mundesite per te fituar jane 1 ne 27 sepse keshtu thote llotaria , "Ti je nje Hebre ! Ti je nga njerezit e zgjedhur ! Ti je Izraeli ! Je nje Izraelit i vertete !" Kam mundesine 1 ne 27 . Ti thua , " Pastor Anderson, nese ke mundesi 1 ne 27 , ti ndoshta nuk do ta fitosh llotarine sepse ka 26 mundesi per te humbur ." Dakord,por nese blej 18 quintilion bileta llotarie . Mendon se mund te fitoj? Me lejo te te pyes : sa mundesi u duhet te keni per te qene pasardhes i Abrahamit? Sa mundesi duhet te kem une qe te jem pasardhes i Izraelit ? Ti thua , "Mire, por a e di ,une jam zezak . Une jam nga Afrika . si mund te kem lidhje une me Abrahamin?" Ndalo dhe mendo pak. Mendo per femijet e Izraelit . Nje nga femijet e Izraelit , Jozefi: gjeje se nga eshte gruaja e tij ? Egjipti. Gruaja e Jozefit ishte nga Egjipti . Ku eshte Egjipti? Ne Afrike.Gruaja e Moisut ishte Etiopase . Gruaja e tij e dyte ishte nga Etiopia . Pra shohim , dhe ne kohet e hershme , kemi perzjerje me Afriken - perzjerje me bijte e Hamit. Nese mendon pak, fiset e Efraimit dhe te Manaseut ishin gjysem e Hamit dhe gjysem e Izraelt ,sepse biri i Izraelit Jozefi u martua me nje grua Egjiptiane , e cila ishte ga te Hamit . Te gjithe Efraimasit dhe Manasejte ishin pasardhes te Hamit. Jo vetem kaq , por pergjate historise ne kemi tregetaret ,misionaret, dhe pushtuesit . Mendo pak per Perandorine Mongole e cila shkoi neper bote dhe pushtoi Kinen , Japonine , pushtoi Korene - te gjitha anijet qe lumndroni e shkonin kudo neper bote. Thjesht duhet te kesh nje paraardhes , prej gjthe atyre milionave , duhet te kesh te pakte vetem nje pasardhes te Izraelit , dhe ti menjehere behesh pasardhes i Izraelit sot . Ti mund te thuash , "Oh, une jam nje person i bardhe i paster . une jam Aziatik i paster . Juam Afrikan i paster ." Jo, nuk je . Asnje nuk eshte .

Teresa Yates:Njerezit jane martuar dhe kane bere martesa brenda familjeve per 1000 vjet ,pra nuk mund te kesh nje brez te paster

Pastor Anderson: Bibla ka te drejte kur thote se ne jemi te gjithe te nje gjaku.

Teresa Yates: Cdo popull qe ne mendojme , "Duhet te jete 100%!" ata nuk jane 100%. Nuk ka 100%.

Pastor Anderson: Pra mund te ulesh dhe te shohesh gjenealogjine tende te pafundme . Nuk do te jete e sakte sepse ti nuk e di se cfare mund te nxjerresh nga gjenealogjia ? Dikush që ka shkelur kurorën dhe gënjeu burrin e vet dhe tha:, "po ky eshte biri yt," por nuk eshte . A e di, njerezit bejne gjenealogjine e tyre , te cilet e marrin gjithcka sipas Ungjillit , kur ne realitet , kur mund ti quash (euphemistically ) "ngjarje jo-Aterore."

Dr. Donald Yates:( There is a non-paternity index which has been estimated at 0.05 (5%) per generation, so if you go back 20 generations, you are likely to have a non-paternity event.Not sure about these words here,even looked it up in my dictionary ,,,) E thene pak me bute ,nese konsideron nje brez rreth 20-25 vjet , do te thote ne rreth 500 vjet , mund te kemi nje ngjarje jo-aterore .

Pastor Anderson: Cdo 500 vjet?

Dr. Donald Yates: Ne nje drejtim!

Pastor Anderson: Ne nje drejtim!

Dr. Donald Yates: Ne nje drejtim, sa drejtime mund te kesh?

Pastor Anderson: Vertet, nese dikush kerkon gjenealogjine e vet, ata nuk mund te thone, "Duke pare gjenealogjine time une e di te verteten," seps testi i ADN do te nxjerre shume gjera te tjera .

Teresa Yates: ADN nuk genjen . Njerezit genjejne . ADN jo.

Pastor Anderson: Pra njerezit mund te thone , "Une jam Jude ," ose "Nuk jam Jude ," Por ADN ...

Teresa Yates: ADN nuk ka nje axhende . Njerezit kane axhenda . Njerezit kane arsye per te genjyer , dhe gjitheashtu nuk mund te dine te verteten.

Pastor Anderson: Sigurish ,pra nuk eshte se ata genjejne, mund te jene gabuar.

Teresa Yates: Kalojne informacion te gabuar tek njeri- tjetri.

Dr. Donald Yates: 1 ne 15 Amerikane eshte i adoptuar ose ka prinder qe kane qene te adoptuar. Eshte nje numer shume i madh.

Pastor Anderson: Kush mund te me tregoje njerezit qe jane adoptuar nder breza ? "Oh po, paraardhesit e mi para 300 vjetesh ishin te adoptuar ." Ti nuk mund ta mbash mend kete. Pra ka patur adoptime , ka pabesi , udhetime, pushtime , ka tregetare , dhe misionare .

Teresa Yates: Njerez te ndryshem kane gjera te ndryshme qe duan ti fshehin, prandaj ata te tregojne ty ate cfare ata deshirojne qe te degjosh.

Pastor Anderson: Nuk ka rendesi se nga jeni. A e dini se cfare tha Perendia per te menjanuar kete ? Te mendosh per kete do te te jepte dhimbje koke ! Te coroditin mendjen ! thjesht shmangeni.Shmangni gjenealogjite e pafundme . Ato prodhojne shume pyetje . A ju ben kjo shume te bindur per kombesine tuaj tani? Jo sjell shume pyetje . Cfare mendoni per dike qe mund te shkoje ne Laborator per te bere nje testim ADN, merr pergjigjen dhe i thote qe , "Ti ke disa paraardhes Judenj ."

Rabbi Wiener: Nuk kam problem me ta.

Pastor Anderson: A do ta pranonit kete?

Rabbi Wiener: Absolutisht.

Pastor Anderson: Mund te jete e mundur pasi ata jane shperndare kudo.

Rabbi Wiener: Po,kurre nu do te argumentoja per kete .

Pastor Anderson: Drejtori i ketijj filmi, Paul Wittenberger, dhe une jemi njeres te bardhe . Ne kurre nuk na eshte thene qe mund te jemi Judenj ose kemi gjysher Judenj,Por ne do te shkojme ne laborator qe te testojme ADN tone .

Lab Technician: Ne krahasojme profilin tuaj te ADN me 400 popuj qe njihen anembane , dhe do tu tregojme 50 kryesoret , dhe per ADN e te pareve , nuk na duhen shenja gishtash . Nuk ka ndonje dokument ligjor per kete , ajo cfare na duhet eshte : emri dhe nje marrje kampioni nga peshtyma . Keto do ti bejme sot . Deh mund te marrim pergjigjet mbas 3-4 javesh.

Pastor Anderson: Pas disa javesh Paul dhe une morem rezultatet , dhe sic na thane , jemi nje perzjerje e madhe e disa kombesive te ndryshme . Kemi gjithcka nga Arab ne Brazilian, Amerikanet vendas , dhe plot gjera te tjera qe na cuditen . Sigurisht mjaftueshem, po kerkonim me teper per paraardhesit tane , duke analizuar 50 me kryesoret 50, ne të dy kishin te dhena për ADN hebre, dhe vendos qe te marr kampion testi nga gjyshja ime per te pare ADN e saj ,nese do te kishte ADN hebre ne 50 me kryesoret . Morem kampion testimi nga gjyshja . Ajo eshte 94 vjet , dhe desha te merrja kete kampion ndersa ajo eshte ende gjalle .

Teresa Yates: Oh Po, eshte shume e rendesishme.

Pastor Anderson: E morem. Ne rregull, Kemi pergjigjet per gjyshen. Ti shohim pak.50 kryesoret per te . Numeri 1 - Ashkenazi Jew - numeri 1.

Paul Wittenberger: Ska mundesi!

Pastor Anderson:. Ne rezultatet numer 1 ne liste eshte Hungarian Ashkenazi Jew, pra numri i pare eshte Ashkenazi Jewish.

Teresa Yates: Mire , me konsultat e ADN, e kemi bere kete per shume vjet. Nuk e shoh shpesh kete, ne cdo raport, do te thosha qe eshte unike. Njerezit thone, "Ndoshta eshte ne pergjithesi." Jo. Te gjithe jane unike. Nuk e di kur mund te kem pare dike qe te kete numrin e pare Ashkenazi.

Pastor Anderson: Vertet? Sa bukur!

Teresa Yates: Ndoshta 3 ose 5 here.

Pastor Anderson: A mund te te pyes ...

Teresa Yates: Eshte shume e rralle .

Pastor Anderson: Pra nese ADNja e gjyshes time ,numri 1 eshte Ashkenazi,ska dyshim qe ajo eshte nje Jude Ashkenazi?

Teresa Yates: Jo.

Pastor Anderson: Dhe ajo eshte gjyshja ime, Cfare duhet te jem une?

Teresa Yates: Ti je nje Jude .

Pastor Anderson: Une jam Jude ?

Teresa Yates: Ti nuk ke nevoje te pranosh besimin e tyre.

Pastor Anderson: Qarte , por doja te thosha etnikisht...

Teresa Yates: Etnikisht,po ti je.

Pastor Anderson: Pra ju tani me shpallni...

Teresa Yates: Une te shpall ty Jude!

(qeshin)

Pastor Coleman: Vertet ka ardhur puna ketu? Naten e mire! ADN? Po talleni? Po per Jezusin? Per besimin ne Krishtin? Si mund te tregosh njerezit e Perendise duke perdorur ADN?

Pastor Berzins: Shiko, nuk ka rendesi se cfare thote gjenealogjia . Ska rendesi se cfare thone rezultatet e ADN . Asnje ng keto nuk ka rendesi. E vetmja gje qe ka rendesi eshte se ne jemi femijet e Perendise nepermjet besimit ne Jezus Krishtin.

Pastor Coleman: Une kam gjetur shume fakte se Izraeli atje,nuk eshte Izraeli per te cilin na flet Perendia .Ne qe kemi besuar ne Perendine , ne qe kemi besimin e Abrahamit, ne jemi femijet e Perendise. Ne jemi fara e Abrahamit.

Pastor Romero: Tek Romaket 9:7 thuhet,

" As sepse janë pasardhës e Abrahamit janë të gjithë bij; por: "Në Isakun do të quhet pasardhja jote". Do të thotë: nuk janë bijtë e Perëndisë ata që lindin prej mishi, por vetëm bijtë e premtimit numërohen si pasardhës."

Pastor Romero: Pra Bibla thote femijet e mishit , femijet fizik te Abrahamit, Isakut , dhe Jakobit - pra e specifikon qe ata nuk jane femijet e Perendise .

Pastor Berzins: Ne fakt ,ne Galatasit 3: 7 shpjegohet qe ne jemi femijet e Abrahamit. Thuhet,

" Ta dini, pra, se ata që janë nga besimi janë bij të Abrahamit.."

Texe Marrs: Eshte e mrekullueshme se si te krishteret e shohin Galatasit 3. Tani jam afer 70 vjet . Jam nje burre i vjeter, por kurre , kurre nuk kam degjuar nje predikim per Galatasit 3:29.

" Nuk ka as Jude, as Grek, nuk ka as skllav as të lirë, nuk ka as mashkull as femër, sepse të gjithë jeni një në Jezu Krishtin. Dhe, në qoftë se jeni të Krishtit, jeni pra pasardhja e Abrahamit dhe trashëgimtarë sipas premtimit."

Texe Marrs: Dy vargje jane fantastike . Kujt i eshte dhene premtimi ? Kushdo qe ka Jezusin!

Pastor Anderson: Tek Efesianet 2:11 shkruhet ,

" Prandaj kujtohuni se dikur ju johebrenj në mish, të quajtur të parrethprerë nga ata që e quajnë veten të rrethprerë, sepse të tillë u bënë në mish, nga dora e njeriut, ishit në atë kohë pa Krishtin, të huaj në qytetërinë e Izraelit dhe të huaj për besëlidhjen e premtimit, pa pasur shpresë dhe duke qënë pa Perëndi në botë. Por tani, në Krishtin Jezus, ju që dikur ishit larg, u afruat me anë të gjakut të Krishtit.."

Verse 19: " Ju, pra, nuk jeni më të huaj, as bujtës, por bashkëqytetarë të shenjtorëve dhe pjestarë të familjes së Perëndisë"

Pastor Anderson: Sipas shkrimit ne jemi ne jemi banoret e Izraelit sepse ne vargun 12 ai tha ishit në atë kohë pa Krishtin, të huaj në qytetërinë e Izraelit dhe të huaj për besëlidhjen e premtimit, pa pasur shpresë dhe duke qënë pa Perëndi në botë, por ne vargun 19 ai thote nuk jeni më të huaj, as bujtës, por bashkëqytetarë të shenjtorëve dhe pjestarë të familjes së Perëndisë. Pra kush eshte Izraeli i vertete ? A eshte ky personi ne Lindjen e Mesme i cili nuk beson ne Jezusin dhe adhuron Shekinah? Apo eshte besimtari i vertete i Zotit Jezus Krisht .

Texe Marrs: Eshte e thjeshte. Jezusi tha ne Mateu 21:43,

"Prandaj unë po ju them se juve do t'ju hiqet mbretëria e Perëndisë dhe do t'i jepet një kombi që do ta bëjë të japë fryt."

Texe Marrs: Ata nuk japin frut . E refuzuan Jezusin. Ata refuzuan te pendoheshin. Refuzuan te njihnin shpetimtarin e Zionit : Jezus Krishtin! Dhe per kete shkak Jezusi u tha atyre , mbreteria eshte marre nga ju dhe do ti jepet nje kombi tjeter . Po cili esshte ky komb ? Siria? Amerika? Anglia ? Gjermania ? Jo, jo, jo! Eshte nje komb frymor!

"Por ne jemi brezi i zgjedhur , prifterinj , komb i shenjte , njerez te vecante ; ne qe i thurim lavde atij i cili na nxori nga erresira ne drite ; ne te shkuaren nuk ishim asgje, por tani jemi populli i Perendise : prej meshires se tij per ne ."

Pastor Anderson: Bibla nuk eshte nje liber i Perendise qe bekon vetem nje komb. Prandaj Perendia i tha Abrahamit , "Ne ta do te bekohen gjithe Kombet e botes ," dhe bekimi erdhi nepermjet fares se Abrahamit, Pra Zotit Jezus Krisht .

Pastor Furse: A e di , Bibla na thote ne Hebrenjte 11 qe Abrahami nuk po kerkonte nje vend fizik. Por po kerkonte per nje qytet kijuesi i te cilit ishte Perendia .

Pastor Berzins: Ne si te Krishtere po kerkojme per nje Jeruzalem te Ri'. Po kerkojme nje qytet qiellor ashtu sic shruhet ne Hebrenjte 11,

"Por tani ata deshirojne nje vend me te mire, qe eshte , ne qiej: pranda Perendia nuk ka turp te quhet Perendia i tyre : Ai ka pregatitur nje qytet per ta ."

Pastor Berzins: Perendia ke pergatitur nje qytet per ne - nje qytet qe nuk eshte ne kete bote sepse eshte nje qytet qiellor . Eshte dicka qe Perendia e ka pregatitur per ata qe kane besim tek ai.

Pastor Jimenez: Kur shohim per Zionin , dhe shohim per Jeruzalemin, nuk shohim per ate qe eshte sot . Nuk po shohim per ate qe mund ta prekim . Ne nuk jeni në kërkim për dicka që është shpirtërisht Sodoma dhe shpirtërisht Egjipti. Ne jemi në kërkim për dicka që është qiellore - ajo që është për të ardhur.

Pastor Anderson: Ne Hebrenjte 12:22 Bibla shkruan,

"Por ju iu afruat malit Sion dhe qytetit të Perëndisë së gjallë, që është Jeruzalemi qiellor, edhe morisë së engjëjve,"

Pastor Anderson: Pra sipas Dhjates se Re , Zioni eshte Jeruzalemi qiellor , jo Jeruzalemi i sotshem . Jeruzalemi qiellor do te vije nga Qielli . Ai eshte qyteti yne . Ai eshte Zioni.

Pastor Coleman: Atehere une jam Izraeli! Ai populli atje tej nuk eshte Izraeli. Prandaj Pali tha, "Nuk jane te gjithe Izraelite , ata qe jane ne Izrael:" Ata mund te jene Izraelite gjenetikisht, por nuk jane Izraelite sipas vullnetit te Perendise - cili ishte qellimi i tij - njerez qe jane adhurim dhe lavdi per Te.

Pastor Anderson: Ne si te Krishtere jemi Njerezit e Zgjedhur te Perendise .Ne jemi Izraeli i vertete, dhe ne po shkojme drejt Zionit.

Texe Marrs: Emri i videos eshte Marshimi drejt Zionit. E dime qe eshte titulli i nje kenge ungjillizuese . Do te thote te marshosh me Jezusin ne krye te formacionit.

Pastor Coleman: Ne kendojme kenge si, "Ne marshojme drejt Zionit." Me pelqen shume ajo kenge ! "Po marshojme drejt Zionit, te bukurit, te bukurit Zion. Po marshojme drejt Zionit, qytetit te bukur te Perendise." Eshte qyteti i Perendise. Eshte diku ne veri. Shtepia e Perendise , dhe nje dite ai do ta sjelle ne toke. Do te jete ne toke. Dhe ne do te shkojme te banojme aty, se ne jemi populli i Tij. Ne qe besuam ne Krishtin jemi Njerezit e Perendise. Ne jemi Izraeli. Ne jemi princer me Perendine, Ne do te jemi me te perjete.

Texe Marrs: Do te me pelqente te shihja Kuranin te flakej tutje, shkaterrohej, te digjej, jo sepse i urrej mylimanet. Jo! Do te me pelqente qe ata te beheshin te Krishtere. Do te me pelqente te shihja Talmudin dhe 36 vellimet -eh cfare zjarri do te ishte ! Si i Krishtere, them, lerini keto libra te ekzistojne. Lereni Kuranin te ekzistoje. Lereni Talmudin te ekzistoje Sepse kur njerezit do ti lexojne , dhe te lexojne Dhjaten e Re, Do te arrijne ne Perfundimin qe Jezus Krishti eshte Zot.

 

 

 

mouseover